VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT

De vierde opeenvolgende stadsderby van dit seizoen was tegen een oude brekende VVOR, alleen vorig seizoen ontliepen we elkaar door een andere indeling. In het verleden wonnen we 1 keer van hun een thuiswedstrijd. Door het eerste behaalde punt vorige week, na een goede tweede helft tegen Leonidas, was er hoop op de eerste overwinning van dit seizoen, om deze lijn door te zetten zou dat nu ook mogelijk kunnen zijn.

Van meet af aan waren de eerste 8 minuten voor blauw rood met vele gevaarlijke voorzetten, kopballen en schoten die ternauwernood werden verdedigd of over / naast het doel gingen. Het geluk ontbrak zodat de verdiende 1-0 of 2-0 uitbleef. De eerste kansen voor VVOR gingen net naast, daarna herstelde De Zwervers zich weer en ging op zoek naar een voorsprong, dit lukte niet. Daarna kwam VVOR beter in de wedstrijd, ging duels winnen en dit leidde tot 3 gevaarlijke corners na elkaar. Goed keeperswerk van Dennis de Jel voorkwam een doelpunt, helaas bij de derde corner werd het na 18 minuten 0-1, Dennis kon de bal niet goed weg werken en sloeg deze voor de voeten van een speler van de tegenstander, die hard uithaalde boven in de kruising. Diezelfde speler maakte in de 21e minuut de 0-2 na een counter, nadat wij een vrije trap hadden gehad op de helft van de tegenstander. Daarna ontstond een 1 tegen 1 situatie en kon hij vrij op Dennis afgaan, helaas weer in een tijdsbestek van 3 minuten 2 tegendoelpunten. Daarna kreeg VVOR nog vele kansen, maar goed keeperswerk van Dennis voorkwam een hogere ruststand. We hadden veel inzet en werklust, maar aanvallend waren we machteloos.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd, met heel veel kansen voor VVOR die gemist werden en met goed keeperswerk van Dennis. Zo bleef alle hoop op een tegentreffer en een beter resultaat bestaan. We bleven daardoor in de wedstrijd, maar omdat VVOR goed verdedigde en geen kansen weggaf moest het komen vanuit de tweede lijn. Ik noteerde schoten van Roy van Raam, Yassin Lahnich en Matt Oorebeek. Rond de 70e minuut was Jaimy van der Weg ook nog dicht bij een treffer, zijn schot was te zacht en was een prooi voor de keeper. Nadat VVOR opnieuw dotten van kansen bleef missen, door goed keeperswerk wederom van Dennis. Zelfs bij 5 schoten achter elkaar, waarvan er 4 van tegen Zwervers spelers kwamen en de vijfde gestopt werd, was het nog niet gespeeld want 1 tegentreffer zou de boost kunnen geven voor een puntje te halen. Dat gebeurde helaas niet, want VVOR gooide de wedstrijd in de 83e minuut voorgoed op slot door 0-3 te maken. De al eerder mee naar voren gestuurde Wesley Cocheret maakte de eretreffer in de 89e minuut, met een hard schot werd het 1-3. Terwijl iedereen van VVOR aan buitenspel dacht, behalve hun eigen grensrechter en de scheidsrechter, stond deze uitslag op het bord als eindstand.

 Wesley onderweg naar de 1-3.

We hebben vandaag alles geprobeerd wat in ons vermogen lag. Het was net niet goed genoeg om grote kansen te creëren en een vuist te maken tegen deze goede tegenstander met meer kwaliteit, zodat we op 1 punt blijven staan. Maar nog geen paniek, ik blijf er vertrouwen in hebben als we teams onderin uit het rechterrijtje krijgen en ze nog in het vizier hebben.

Volgende week is er geen speelronde, over 14 dagen wel. Dan de verste uitwedstrijd tegen Schoonhoven, de vorige club van trainer Wim Eilander dat in het linker rijtje staat. Scheidsrechter Kaijen gaf 2 gele kaarten, waarvan Jaimy van der Weg er 1 ontving.

De opstelling: Dennis de Jel; Tom Arons (52 Marco van Lien); Wesley Cocheret; Sander Gorter (46 Sander Risseeuw); Élvin Meijntjes; Matt Oorebeek; Roy van Raam; Mike van Rikxoort; Thom Kellerman (77 Dennis Kooij); Yassin Lahnich; Jaimy van der Weg.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Olive Peeters, hier op de foto met aanvoerder Mike van Rikxoort.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *