VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een mooie en zonnige zaterdagmiddag moest De Zwervers aantreden in een thuiswedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport afgekort als RHS. In Hoogvliet werd er vorig jaar knap een punt (2-2) mee naar huis genomen. Nu staat de thuiswedstrijd op het programma en op papier is RHS een maatje groter dan De Zwervers, maar er zijn wel eens meer gekke dingen gebeurd in het voetbal. De Zwervers had nog één puntje nodig om zich veilig te spelen, maar een nederlaag kon ook volstaan, dat laatste geschiedde.

De Zwervers begint de wedstrijd goed en fel er wordt gestreden om de bal en je ziet dat ze met een andere instelling in het veld zijn gekomen dan de vorige weken. RHS heeft aanvankelijk moeite met het felle en gretige spel van De Zwervers en het is De Zwervers dat in de eerste 10 minuten de eerste mogelijkheid krijgt. Daarna komt RHS wat beter in de wedstrijd en we zien dat langzaam maar zeker het echte en goede spel van de Hoogvlieters zichtbaarder wordt. Maar we moeten wachten op doelpunten tot ruim halverwege de eerste helft. In de 24e minuut krijgt De Zwervers een grote niet te missen kans op de 1-0, maar Jay Falix faalt in de afwerking en waar het 1-0 had moeten worden komt er direct bij de tegenaanval van RHS de 0-1 op het scorebord na een zeer goed uitgevoerde counter en aanval. Twee minuten later komt, na een slechte ingreep van Dennis de Jel, de 0-2 op het scorebord. De Zwervers speelt beter als de voorgaande weken, maar deze klap komt het niet meer te boven, gelukkig is er snel herstel. Maar ondanks dat De Zwervers leuk meevoetbalt wordt het, door een korte corner, die voorgezet wordt en bij de eerste paal ingeschoten wordt 0-3.Dit is ook de ruststand.

In de tweede helft laat RHS het eerste kwartier de boel de boel en laat De Zwervers voetballen. Julius Rosa is inmiddels ingebracht voor meer snelheid voorin en dat resulteert direct in een uitgespeelde kans, waarbij Ronnie Pfeffer een assist geeft aan de mee naar voren gekomen Jessy Fortes en deze schiet de 1-3 in het doel. Deze treffer geeft De Zwervers kracht en het gaat opzoek naar meer. Tot aan de 60e minuut heeft De Zwervers nog een mogelijkheid op 2-3, maar deze komt er niet. Dan vind RHS het genoeg en schakelt het weer over op hun geliefde spelletje en wordt weer sterker. De wedstrijd is erg sportief en de spelers hebben veel respect voor elkaar. De scheidsrechter last een drinkpauze in en daarna gaat de wedstrijd weer verder waarbij RHS het in de 71e minuut definitief afmaakt en via een mooie aanval de 1-4 op het scorebord zet. In de slotfase gebeurt er niets noemenswaardigs meer dan wat mogelijkheden aan beide zijden en kabbelt de wedstrijd naar het laatste fluitsignaal.

Scheidsrechter Prins gaf geen gele kaarten en leidde een goede wedstrijd. Door de nederlaag is De Zwervers toch veilig omdat 3 van de 4 concurrenten die op afstand staan verloren. De twee ploegen die op 5 punten (Pernis) c.q. 6 punten (Zinkweg) staan, spelen nog tegen elkaar en daarom is De Zwervers veilig. Dat is twee wedstrijden voor het einde ruim 100 of 200 % beter dan afgelopen seizoenen waarin het pas in de laatste of voorlaatste wedstrijd plaatsvond. Dus de stijgende lijn is ingezet en we hopen dat deze doorgetrokken kan worden naar de komende seizoenen! Volgende week dus voor De Zwervers een wedstrijd om des keizers baard uit tegen DRL. Voor DRL nog wel van belang, want zij kunnen nog aanspraak maken op de derde periodetitel. Dus verwachten we volgende week, De Zwervers kan vrijuit voetballen, een leuke wedstrijd.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (63 Sebastiao Quiavuazoa); Jessy Fortes; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen; Mike van Rikxoort (76 Mitchel van Berkel); Tom Arons; Chris Schuitemaker; Jay Falix; Kenzo Sanches (46 Julius Rosa); Ronnie Pfeffer.

Pupil bij deze wedstrijd was Melinda Concalves, speelster van ons MO13-team.

Zij staat hier op de foto met aanvoerder Marco van Lien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *