VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT

De Zwervers moest zaterdag uit spelen tegen DRL waar we vorig seizoen een van onze beste wedstrijd speelden, met 1-4 wonnen en ons veilig speelden, we prolongeerden daarmee het derde klasserschap! Nu had DRL slechts 1 punt uit 4 wedstrijden en wij 0 punten, dus een rechtstreeks duel tegen een concurrent.

De eerste minuten was het een hele rustige start van beide teams, omdat de belangen groot waren werd er afgetast in een laag tempo, de bal aan elkaar gegund en geen strobreed in de weg gelegd zonder het elkaar moeilijk te maken! Hier kwam verandering door een schot van Wesley Cocheret dat overging. Bij het eerste wapenfeit, bij de eerste goede aanval van DRL, was het meteen raak. Na een rebound van een schot dat geblokt werd viel de 1-0. In de eerste de beste aanval van De Zwervers werd Ronnie Pfeffer onreglementair in de rug gelopen en dat leverde een vrije trap op recht voor het doel. Mede topscorer Roy van Raam ging achter de bal staan en schot het leer in het doel met behulp van de DRL goalie: 1-1. Maar zoals gewoonlijk helaas gebeurde het weer dat na een doelpunt gelijk weer werd geantwoord door de tegenstander, in de eerstvolgende aanval werd het 2-1. Nog net voor de rust werd het na balverlies op het middenveld ook nog 3-1.

In de tweede helft een heel ander beeld. De Zwervers was vaker met veel meer procenten aan de bal, de vleugels waren nu wel bezet en dat leverde meer druk naar voren op. De Zwervers was op zoek naar een doelpunt, helaas zonder echt gevaarlijk te worden en tot grote kansen te komen. Wel leverde het veel hoekschoppen op, maar dat waren voor de keeper van DRL trainingsballen. Ook vrije trappen vanaf de zijkant werden simpel verdedigd en afstandsschoten vanuit de tweede lijn gingen over het doel heen. De beste kansen uit counters waren voor DRL, waarbij door Dennis de Jel en de verdedigers goed werd ingegrepen. Zo werden we in de wedstrijd gehouden, maar wat we ook probeerden om de aansluitingstreffer te maken, dat lukte niet. Ook niet na het inbrengen van Kenzo Sanches. Toen de batterij leeg was kreeg DRL nog dotten van kansen, waarvan er nog 1 van benut werd: 4-1 en was de vijfde nederlaag op rij een feit zodat de hatelijk 0 nog niet weggepoetst is.

Hopelijk lukt het volgende week wel als er weer een stadsderby is, dan thuis tegen Leonidas dat inmiddels voorlopig de gevarenzone heeft verlaten.

De scheidsrechter van dienst gaf 1 keer geel, aan een speler van DRL.

Opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Wesley Cocheret; Sander Gorter; Robin Koolmees (46 Sander Risseeuw); Mike van Rikxoort; Roy van Raam; Yassin Lahnich (70 Kenzo Sanches); Ronnie Pfeffer; Sem Jongejan (46 Jay Falix); Michael Dell Avo.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *