VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een koude en kille decemberdag moest De Zwervers een thuiswedstrijd spelen tegen NBSVV uit Nieuw Beijerland. NBSVV was de hekkensluiter en had nog niet gewonnen deze competitie. De Zwervers was de laatste weken aan een goede reeks bezig en deze middag zou er doorgepakt kunnen worden om aansluiting bij de subtop te houden. Dat zou geen probleem moeten zijn qua stand op de ranglijst van beide teams, maar daar waar je je al rijk rekent gaat het meestal fout en speelde De Zwervers voor Sinterklaas.

In de tweede minuut wordt er door de scheidsrechter aangegeven dat, omdat het erg mistig en donker is, de verlichting ontstoken moet worden en dit gaat enkele minuten later ook gebeuren. In het donker nog in de derde minuut krijgt De Zwervers de eerste kans van de wedstrijd uit naam van Kenzo Sanches, maar deze schiet de zelf veroverde bal hoog over het doel. Nadat het licht aan is krijgt NBSVV in de 7e minuut de eerste kans. De wedstrijd is van beide kanten erg slecht en er worden nauwelijks kansen gecreëerd. Pas vlak voor de rust komen er weer wat kansjes voor De Zwervers, maar echt gevaarlijk wordt het niet op een aanval na die bijna in het doel gaat. Maar de beste kansen vlak voor de rust zijn voor NBSVV, waarbij Justin Vonk een paar keer handelend moet optreden om erger te voorkomen. De wedstrijd past zich aan aan het weer, somber, koud en kil en van enige opwinding is zeker in de eerste helft geen sprake, wellicht biedt de tweede helft wat meer avontuur.

De tweede helft begint weer dramatisch slecht tot de 51e minuut als De Zwervers een opleving krijgt en een aanval vanaf links wordt voorgezet door Ronnie Pfeffer en de voorzet door verdediger Sander Gorter in het doel wordt gekopt: 1-0.

 De kopbal van Sander Gorter levert de 1-0 op.

Dit zou de opstap moeten zijn naar meer en een hogere score maar het loopt zoals in de eerste helft, slecht en fantasieloos. Tot de 75e minuut gebeurt er niets noemenswaardigs, daarna wat meer opwinding als Elvin Meijntjes zijn tweede gele kaart krijgt en dus het veld kan verlaten. Ook een speler van NBSVV kan met een direct rode kaart, de aanleiding daarvan is me ontgaan, het veld verlaten. Met 10 tegen 10 wordt er door beide teams wel opeens strijd geleverd en komen er kansen waarbij NBSVV de grootste kansen krijgt. In de slotminuut van de reguliere speeltijd moet invaller Dennis Kooij de wedstrijd op slot gooien als hij alleen voor de keeper komt en de bal in het doel moet schieten, maar hij verzuimt dit te doen en schiet tegen de al op de grond liggende keeper aan. In de blessuretijd van de wedstrijd nog een schot vanuit de tweede lijn van NBSVV, dat via de rug van een Zwervers verdediger van richting verandert en zo onhoudbaar wordt voor Justin Vonk en de 1-1 tot stand komt. Dit is tevens de eindstand en dat is over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag want beide teams verdienden niet om te winnen.

Scheidsrechter Pedrag Obradovic was kwistig met het uitdelen van gele en rode kaarten. NBSVV kreeg 1 gele en een direct rode kaart en Sander Gorter, Sebastiao Quiavuazoa een gele kaart. Elvin Meijntjes kreeg 2 gele kaarten dus kon met rood van het veld.

Met het gelijke spel schoten beide teams weinig op. De Zwervers verloor terrein en zal volgende week uit tegen Charlois echt uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee te nemen naar IJsselmonde.

De opstelling: Justin Vonk; Marco van Lien; Angel van Noort; Sander Gorter; Elvin Meijntjes; Mitchel van Berkel; Stivan Silva (80 Sebastiao Quiavuazoa); Mike van Rikxoort; Ronnie Pfeffer; Kenzo Sanches (85 Dennis Kooij); Julius Rosa (68 Mountasser Ouchene).

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Amelia Ibrahim, speelster van ons MO13-team.

Hier staat ze op de foto met keeper Justin Vonk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *