VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op de laatste speeldag van 2017 moest De Zwervers weer een stadsderby afwerken, tegen DRL. DRL doet het als promovendus goed in de competitie en staat daarom ook op de 4e plaats, 2 plekken hoger dan De Zwervers. Dus belooft het weer een wedstrijd te zijn op het scherpst van de snede. Dat de wedstrijd doorging na veel sneeuw begin van de week en de regenval verbaasde menigeen, maar het veld was toch goed te bespelen.

De eerste de beste kans van de wedstrijd komt voor de bezoekers en Justin Vonk moet direct optreden om een doelpunt van DRL te voorkomen. De kans daarop is voor De Zwervers en die gaat over meerdere schijven. Daarna gebeurt er tot halverwege de eerst helft vrij weinig, maar DRL is een goede en beweeglijke ploeg en is de betere in deze episode. Het verbaast dan ook niemand dat DRL in de 27e minuut met een goed schot vanaf rand 16 meter gebied op voorsprong komt: 0-1. Enkele minuten later, na een fout in de Zwervers verdediging, komt DRL op dat moment verdiend op een 0-2 voorsprong. En als DRL niet zo slordig met de kansen om zou springen zou de voorsprong nog op kunnen lopen. De Zwervers moet alle zeilen bijzetten en een aansluitingstreffer zou welkom zijn, maar die ziet er in de verste verte niet in, hoewel… In de 35e minuut komt die treffer zomaar uit de lucht vallen zoals dat heet. Na een goed genomen vrije trap van Ronnie Pfeffer schiet de mee naar voren gekomen verdediger Sander Gorter de 1-2 fraai in het doel. Na deze aansluitingstreffer gaat de wedstrijd opeens gelijk op en heeft De Zwervers zelfs vlak voor rust nog de kans op de gelijkmaker. Maar ook DRL krijgt vlak voor rust de mogelijkheid om de 1-3 te scoren en de wedstrijd in het slot te gooien, maar dit gebeurt niet en zo leeft De Zwervers nog.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld. Nu is het De Zwervers dat door hard te werken en te knokken de bovenliggende partij is. In het eerste kwartier van de wedstrijd gaat het nog gelijk op en krijgen beide teams mogelijkheden en kansen op een doelpunt, maar dat wil niet lukken. Het veld wordt zwaarder en het is een slijtageslag die de spelers doorstaan, maar er wordt een leuk schouwspel om de mat gelegd. De Zwervers is het laatste halfuur van de tweede helft de betere ploeg en na een dubbele wissel in de 67e minuut hoopt de coach nog het tij te kunnen keren. Dit wordt in de 75e minuut beloond door een doelpunt dat gemaakt wordt vanuit een scrimmage, waarbij de bal blijft liggen en in een mêlee van spelers en modder is het Kenzo Sanches die het laatste tikje tegen de bal kan geven en zo de verdiende 2-2 op het bord zet. In de slotfase ontstaan er voor beide teams grote kansen, waarbij Sander bijna zijn tweede van de middag maakt en moet een Zwervers verdediger in de blessuretijd een zeker doelpunt voorkomen door de bal van de doellijn te schieten. Zo blijft de 2-2 gehandhaafd op het scorebord en dat is een stand waar een ieder wel vrede mee heeft gezien de hele wedstrijd.

 De gelijkmaker van Kenzo Sanches is een feit!

Scheidsrechter De Graaf gaf 4 gele kaarten, 3 aan spelers van DRL en een aan De Zwervers speler Marco van Lien.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van 2017. De Zwervers staat op een verdienstelijke 6e plaats. Hopelijk kunnen ze de lijn na de winterstop doortrekken, want er zijn nu al 5 wedstrijden op rij niet meer verloren. De eerste wedstrijd na de winterstop is uit tegen tenuegenoot Zinkwegse Boys. Ik wens u allen fijne kerst en een goede jaarwisseling en gezond 2018.

De opstelling: Justin Vonk; Marco van Lien (67 Angel van Noort); Jesse Fortes; Sander Gorter; Djamillo Bechoe; Mitchell van Berkel (80 Dennis Kooij); Stivan Silva; Sebastiao Quiavuazoa; Mountasser Ouchene (67 Julius Rosa); Kenzo Sanches; Ronnie Pfeffer.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Levi de Koning, speler uit JO13-3. Hier op de foto met Dennis Kooy.

 Levi de Koning en Dennis Kooy.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *