VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT

De tegenstander was vv Schoonhoven, de vorige club van trainer Wim Eilander, Schoonhoven stond op de derde plaats. De wedstrijd begon met 1 minuut stilte om iemand van vv Schoonhoven te herdenken.

Daarna begon De Zwervers de wedstrijd met de aftrap zon mee en met veel pit en power gelijk naar voren en dat resulteerde al voor veel gevaar en onrust bij de thuisclub. Meteen al was het al in de 2e minuut raak door Mike van Rikxoort, die uit een rebound van een corner zonder pardon de trekker over haalde: 0 1. Een geweldige opsteker.

 Doelpuntenmaker Mike van Rikxoort

De Zwervers ging op jacht naar meer door goed druk te zetten, door te jagen de afvallende ballen te bemachtigen en daarmee veel goeds te doen waar de tegenstander geen raad mee wist. Ook geen antwoord op had en paniekerig verdedigde, ook nadat in de 6e minuut Schoonhoven voor het IJVV doel kwam. Het schot werd gered door keeper Dennis de Jel. In minuut 9 een vrije trap die naast draaide, het was niet te merken aan het spel dat De Zwervers laatste stond en Schoonhoven derde. Hier kwam geen verandering in, het wachten was op de 0-2 of de 0-3, de kansen kwamen. Bijvoorbeeld in de 20e minuut door Jaimy van der Weg, die de keeper omspeelde en zijn schot leek er in te gaan maar werd nog van de doellijn gehaald door een verdediger. En nog schoten van een paar voorwaartsen net over het doel. Bij de spaarzame tegenstoot van Schoonhoven stompte Dennis twee keer de bal weg. Schoonhoven bleef onnauwkeurig en slordig, De Zwervers bleef veruit de bovenliggende partij, met de plaaggeesten Ronnie Pfeffer en Jaimy van der Weg waar de thuisclub veel moeite mee had. Zo bleef de stand 0-1 en dat meer dan terecht.

Voordat de tweede helft begon kwamen de spelers van Schoonhoven al veel eerder op het veld dan die van De Zwervers, ze gingen nog wat rondo’s doen omdat de coach waarschijnlijk niet tevreden was over het vertoonde spel van zijn team. Dit had gelijk uitwerking, na de aftrap ging Schoonhoven gelijk op zoek naar de 1-1, maar de verdediging gaf geen krimp ondanks dat de druk enorm werd. In de 54e minuut was het bijna toch zover, maar Dennis stond opnieuw zijn mannetje door fraai te redden. Er werd nog een tandje bijgezet door de thuisclub, dit duurde tot de 70e minuut. Nadat er verse krachten in kwamen konden de bakens weer verzet worden, dat resulteerde in een kopbal kans van Yassin Lahnich na een sublieme voorzet van Matt Oorebeek. Ook Dennis Kooij was er dichtbij om de wedstrijd te kunnen beslissen. Nadat de thuisclub een bal via de paal dacht te scoren, deze werd door een verdediger op de lijn gered, bleef de 0-1 op het bord. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Inmiddels had ik mijn aantekeningen opgeborgen en ging uit van de eerste winst in dit seizoen. Toen de extra tijd al 2 minuten bezig was, kwam er nog een alles of niets poging van de thuisclub en die trof nog doel: 1-1. Daarna was het nog geen tijd en kreeg de thuisploeg bijna nog meer, maar daar hadden ze geen recht op zodat de eindstand na 94 minuten 1-1 was.

Al met al een terechte eindstand, het eerste punt nu ook uit gehaald in een op papier lastige uitwedstrijd. Een verdubbeling van ons aantal punten, dat ons nu gelijk brengt met Excelsior R. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden om deze lijn door te trekken volgende week in de thuiswedstrijd tegen Perkouw.

Scheidsrechter de Mik gaf 1 gele kaart aan een speler van Schoonhoven, de grensrechter van Schoonhoven werd weggestuurd na een opmerking (die als grapje bedoeld was).

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Roy van Raam; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (75 Sander Risseeuw); Tom Arons (69 Yassin Lahnich); Mike van Rikxoort; Mitchel van Berkel; Matt Oorebeek; Ronnie Pfeffer; Jaimy van der Weg (83 Dennis Kooij).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *