VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een mooie lentedag moest De Zwervers een thuiswedstrijd afwerken tegen Zinkwegse Boys. In Zinkweg werd het in januari 1-1. Zinkwegse Boys staat er niet zo goed voor, nl. op plek 12 op een P/D plek. De Zwervers doet het niet veel beter, staat weliswaar 10e maar winnen is vanmiddag noodzakelijk om van die gevreesde plekken weg te blijven. De wedstrijd stond bol van de fouten, verkeerde passes, maar daardoor wel een leuke amusante tweestrijd waarbij De Zwervers uiteindelijk de eerste overwinning van dit kalenderjaar boekt: 2-1.

De wedstrijd begon iets na half drie en we zagen dat de eerste 10 minuten aftasten is en beide teams nog geen kans op het doel gehad hebben. De eerste doelrijpe kans is in de elfde minuut als Kenzo Sanches de bal op links mee krijgt en het strafschopgebied inloopt, de bal afgeeft aan Sebastiao Quiavuazoa die op de 16 meterlijn staat en hard en geplaatst op het doel schiet. Zijn schot wordt door de keeper nog getoucheerd maar gaat door de snelheid en hardheid fraai in het uiterste hoekje van het doel: 1-0 voor De Zwervers.

 De 1-0 is een feit.

Na deze openingstreffer komt Zinkwegse Boys beter in de wedstrijd, wat resulteert in wat kansjes waarbij een hoekschop gevaarlijk genoeg is om vermeld te worden. Maar hun grootste kans komt in de 20e minuut tot stand als een schot door Dennis de Jel onschadelijk gemaakt moet worden ten koste van een hoekschop. Daarna golft het spel op en neer en komen er aan beide kanten kansen genoeg om er iets moois van te maken, maar wordt verzuimd. In de 32e minuut moet De Zwervers de voorsprong verdubbelen als Sander Gorter, meegekomen naar voren, een hoekschop tegen de lat kopt. De eerste helft is leuk om aan te zien doordat beide teams veel balverlies lijden en beide teams daardoor kansen krijgen. Maar eigenlijk is het niet best wat beide teams op de mat leggen in deze semi degradatiewedstrijd waarbij beide ploegen de 3 punten hard nodig hebben. Tot aan de rust gaat het zo voort en blijft de stand 1-0 voor De Zwervers.

In de tweede helft zien we een wat gretiger Zinkwegse Boys dat op zoek gaat naar de gelijkmaker. Zinkweg krijgt een grote kans die over meerdere schijven gaat, maar de afwerking laat te wensen over, het was volgens de scheidsrechter overigens geen buitenspel wat er wel op leek. In de 60e minuut moet De Zwervers de voorsprong vergroten als Ronnie Pfeffer te zacht in schiet en de bal bijna op of net voor de lijn wordt weggehaald door een verdediger. En een voetbalwet luidt als je het niet zelf afmaakt, doet de tegenstander het wel en dit gebeurde bijna een minuut later als Dennis De Jel een zeker doelpunt van Zinkwegse Boys moet voorkomen. In de 63e minuut wordt het dan toch 2-0 voor De Zwervers, als een aanval eerst op niets lijkt uit te lopen en de bal nog net door Mitchell van Berkel op de achterlijn wordt binnen gehouden. Hij geeft hem voor en bij de eerste paal staat de boomlange spits Kenzo Sanches en hij kopt de 2-0 binnen.

Het scorebord blijft nog een tijdje op 1-0 staan, het lijkt wel vastgeroest want het is lang geleden dat de thuisploeg met 2-0 voorstaat en moet de elektronica ook weer wennen aan dit fenomeen. Daarna komt een fase dat De Zwervers soms aardig en met man en macht verdedigt en ook een fase dat er geen bal van A naar B gespeeld kan worden en is het zeer slecht. Rond de 75e minuut een mooie aanval en actie van Sebastiao waarbij hij 2 verdedigers passeert, maar de derde net te veel is om zich vrij te spelen. In de 81e minuut komt er een kans voor Zinkwegse Boys waaruit een doelpunt komt, want een voorzet lijkt achter te gaan en wordt door Dennis verkeerd beoordeeld, waarschijnlijk kijkend in de zon ziet hij niet dat er achter zijn rug nog een speler staat die de bal voorzet, die wordt doorgekopt naar de vrije man bij de tweede paal en deze kopt de bal in het doel: 2-1. Daarna gaat Zinkwegse Boys op jacht naar de gelijkmaker en deze komt er bijna, maar een schot in de 89e minuut gaat net langs de linkerkant van de linkerpaal, dus naast. In de veel te lange blessuretijd wordt er niet meer gescoord zodat De Zwervers de eerste overwinning van 2018 haalt.

Scheidsrechter Fonseca gaf 3 gele kaarten, 1 aan een speler van de Zinkwegse Boys en 2 aan De Zwervers spelers Sander Gorter en Ronnie Pfeffer.

Door de overwinning en het verlies van de meeste concurrenten is De Zwervers 2 plaatsen gestegen en heeft het wat meer lucht. Volgende week moet De Zwervers uit in Nieuw Beijerland tegen NBSVV en ik hoop dat De Zwervers deze lijn kan doortrekken en in april ongeslagen kan blijven.

De opstelling: Dennis de Jel; Angel van Noort; Jessy Fortes; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen; Mike van Rikxoort; Mitchell van Berkel; Sebastiao Quiavuazoa (77 Tom Arons); Ronnie Pfeffer; Julius Rosa (61 Chris Schuitemaker); Kenzo Sanches.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was ARCAN SANDERS, speler van JO13-2. Hij staat hier op de foto met Dennis van Leeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *