VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een zeer mooie zaterdag moest De Zwervers een stadsderby afwikkelen uit tegen SV Charlois. Charlois is na 2 wedstrijden de koploper op doelsaldo en De Zwervers de hekkensluiter ook op doelsaldo, of dit verschil deze middag op het veld zichtbaar is? Na afloop moet ik zeggen dat dit zeker zo is.

De wedstrijd begint en direct lijdt De Zwervers balverlies, waaruit direct een grote kans ontstaat die in een hoekschop verwerkt wordt. De toon is direct gezet. Charlois is in de beginfase al veruit de bovenliggende partij en er komen kansen voor de thuisploeg die gevaarlijk zijn. Dennis De Jel staat goed zijn mannetje bij enkele van de acties van de thuisploeg. In de spaarzame momenten dat De Zwervers voor het doel komt wordt er te lief met de actie omgesprongen en mondt de kans uit tot niets. Charlois lijkt in de eerste 20 minuten al een maatje te groot en het verschil op de ranglijst is duidelijk te zien. Toch valt het eerste doelpunt voor Charlois pas in de 21e minuut en hieraan voorafgaand is er een grove verdedigingsfout die direct wordt afgestraft: 1-0. Na de 1-0 blijft Charlois de baas op het veld en is duidelijk op zoek naar meer. In de 27e minuut zouden ze de voorsprong al kunnen verdubbelen maar de bal gaat voorlangs. In de 29e minuut wordt de 2-0 dan toch op het scorebord gezet door weer balverlies op het middenveld wat weer afgestraft wordt. In het laatste kwartier van de eerste helft lijkt het of Charlois de teugels wat laat vieren en De Zwervers wat aan voetballen en aanvallen toekomt. Maar tot echt gevaar leidt dit niet. Er wordt gestoord, gewerkt, gezwoegd maar duidelijk is dat De Zwervers kwaliteit te kort komt. In de laatste minuut krijgt Kenzo Sanches nog een mogelijkheid, maar is te lief en wil het te mooi doen.

In de tweede helft blijft de geblesseerd geraakte Sander Gorter in de kleedkamer, hij wordt vervangen door Marco van Lien. Dit is toch weer een aderlating voor de rest van de wedstrijd. Want in de eerste de beste serieuze aanval voor Charlois wordt er een overtreding gemaakt door De Zwervers, waardoor de bal op de penalty stip belandt, deze strafschop wordt perfect en onhoudbaar ingeschoten: 3-0. Enkele minuten later komt er, uit weer een mooie aanval van de thuisploeg die weer gemakkelijk door De Zwervers verdediging heen snijdt, de 4-0 op het scorebord. Na deze treffer lijkt Charlois het wat kalmer aan te doen en komt De Zwervers weer wat aan voetballen toe. Er komen wat kansjes maar echt doelrijp zijn ze niet, dit gaat zo door tot de 75e minuut. Dan komt na lang blessureleed Yannick Esajas weer in het veld en moet meer er meer dreiging naar voren komen. Maar bijna na die wissel komt door een keepersfout de 5-0 op het scorebord. In het laatste kwartiertje komt De Zwervers tot kansen en zou het leuk zijn geweest als ze een eretreffer konden scoren maar dit gebeurt niet. Ook Charlois krijgt nog wat kansen om de score te vergroten maar dat gebeurt gelukkig niet.

Scheidsrechter Blaak gaf in deze sportieve wedstrijd geen kaarten.

Door de derde nederlaag op rij is het de slechtste competitiestart in 45 jaar wat ik me kan herinneren. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Zwarte Pijl, een volstrekt onbekende tegenstander voor De Zwervers waar we nog nooit tegen hebben gespeeld. Hopelijk gaan we dan de eerste punten van deze competitie halen en blijven we positief dat er een stijgende lijn gaat komen.

De opstelling: Dennis de Jel; Sander Risseeuw; Tom Arons; Sander Gorter (46 Marco van Lien); Robin Koolmees; Mike van Rikxoort (75 Yannick Esajas); Ronnie Pfeffer; Sem Jongejan (61 Josef Balaydin); Yassin Lahnich; Kenzo Sanches; Dennis Kooij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *