VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

De Zwervers moest deze regenachtige middag de 10e competitiewedstrijd afwerken. Deze wedstrijd was bij voorbaat een beladen, want er moest gespeeld worden tegen fusieclub en overbuurman FC IJsselmonde, ontstaan uit Maasstad/Tediro, Lombardijen en DHZ. FC IJsselmonde is een gepromoveerde club en had een zeer goede competitiestart, maar er was de laatste wedstrijden de klad ingekomen zoals dat heet. Ons eigen team speelde vorige week een ongelukkige wedstrijd en verloor van Perkouw. Om van de onderste plaats af te komen moest er vanmiddag gewonnen worden, een loodzware en bijna onmogelijke opgave, of toch niet?

De eerste aanval van de wedstrijd en dito mogelijkheid komt van een gretig aan de wedstrijd begonnen De Zwervers, waarbij de bal voor komt en Jay Falix wel kan schieten maar de keeper kan redden. Bij de eerste de beste kans voor de thuisploeg FC IJsselmonde is het al meteen raak, want er wordt gescoord: 1-0 er zijn nog amper 3 minuten gespeeld. De Zwervers lijkt het even niet meer te hebben want 4 minuten later, als er tussendoor nog een kans gekomen is, ligt de 2-0 in het doel. Althans de bal verdwijnt net over de lijn en het doelpunt wordt geteld. De Zwervers, enigszins van de schrik bekomen, perst er een offensief uit waarbij na een mooie aanval over meerdere schijven uiteindelijk via Jaimy van de Weg en Ronnie Pfeffer de voorzet op Jay Falix komt en zijn schot, niet eens zo goed ingeschoten, kan met moeite door de keeper gered worden. In de 15e minuut wordt het ook nog 3-0 voor FC IJsselmonde door een droog schot in de rechterhoek. Alle meegereisde supporters vrezen voor een hoge afstraffing en het gaat steeds harder regenen wat het chagrijn ook verergert op de gezichten van de supporters. Maar De Zwervers recht de rug en gaat vol in de aanval en de verdediging van FC IJsselmonde ziet er, net als die van De Zwervers, ook niet solide uit wat mogelijkheden met zich meebrengt. Want in de 18e minuut al komt er een mooie aanval met een mooie assist van Wesley Cocheret op Jaimy van de Weg en deze schiet de 3-1 in het doel.

 Jaimy v.d. Weg scoorde de 3-1 en de 3-5!

De 3-1 werkt als een medicijn en het chagrijn wordt langzaam vervangen door hoop, want De Zwervers creëert de ene na de andere kans en al is het nog wat broos, het zelfvertrouwen lijkt terug te komen. De eerste helft vordert en de kansen, met name voor De Zwervers, stapelen zich op. Een aansluitingstreffer voor de rust zou welkom zijn en deze komt er ook in de 44e minuut als Matt Oorebeek een sublieme voorzet geeft op Jay Falix en deze de 3-2 scoort. Dit is echt een opsteker en je voelt dat het deze middag echt moet en kan gaan gebeuren, met deze mooie gedachten gaan de spelers aan de thee en de supporters naar een warme bak koffie.

 Jay Falix scoorde de aansluitingstreffer: 3-2.

In de tweede helft komt De Zwervers goed uit de kleedkamer en zet de lijn voort waar in de eerste helft al mee begonnen is. De kansen komen er, maar ook FC IJsselmonde krijgt kansen om definitief de wedstrijd op slot te gooien. Zo is de eerste kans voor Ronnie Pfeffer maar hij faalt in de afwerking. Vlak daarna een grote kans voor de thuisploeg die in een vrijwel leeg doel de bal diagonaal over het doel schiet en zo deze grote kans om zeep helpt. Rond de 60e minuut wordt er door De Zwervers een hoekschop genomen, deze lijkt uitverdedigd te worden, maar uit de tweede lijn schiet Ronnie Pfeffer de gelijkmaker snoeihard tegen de touwen: 3-3.

 Ronnie Pfeffer nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

De Zwervers neemt geen genoegen met een gelijkspel en gaat naarstig op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Vlak na de gelijkmaker komt inderdaad de 3-4 op het scorebord als Wesley Cocheret de bal van ruim 25 op zijn pantoffel neemt en de bal snoeihard in het doel schiet.

 Wesley Cocheret zette De Zwervers op voorsprong!

Na deze 3-4 perst FC IJsselmonde er weer een paar aanvallen uit waarbij ook mogelijkheden ontstaan en de Zwervers verdediging door vrije trappen weg te geven het zichzelf weer moeilijk maakt. Maar de vrije trappen worden in de muur geschoten en uitverdedigd. Rond de 70e minuut scoort De Zwervers de 3-5, deze wordt gemaakt door Jaimy van de Weg op aangeven van Mike van Rikxoort. Een vrije trap voor De Zwervers wordt door Roy van Raam maar net over het doel geschoten en zo kan De Zwervers naar hartenlust aanvallen. Dan lijkt De Zwervers definitief het pleit over FC IJsselmonde beslecht te hebben, maar de thuisploeg perst er nog een offensief uit en omdat De Zwervers het ook te gemakkelijk opneem kan FC IJsselmonde in de 72e minuut de 4-5 scoren. De 5-5 hangt ook nog in de lucht want FC IJsselmonde krijgt ook nog een paar dotten van kansen, waarbij Dennis de Jel De Zwervers in leven houdt. In het spectaculaire laatste kwartier schiet De Zwervers nog op de paal, een schot van Ronnie en de rebound wordt door Mike van Rikxoort net naast geschoten. Een vrije trap enkele minuten later wordt ook op de paal geschoten. De Zwervers lijkt nu de mokerslag uit te willen delen maar iedere keer staan paal of lat in de weg, zo ook bij een mooie bal van invaller Michael Dell Avo. In de blessuretijd moet Dennis de Jel met een wereldredding de 5-5 voorkomen en direct daarna komt er een De Zwervers aanval waarbij het schot van Jay Falix niet goed gekeerd wordt door de keeper en de rebound door Michael Dell Avo ingeschoten kan worden: 4-6.

Michael Dell Avo bracht De Zwervers in veilige haven.

Na dit cruciale doelpunt laat de scheidsrechter nog even doorspelen, maar fluit na ruim 5 minuten blessuretijd af. De Zwervers heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen en wat voor één. Scheidsrechter Jordy Kaptijn hield in dit sportieve duel de kaarten op zak.

Door de mooie overwinning heeft De Zwervers de laatste plaats verlaten en is ook DRL op de ranglijst voorbij en staat nu 12e. Hopelijk put De Zwervers zoveel moed uit deze overwinning dat de lijn doorgetrokken kan worden naar de komende wedstrijden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen CION uit Vlaardingen op het programma en ook CION heeft de punten hard nodig. We hopen ook volgende week op een sportieve en attractieve wedstrijd.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (70 Michael Dell Avo); Roy van Raam; Tom Arons; Dennis van Leeuwen (56 Djamilo Bechoe); Mike van Rikxoort; Wesley Cocheret; Matt Oorebeek; Ronnie Pfeffer (88 Kenzo Sanches); Jay Falix; Jaimy van de Weg.

 

 

 

2 reacties op “Eerste seizoensoverwinning IJ.V.V. De Zwervers in spektakelstuk!”

 1. Hans Faas schreef:

  Ze hebben me geknepen,ik was toch wakker,gewonnen gefeliciteerd MANNEN.

 2. Mino Raiola schreef:

  Beste,
  Wij hebben interesse in jullie middenvelder Matt Oorebeek. Graag ontvangt mijn bureau gegevens en meer informatie over deze speler.

  Met vriendelijke groet,

  Mino Raiola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *