VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Op een mooie zaterdag moest De Zwervers de eerste uitwedstrijd spelen in Krimpen aan de Lek tegen Dilettant. Het was de eerste keer dat we tegen deze vereniging speelden. Dilettant was van oorsprong zondagamateur maar is enkele jaren geleden op zaterdag gaan spelen. Vorig seizoen zat het al in de derde klasse en eindigde het bovenin de middenmoot. Beide elftallen verloren vorige week hun eerste competitiewedstrijd en willen nu graag punten halen. De Zwervers was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week.

Na de aftrap van Dilettant zien we nog 2 aftastende ploegen die eerst aan elkaar moeten wennen. In de 6e minuut krijgt Dilettant de eerste kans van de wedstrijd door een verkeerde uittrap van Dennis de Jel die zomaar in de voeten van een speler schiet, dit levert een kans op waar niets mee wordt gedaan. De Zwervers zet er nog bar weinig tegenover in de beginfase en begint slap aan de wedstrijd. Nadat Dilettant in het eerste kwartier al enkele mogelijkheden heeft gehad komt De Zwervers iets beter in het spel. Mike van Rikxoort schiet op aangeven van Kenzo Sanches de bal nog te slap in en wacht te lang. In de 16e minuut krijgt De Zwervers vanaf een mooie positie een vrije trap te nemen en de bal ligt op ongeveer 25 meter van het doel. Roy van Raam gaat de vrije trap nemen en krult hem fraai in de linker bovenhoek: 0-1. Nog geen 3 minuten kan De Zwervers genieten van de voorsprong, want in de 20e minuut is het alweer gelijk door een kopbal van een geheel vrij staande speler bij de eerste paal die hem diagonaal, onhoudbaar voor de keeper, binnen kopt: 1-1. Na de gelijkmaker gaat de wedstrijd gelijk op. Beide teams proberen het wel maar van enige doelpogingen is geen sprake. Tot de 34e minuut als Dilettant door weer verkeerd uitverdedigen van De Zwervers een voorzet vanaf rechts kan geven en vrij eenvoudig kan de 2-1 worden gescoord. Enkele minuten later kan Dilettant afstand nemen maar Dennis de Jel voorkomt met een fraaie redding erger. In de 40e minuut krijgt De Zwervers weer een vrije trap te nemen. Nu van grotere afstand aan de linkerkant. Ronnie Pfeffer schiet de bal in een keer in het doel waarbij een ieder mis trapt: 2-2. Een mooie opsteker voor De Zwervers zo vlak voor de rust. Voor de rust is er nog een kans die maar net over het doel gaat, zodat de 2-2 op het scorebord de ruststand is.

De tweede helft is amper begonnen of Dilettant scoort al direct de 3-2, door goed doorlopen van een speler die zich vrij speelt. Dilettant is in de tweede helft beter dan De Zwervers en valt naar hartenlust aan. De Zwervers heeft moeite met de tegenstander en de steeds staande zon. In de 57e minuut krijgt De Zwervers toch nog de kans om wat terug te doen, want een mooie assist van Kenzo komt bij Ronnie maar deze wacht te lang en helpt de kans om zeep. De wedstrijd kabbelt voort tot de 68e minuut, als Roy van Raam voor een overtredinkje een tweede gele kaart krijgt. De eerste kaart kreeg hij voor aanmerkingen op de leiding, dus twee x geel is rood. Door de man meer situatie kan Dilettant de wedstrijd uitspelen en het overwicht wat er al was uitbuiten. Zo wordt in de 78e minuut door een laag schot en houdbare bal, die Dennis in eerste instantie leek te hebben, toch de 4-2 gescoord. Na deze 4-2 krijgt De Zwervers nog een kans om dichtbij te komen maar dat lukt niet. Totdat in de slotfase Dilettant nog de 5-2 en 6-2 scoort en de overwinning ietwat geflatteerd binnen sleept.

Scheidsrechter van der Geest gaf 5 gele kaarten, allen aan spelers van De Zwervers: Tom Arons, Ronnie Pfeffer, Roy van Raam (2) en Sander Gorter kregen het gele prentje. Roy kon de 2 gele kaarten inruilen voor een rode.

Door de nederlaag is De Zwervers, op doelsaldo, hekkensluiter. De punten moeten toch een keer gehaald worden en volgende week is de moeilijke uitwedstrijd tegen op doelsaldo koploper SV Charlois, een lastige. Een voordeel, je kan alleen nog klimmen op de ranglijst, hopelijk lukt dat volgende week al.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Sander Risseeuw (67 Sem Jongejan); Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (46 Robin Koolmees); Tom Arons; Mike van Rikxoort; Roy van Raam; Ronnie Pfeffer; Dennis Kooij; Kenzo Sanches.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *