VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Op een grijze en kille zaterdag moest De Zwervers een thuiswedstrijd afwerken tegen debutant GHVV ’13, een fusieclub ontstaan uit SC Bernisse uit Heenvliet en PFC uit Weer(Geer)vliet. GHVV was vorig jaar kampioen geworden in de vierde klasse en was de competitie met 9 punten al goed gestart. De Zwervers moest de hoge nederlaag van vorige week, 5-1 uit tegen Rozenburg, wegpoetsen en met een elftal met wat omzettingen door blessures de draad weer oppakken.

De Zwervers begint de wedstrijd gelijk goed met druk naar voren en zet zodoende de verdediging van GHVV onder druk. Al in de 6e minuut komt De Zwervers op voorsprong na een mooie aanval en een dito assist van Ronnie Pfeffer. Die speelt de bal op Stivan Silva, deze krijgt de bal in de ruimte, staat geen buitenspel en gaat met de bal aan de voet richting doel. Hij wacht wat de keeper doet en schiet dan de bal beheerst in het doel: 1-0.

 Stivan scoort de 1-0.

Daarna is de wedstrijd een beetje tam, totdat er halverwege de eerste helft een bal door keeper Justin Vonk uit de lucht gevangen wordt ter hoogte van de strafschopstip, maar dit is een vermeende terugspeelbal zodat de scheidsrechter een indirecte vrije trap geeft in het strafschopgebied aan GHVV. Deze vrije trap wordt eerst in de muur, die op de doellijn staat met de keeper ervoor, geschoten en de rebound wordt op z’n van Ginkels, dus met een omhaal net naast geschoten. In de 28e minuut een mooie actie van Ronnie Pfeffer die zichzelf goed vrijspeelt en wegdraait en de bal maar net langs de kruising naast schiet. Ook Mike van Rikxoort ziet zijn creatie net over de kruising gaan. De Zwervers blijft doorgaan en er komen grote mogelijkheden, we moeten echter wachten tot de 43e minuut als de bal via een GHVV verdediger in het doel gaat. Daarbij heeft eerst aanvaller Mountasser Ouchene ook nog een aandeel, zo wordt het dus 2-0. Vlak voor de rust heeft De Zwervers nog een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar verzuimt dit zodat de ruststand 2-0 is.

 De 2-0 is een feit.

De eerste minuten van de tweede helft lijkt De Zwervers het even kwijt te zijn en krijgt GHVV enkele mogelijkheden om te scoren, maar echter door goed keeperswerk van Justin Vonk blijft het doel schoon. In de 52e minuut een wonderschone steekbal van Ronnie Pfeffer op Stivan Silva, maar die laat de bal iets te ver van zijn voet afglijden zodat de keeper kan ingrijpen. In de 66e minuut een grote kans voor GHVV, uit een vrije trap wordt de bal in het zijnet geschoten. Daarna in de 67e minuut wordt het 3-0 voor De Zwervers via een schot van zeker 40 meter door Kenzo Sanches. Hij ziet de keeper te ver voor zijn doel staan en nu is de wedstrijd binnen zoals dat heet en kan De Zwervers op jacht gaan naar meer. Rond de 75e minuut weer een grote kans voor GHVV maar de bal gaat net voorlangs. In de slotfase breidt De Zwervers de score nog verder uit, want er komt nu kans op kans en Marco van Lien is het die op aangeven van Julius Rosa en Ronnie Pfeffer de 4-0 binnen schiet. In de slotfase scoort ook Mitchell van Berkel nog de 5-0, weer op aangeven van Ronnie Pfeffer. GHVV krijgt nog een grote kans uit een vrije trap recht voor het doel, maar schiet deze in de muur. Maar alsof het niet genoeg is komt er ook nog de 6-0 door Mike van Rikxoort op het scorebord, die vrij simpel kan scoren. En zo wint De Zwervers deze wedstrijd vrij simpel van GHVV ’13 en heeft De Zwervers zelfvertrouwen gekweekt en laten zien dat de smadelijke nederlaag van vorige week op een goede manier weggepoetst is.

Scheidsrechter Brouwer gaf een gele kaart aan Mountasser Ouchene.

Volgende week moet De Zwervers echt aan de bak in een zware uitwedstrijd tegen titelkandidaat NSVV. Een oude bekende van De Zwervers, waar in het verleden al menig maal tegen gespeeld is. Hopelijk kan De Zwervers de goede lijn dan doortrekken.

De opstelling: Justin Vonk; Marco van Lien; Jessy Fortes; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen; Mitchel van Berkel; Stivan Silva (79 Julius Rosa); Mike van Rikxoort; Ronnie Pfeffer; Kenzo Sanches; Mountasser Ouchene (75 Dennis Kooij).

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Deon Williams, hier op de foto met keeper Justin Vonk (voor het bord van de 12e man!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *