VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Het was grijs weer. Kil en niet echt lekker voetbalweer, maar op het programma stond toch de voetbalwedstrijd De Zwervers-Perkouw. De Zwervers had vorige week een betere indruk gemaakt dan anders en won bijna de wedstrijd om aan de eerste seizoensoverwinning te komen, maar Schoonhoven maakte in blessuretijd aan alle illusies een eind. Dan moet het deze middag maar gebeuren, want er was wel wat zelfvertrouwen gekweekt en de lijn zou doorgetrokken moeten worden. Maar de tegenstander van deze middag, Perkouw uit Berkenwoude, verleende geen medewerking, wat hun goed recht is.

De wedstrijd begint aftastend en beide ploegen zoeken naar grip op de wedstrijd en het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. In de 5e minuut een aanval voor De Zwervers waarbij een voorzet vanaf links lijkt af te zwaaien, maar de bal beland toch op de lat en stuit weer het veld in, maar daar wordt door een Zwervers speler niet meer op gerekend en hij schiet de bal naast het doel. De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en is op zoek naar in ieder geval een uitgespeelde aanval. Het oogt goed tot aan het 16 meter gebied, maar men kan de voorwaartsen niet bereiken. Na het eerste kwartier komt Perkouw beter in de wedstrijd en krijgt een overwicht, maar tot echte kansen komen ook zij niet. Perkouw is halverwege de eerste helft slordig met verdedigen en tot 2 keer toe wordt de bal zomaar ingeleverd bij een De Zwervers spits, maar Ronnie Pfeffer pakt het cadeautje niet uit en verspeelt de bal. De 2e die een bal kreeg was Yassin, maar ook hij schrikt van de kans en de ruimte en verspeelt de kans. In het laatste kwartier van de eerste helft is het Perkouw wat de bovenliggende partij is en enige grote kansen krijgt, waarbij een diagonaal over het doel gaat en de tweede grote kans net voorlangs het doel. In een van de spaarzame Zwervers counters komt de bal via een assist van Ronnie bij Jaimy van de Weg, maar hij schiet net naast. In de laatste minuut van de eerste helft maakt Perkouw uit een vrije trap die ingekopt wordt de 0-1. Deze achterstand komt hard aan omdat hij vlak voor de rust valt.

De tweede helft begint waar de eerste eindigde, met een goed uit de kleedkamer komend Perkouw. De eerste noemenswaardige kans is dan ook voor de bezoekers. En waar een ploeg goed uit de kleedkamer komt verlaat de ander de kleedkamer niet goed blijkbaar. Want bij een gegeven vrije trap aan Perkouw krijgt de leidsman aanmerkingen op zijn fluiten van een speler van De Zwervers en deze kan met zijn tweede gele kaart de warmte van de kleedkamer opzoeken. Na deze man minder situatie is de organisatie weg en merk je de frustratie in het team van Eilander, wat ook resulteert in de 0-2 van Perkouw enkele minuten later. Perkouw is daarna heer en meester op het veld en heeft profijt van de man meer situatie tegen het toch al wankele De Zwervers, wat resulteert in grote niet te missen kansen, maar Perkouw is heel slordig en verprutst de een na de andere grote kans en houdt zodoende De Zwervers nog enigszins in de wedstrijd. In het laatste kwartier neemt Perkouw iets gas terug en kan De Zwervers, na wat wissels en omzettingen weer wat aan voetballen toekomen en creëert wat kansjes, maar de echte ultieme grote doelrijpe kansen zitten er niet bij. In de blessuretijd maakt Perkouw aan alle onzekerheid een eind en scoort de 0-3.

Door de nederlaag staat De Zwervers nog steeds laatste, gelukkig staan er nog 2 ploegen in de buurt, maar de afstand moet niet groter worden. Volgende week dé derby van IJsselmonde tegen de FC uit. Altijd een beladen wedstrijd bij voorbaat al en alleen een zeer gemotiveerd en gedisciplineerd De Zwervers met een grote pleister over de mond geplakt kan zonder kleerscheuren een of drie punten meenemen. Het is het weekend voor Sinterklaas en ik hoop niet dat De Zwervers voor Sinterklaas speelt, anders is de titel voor het verslag al geboren.

Scheidsrechter Hoogerbrugge gaf 3 gele kaarten aan spelers van De Zwervers: Sander Gorter kreeg er 2, die kon hij omruilen voor een rode en Jaimy van de Weg kreeg de andere gele.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Roy van Raam; Sander Gorter; Tom Arons (76 Sem Jongejan); Dennis van Leeuwen; Mitchell van Berkel (46 Jay Falix); Matt Oorebeek (82 Djamillo Bechoe); Yassin Lahnich; Ronnie Pfeffer; Jaimy v.d. Weg.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was MINK JONKER, speler van JO11-3. Hier op de foto met aanvoerder Roy van Raam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *