VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Na 6 nederlagen op rij moest De Zwervers deze middag uit tegen het eveneens kwakkelende ’s Gravendeel. Ook de tegenstander had een slechte periode en ook nog niet gewonnen in 2018. Dus op deze mooie zaterdagmiddag speelden “de lamme en de blinde” tegen elkaar. De wedstrijd eindigde onbeslist: 1-1.

De wedstrijd is amper begonnen en De Zwervers krijgt een gigakans. Een mooie aanval eindigt in een schot door Sebastiao Quiavuazoa dat richting doel gaat, Julius Rosa geeft in buitenspelpositie nog een laatste tikje tegen de bal om zeker te zijn dat de bal in het doel gaat, waarna deze actie wordt afgefloten wegens buitenspel. Als Julius niet de bal beroerd had was het doelpunt waarschijnlijk toch afgekeurd wegens “hinderlijk” buitenspel. Na de eerste 10 minuten waarin De Zwervers de bovenliggende partij was neemt ’s Gravendeel het over en krijgt kansen, waarvan er in de 15e minuut al een gescoord wordt. Een speler loopt weg en draait zich goed vrij en schiet de 1-0 binnen. Na dit doelpunt komt er direct weer een grote kans voor de thuisploeg maar de bal gaat net voorlangs. Alle aanvallen van ’s Gravendeel komen over links, de kant van rechtsback Marco van Lien die het niet kan bijbenen en iedere keer overlopen wordt en moet corrigeren ten koste van een gele kaart. Zijn collega’s moeten vaak het gat dichtlopen waarbij er ruimte komt op hun positie en daar maakt ’s Gravendeel gebruik van. ’s Gravendeel krijgt nog enkele kansen om het pleit te beslechten maar scoort ook moeilijk en kan het vonnis over De Zwervers niet voltrekken. De Zwervers komt er pas weer in het derde deel van de eerste helft uit met wat kansjes, zo gaat een mooie voorzet van Dennis van Leeuwen als kopbalkans voor Kenzo Sanches over het doel. Op slag van rust nog een kans voor ’s Gravendeel waarbij Dennis de Jel aan de grond genageld staat maar gelukkig gaat de bal naast het doel.

Aan het begin van de tweede helft wordt Marco van Lien vervangen door Angel van Noort, om meer snelheid en stootkracht in het team te krijgen en te voorkomen dat hij een tweede gele kaart gaat krijgen. Ook komt Tom Arons in het veld voor Sander Gorter. In de tweede helft een beter spelend De Zwervers dan in de eerste helft, waarbij de drive er nu wel is en de wil om iets aan de achterstand te gaan doen. In de 57e minuut een sublieme voorzet van Mountasser Ouchene die door zowel Kenzo als Julius wordt gemist in een vrijstaande positie, waar ze maar hun voet tegenaan hadden hoeven te zetten. ‘s Gravendeel voetbalt ook leuk mee en is een aantrekkelijke tweede helft waarbij de thuisploeg meer voetbalgogme in huis heeft dan De Zwervers en er alles aan doet om de voorsprong te behouden. Beide teams krijgen wel mogelijkheden maar de meeste stranden in schoonheid waarbij de wil goed is maar de uitvoering te wensen overlaat. In de 64e minuut komt Chris Schuitemaker in het veld en hij laat direct zien dat hij aan het oefenen is voor de marathon want zijn conditie en loopvermogen is subliem .We tellen al de 73e minuut, een mooie actie op rechts door Mountasser Ouchene waarbij hij in het strafschopgebied wordt neergelegd, wordt beloond met een strafschop. Deze strafschop wordt door Kenzo Sanches zeer goed ingeschoten en zo staat de 1-1 op het bord. Nu is het zaak om in ieder geval dit punt vast te houden, maar dat is niet gemakkelijk want ’s Gravendeel schiet in de 83e minuut een vrije trap snoeihard op de kruising en in de 85e minuut wordt een doelpunt afgekeurd. De bal kwam eerst op de paal terecht en de rebound werd door een buitenspel staande speler gescoord, maar terecht dus geannuleerd. Met kunst en vliegwerk en af en toe je hart vasthoudend wordt de 1-1 over de streep getrokken en heeft De Zwervers toch een punt meegesmokkeld uit ’s Gravendeel.

Scheidsrechter de Groot gaf 4 gele kaarten, 1 aan een speler van de thuisploeg en 3 aan De Zwervers spelers Marco van Lien, Mitchell van Berkel en Tom Arons.

Volgende week moet De Zwervers een thuisduel afwerken tegen tenuegenoot Zinkwegse Boys. We hopen dat de 3 punten dan eens in IJsselmonde blijven en dat dan de eerste overwinning van 2018 te vieren valt.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (46 Angel van Noort); Jessy Fortes; Sander Gorter (46 Tom Arons); Dennis van Leeuwen (64 Christiaan Schuitemaker); Mitchell van Berkel; Sebastiao Quiavuazoa; Mike van Rikxoort; Mountasser Ouchene; Kenzo Sanches; Julius Rosa.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *