VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

De najaarszon scheen deze middag maar het was wel wat kil. Maar een goed uitgangspunt voor weer een heuse stadsderby tegen Leonidas. De Zwervers had voorafgaand aan deze wedstrijd nog geen punt en er moest eens een kentering in de neerwaartse spiraal komen. De opstelling was dusdanig gewijzigd dat er ook A spelers meededen en spelers van het tweede elftal, zouden zij het tij kunnen keren?

De wedstrijd begint scherp, zeker van Leonidas zijde en binnen twee minuten krijgen ze al een vrije trap op een mooie positie, de bal wordt scherp ingedraaid maar kan worden uitverdedigd. De Zwervers enigszins van de schrik bekomen zet er nog bar weinig tegenover in de beginfase en je ziet de onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen in het team. Toch kunnen ze door wilskracht en vechtlust onder de druk uitspelen en de eerste kans voor De Zwervers is ook een vrije trap, bijna identiek aan die van Leonidas, ook deze draait scherp in maar kan worden uitverdedigd. Daarna komt er een kans voor De Zwervers maar het eindschot wordt te zwak ingeschoten zodat de keeper deze gemakkelijk kan oprapen. In de 7e minuut is het raak voor Leonidas, uit een vlijmscherpe counter wordt de 0-1 gescoord waarbij het schot vanuit de 2e lijn in het doel belandt. Daarna gaat de wedstrijd op en neer en worden beide teams ook slordig en lijden veel balverlies. Halverwege de eerste helft moet Dennis de Jel met een mooie redding erger voorkomen. De Zwervers komt beter in de wedstrijd na het eerste halfuur aanmodderen, er komen enkele kansjes maar echt gevaarlijk wordt het nog niet. Op slag van rust komt er een hoekschop voor De Zwervers die door Ronnie Pfeffer verlengd wordt en Jaimy van de weg scoort fraai de gelijkmaker: 1-1. Met deze gelijke stand gaan beide teams de kleedkamer opzoeken.

De eerste de beste actie in de tweede helft, na de slechte aftrap van De Zwervers, is voor Leonidas maar met een cruciale redding voorkomt Dennis de Jel een achterstand. Er wordt in de tweede helft geknokt voor iedere kunstgrasspriet door het team van Wim Eilander en er zit veel vuur in het spel, er wordt keihard gewerkt en gesleurd om een goed resultaat te halen. Maar ook de verdediging moet alert blijven want de counters van Leonidas zijn levensgevaarlijk. In de 60e minuut moet Dennis weer ingrijpen om erger te voorkomen. Een minuut later een grote kans voor De Zwervers die nog maar ternauwernood van de lijn kan worden gehaald, een schiettent tafereel waarbij De Zwervers drie mogelijkheden krijgt. Enkele minuten later moet Dennis weer ingrijpen bij een grote kans van Leonidas. Mooie acties en dribbels van de 18 jarige Matt Oorebeek zijn zeker noemenswaardig want die waren oogstrelend. De wedstrijd verstrijkt en wordt erg spannend mede door goede reddingen van beide keepers. De Zwervers kan de 3 punten in huis houden. Michael Dell Avo, als invaller in het veld gekomen, had het moeten beslissen na 2 opgelegde kansen, een van die kansen komt tussen een verdediger en keeper waartussen hij staat en in balbezit komt maar de afwerking is slecht en de grootste kans is als hij de bal geheel vrijstaand in het strafschopgebied voor zijn voeten krijgt, maar in plaats van direct te schieten wil hij nog 2 verdedigers en de keeper uitspelen. Dat is net iets te veel gevraagd zodat deze 100 % kans in schoonheid strandt. De scheidsrechter telt geen blessuretijd bij en houdt het in de 90e minuut voor gezien en fluit af. Beide teams met een punt achterlatend.

Scheidsrechter de Leeuw gaf een gele kaart aan De Zwervers speler Jaimy van de Weg.

Door het gelijke spel heeft De Zwervers het eerste competitiepunt gehaald, maar het spel was veel beter dan de weken ervoor en er zullen de komende weken zeker meer punten gaan komen want de inzet was deze middag groot. Volgende week weer een stadsderby, dan tegen VVOR, een bekende tegenstander. Laten we hopen dat dan de punten in huis gehouden kunnen worden.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (76 Sander Risseeuw); Tom Arons; Sander Gorter, Elvin Meijntjes; Roy van Raam; Matt Oorebeek; Mike van Rikxoort; Ronnie Pfeffer; Yassin Lahnich; Jaimy van de Weg (62 Michael Dell Avo. ).

Pupil van de week bij deze wedstrijd was KEANO EVERITZ, hier op de foto met Sander Risseeuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *