VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Het was schitterend weer, mooi voetbalweer, het kunstgras lag er mooi bij, was kort gemaaid en de tegenstander in deze stadsderby was Zwarte Pijl uit Kralingen. Zwarte Pijl had een goede start met 6 punten uit 3 wedstrijden. We speelden volgens mijn informatie voor het eerst tegen deze tegenstander.

De Zwervers trapt af met een `van der Gijp` bal die direct uit gaat. De eerste 10 minuten speelde De Zwervers goed, geconcentreerd en aanvallend op zoek naar de zwakke punten in het team van Zwarte pijl. Er komen 2 schoten die noemenswaardig zijn, een van Tom Arons en een van Mike van Rikxoort, maar deze treffen geen doel. Na de 10e minuut neemt Zwarte Pijl het over en er komt aanval op aanval waarbij De Zwervers verdediging finaal er uit gelopen worden door een snelle nummer 7, het lijkt alsof-ie op de brommer is zo snel en hij geeft nog goede voorzetten ook. Uit diverse corners worden grote kansen voortgebracht waarbij er een bijna in het doel waait. Dennis de Jel moet met een fraaie redding de bal uit het doel halen in de 14e minuut en in de minuut daaropvolgend wordt de bal vanaf 25 meter op de lat geschoten en mag het een wonder heten dat het nog 0-0 staat. De 0-1 komt in de 23e minuut voor Zwarte pijl uit een penalty die terecht gegeven wordt na een overtreding. Direct na de 0-1 wordt het in 3 minuten tijd 0-2 en 0-3 waarbij De Zwervers weer finaal van het veld geveegd wordt met mooie rushes en mooie diepte passes naar hun snelle voorwaartsen. Na de 0-3 neemt Zwarte Pijl even adempauze en wordt het iets minder spectaculair. Wel vallen er 2, uit frustratie, gele kaarten voor De Zwervers waarbij één wel heel domme. In de 38e minuut komt zelfs door een eigen doelpunt de 0-4 op het scorebord. Enkele minuten voor de rust komt De Zwervers eindelijk even aan voetballen toe en direct wordt het kansrijk en uit een van de kansjes scoort Yannick Esajas, terug in de basis na lang blessureleed, de 1-4. Daarna is er zelfs nog een mogelijkheid op 2-4 uit 2 mogelijkheden waarbij één in de ruimte achter de verdediging, maar de keeper is net eerder bij de bal dan Yannick.

Zwarte Pijl trapt de tweede helft af met ook een Gijp trappie. Daarna gaan ze weer wel zuiver passen zodat de eerste gevaarlijke kans voor Zwarte Pijl is die net voorlangs het doel gaat. Daarna krijgt De Zwervers een grote kans voor Yannick Esajas maar hij reageert net te traag, zodat de keeper eerder bij de bal is en de bal op de keeper stuit. In de 50e minuut wordt het 1-5, ik stond loten te kopen dus heb de voorbereiding van dit doelpunt niet gezien, helaas. Daarna golft het spel op en neer en gaat De Zwervers opeens leuk voetballen en kansen creëren die ook levensgevaarlijk zijn. Maar ook Zwarte Pijl blijft gevaarlijk en nu wordt het een echte wedstrijd. Zwarte Pijl schiet in de 52e minuut op de paal en ook De Zwervers raakt een keer het aluminium. In de 65e minuut breekt Jay Falix door en wordt van achter neergelegd. Waar een ieder op een rode kaart rekent wordt er slechts geel gegeven. De vrije trap daarop wordt op de paal geschoten en de rebound wordt uitverdedigd. Nu de wedstrijd naar het einde loopt wordt het heel spannend en krijgt De Zwervers ook grote kansen. In de 75e minuut komt Yassin Lahnich voor de keeper en is eerder bij de bal, de keeper schakelt hem uit via een bodycheck en dat wordt een uitsluiting. Maar scheidsrechter van Gurp heeft blijkbaar geen rode kaarten bij zich en trekt slechts een gele. Met de vrije trap wordt niets goeds gedaan. In de slotfase van de wedstrijd krijgen beide teams nog enkele kansen maar de stand blijft 1-5.

Scheidsrechter van Gurp gaf 7 gele kaarten, in de eerste helft 3 aan De Zwervers spelers Robin Koolmees, Wesley Cocheret en Marco van Lien, in de tweede helft kregen 4 spelers van Zwarte Pijl 4 gele kaarten. Door de vierde nederlaag op rij is het wel heel erg stilletjes onderin de ranglijst geworden. De Zwervers, dat nog steeds op hun eerste punten wacht, moet die volgende week gaan halen bij DRL aan de Spinozaweg. DRL staat voorlaatste met 1 schamel punt uit ook 4 wedstrijden, dus neem een lege tas mee om de punten in mee te nemen naar huis. Als De Zwervers niet wint dan gaat het er wel heel erg somber uitzien. Saillant detail is wel dat tegenstanders van De Zwervers op de plekken 1 tot en met 4 staan, dus kun je concluderen dat we de sterkste hebben gehad en nu de punten gehaald moeten gaan worden tegen de mindere uit de afdeling.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Wesley Cocheret; Elvin Meijntjes; Robin Koolmees (Yassin Lahnich); Tom Arons (43 Sem Jongejan); Roy van Raam; Mike van Rikxoort; Jay Falix; Yannick Esajas (63 Kenzo Sanches); Ronnie Pfeffer.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was DANNY JUNGST, speler van ons team JO13-1. Hier op de foto met de 2 aanvoerders en de scheidsrechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *