VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

De Zwervers moest weer een uitwedstrijd afwerken en ditmaal tegen oude bekende NSVV uit Numansdorp. Al vele malen werd tegen deze tegenstander gespeeld, maar voor een goed resultaat moet ik mijn geheugen ver terug in de vorige eeuw laten gaan. De afgelopen drie ontmoetingen, waaronder 2 seizoenen geleden, gingen allen verloren. Dus zou het nu wel eens tijd worden voor een beter resultaat. NSVV staat 2e en De Zwervers 5e dus beide teams kunnen vrij uit voetballen en dat deden ze dus ook.

De wedstrijd werd gespeeld in de stromende regen op een grasveld wat soms wel een glijbaan leek. De eerste aanval en kans van de wedstrijd is voor NSVV maar gaat voor langs. De Zwervers krijgt ook kansen en Jessy Fortes kopt de eerste kans over. In de 13e minuut moet Wim Eilander al noodgedwongen wisselen als verdediger Dennis van Leeuwen geblesseerd uitvalt, zijn vervanger is Djamillo Bechoe. De wedstrijd glijdt verder en er komen links en rechts kansen. De Zwervers lijkt beter in het spel te komen en heeft een overwicht, Sander Gorter loopt in een keer door vanaf eigen helft en doet alles goed alleen vergeet hij te scoren, want zijn bal gaat in de 19e minuut over het doel. De Zwervers drukt nu door en zou het overwicht moeten belonen met een doelpunt maar dat gebeurt niet. De Zwervers speelt heel opportunistisch waar NSVV moeite mee heeft. NSVV moet na 32 minuten op voorsprong komen door een verdedigingsfout. NSVV krijgt voor de rust wat hoekschoppen die gevaarlijk indraaien maar niet in het doel gaan. De stand blijft tot aan de rust 0-0.

In de tweede helft wordt het licht rond het speelveld ontstoken. Een zelfde spelbeeld: Veel glijpartijen door het gladde veld en in de tweede minuut al een gevaarlijk indraaiende corner die direct in het doel gaat maar de scheidsrechter keurt dit doelpunt af omdat er een overtreding bij de eerste paal werd gemaakt door NSVV. De thuisploeg is de bovenliggende partij in de tweede helft en krijgt kansen, maar De Zwervers vecht als een leeuw om een goed resultaat te halen en om NSVV van scoren af te houden. NSVV schiet ook een vrije trap over het doel en een vrije trap daarna wordt slim genomen maar doorzien door De Zwervers. NSVV drukt De Zwervers naar achteren en wat De Zwervers moet doen is tegenhouden. Als De Zwervers er met een veelbelovende aanval uitkomt, is het de grensrechter die vlagt voor buitenspel. De Zwervers en NSVV moeten in de slotfase aan beide zijden kansen toestaan. Kenzo Sanches moet in de 76e minuut scoren als hij alleen voor de keeper komt maar net naast schiet. In de slotfase wordt Tom Arons ingebracht voor Angel van Noort om nog meer van het doel af te spelen en het spel golft in de slotfase, dus gaat het spel op en neer en degene die nu scoort wint. De Zwervers moet een grote kans voor NSVV van de doellijn afhalen en een ieder die denkt dat de stand in 0-0 eindigt, komt bedrogen uit, want in de 89e minuut is het toch raak voor de thuisploeg. Via voorzet vanaf rechts komt de bal bij een vrijstaande speler bij de tweede paal en deze schiet hem erin: 1-0. In de 5 minuten blessuretijd komen nog kansen en de grootste voor NSVV die nog net door doelman Justin Vonk uit het doel kan worden gehaald. In de laatste minuten van de extra tijd wordt er niet meer gescoord zo verliest De Zwervers opnieuw een uitwedstrijd.

Scheidsrechter Van de Wetering gaf 2 gele kaarten, beide voor de thuisclub.

Door de nederlaag staat De Zwervers weer in de middenmoot en zal er over veertien dagen, als de competitie hervat wordt, thuis tegen Rockanje weer gestreden worden om de punten in huis te houden.

De opstelling: Justin Vonk; Marco van Lien; Jessy Fortes; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (13 Djamillo Bechoe); Mike van Rikxoort; Ronnie Pfeffer; Angel van Noort (78 Tom Arons); Mountasser Ouchene (71 Julius Rosa); Kenzo Sanches; Dennis Kooij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *