VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Na twee weken geen competitievoetbal ging de bal weer rollen op de velden in competitieverband. De Zwervers moest deze middag spelen tegen koploper NSVV uit Numansdorp. Uit in Numansdorp werd er op de valreep met 1-0, onverdiend, verloren. Maar De Zwervers heeft dit kalenderjaar nog niet gewonnen en is inmiddels afgezakt naar een plek onderin de middenmoot. Vol goede moed begint De Zwervers aan de wedstrijd waar hard werken en strijd het recept is om, als je op papier de mindere bent, je van je sterkste kant te laten zien. En gestreden werd er vanmiddag, helaas met een negatief resultaat.

NSVV komt zeer goed uit de startblokken wat al direct resulteert in een grote kans in de 2e minuut, als de bal in de ruimte achter de Zwervers verdediging wordt gespeeld en keeper Dennis de Jel te laat bij de bal is en alleen nog met een overtreding op de rand van het zestienmetergebied de aanval onschadelijk kan maken. Ten koste van een gele kaart en een vrije trap tegen, waarbij de meegereisde Numansdorpers er rood en een penalty in zien. De vrije trap wordt goed genomen en verdwijnt maar net naast het doel. In de 5e minuut denkt een De Zwervers verdediger de bal achter te laten lopen, maar een NSVV speler denkt daar anders over en kan met een ultieme poging de bal voor de lijn weghalen en voorzetten en uit de voorzet beland de bal tegen de buitenkant van de paal. In de 12e minuut is het dan wel raak voor de koploper als De Zwervers verdediging weer opensplijt en een schot hard in de rechterhoek geschoten kan worden: 0-1. Na het eerste kwartier komt De Zwervers beter in de wedstrijd maar het oogt rommelig, er worden veel passes onbedoeld aan de tegenstander gegeven maar NSVV gaat er in mee en speelt ook niet goed. De Zwervers werkt keihard en er komen kansen voor onder andere Ronnie Pfeffer, Stivan Silva en Kenzo Sanches die een mooie voorzet van Julius Rosa niet verzilvert. NSVV krijgt ook kansen op meer, dit met name door snelle omschakelingen na balverlies van De Zwervers. De Zwervers verdient in deze fase de gelijkmaker omdat het meer op de helft van NSVV bivakkeert, maar ook als er een bal in het strafschopgebied tegen een NSVV arm komt krijgt De Zwervers geen penalty. Vlak voor de rust moet Jessy Fortes geblesseerd uitvallen en wordt vervangen door Mike van Rikxoort. Vlak voor de rust krijgt NSVV nog een grote kans om de score uit te bouwen maar met de vroege 0-1 op het bord wordt er gerust.

In de tweede helft wordt Kenzo Sanches vervangen door Mountasser Ouchene om meer snelheid en frivoliteit in het elftal te brengen. Dit resulteert in gretigheid en meer druk naar voren om zo de gelijkmaker te forceren. Beide teams creëren kansen om te scoren maar door goed keeperswerk aan beide kanten blijft het spannend. Ook de tweede helft is rommelig en zijn er overtredingen nodig om elkaar af te stoppen. Halverwege de tweede helft wordt Jay Falix in het veld gebracht om meer stootkracht in de spits te krijgen, hij vervangt Julius Rosa. De Zwervers verdient de gelijkmaker maar deze komt er niet en ook NSVV, dat niet zijn beste wedstrijd speelt heb ik de indruk, laat zich weer meeslepen in het spel van De Zwervers dat knokt voor iedere meter en zich niet snel gewonnen geeft. In de blessuretijd gooit NSVV definitief de wedstrijd op slot als zij de 0-2 maken en vlak daarna fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Scheidsrechter Lindhout gaf 6 gele kaarten, 2 aan spelers van NSVV en 4 aan De Zwervers spelers: Dennis de Jel, Jessy Fortes, Jay Falix en Angel van Noort.

Door de nederlaag is De Zwervers weggezakt naar de onderkant van de middenmoot en wacht nog steeds op de eerste overwinning van dit kalenderjaar. Dit zou dan volgende week moeten gaan gebeuren tegen GHVV 13, waar thuis gemakkelijk met 6-0 van werd gewonnen. We zullen zien en hopen dat de blauwhemden in de eerste wedstrijd van de derde periode weer de punten gaan pakken.

De opstelling: Dennis de Jel; Angel van Noort; Jessy Fortes (43 Mike van Rikxoort); Sebastiao Quiavuazoa; Dennis van Leeuwen; Mitchell van Berkel; Ronnie Pfeffer; Stivan Silva; Julius Rosa (67 Jay Falix); Kenzo Sanches (46 Mountasser Ouchene); Dennis Kooij.

 

Pupil van de week bij deze wedstrijd was ANNALYNN VAN DALEN en zij speelt in MO13.

Hier staat zij op de foto met aanvoerder Mitchell van Berkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *