VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

De derde wedstrijd in deze nog prille competitie leidt naar Maasdam waar De Zwervers een uitwedstrijd moet spelen tegen medekoploper FC Binnenmaas. Binnenmaas zat vorig seizoen nog in de 2e klasse en wil het verloren gegane terrein graag weer terug veroveren. FC Binnenmaas begon de competitie goed met 2 klinkende overwinningen en maakte maar liefst al 8 doelpunten. De Zwervers verloor vorige week vrij kansloos met 3-6 van ’s Gravendeel en zou kanonnenvoer voor FC Binnenmaas zijn.

Binnenmaas begint goed en aanvallend aan de wedstrijd en er komt direct een kans welke er niet in gaat. Binnenmaas overklast De Zwervers al in de eerste 10 minuten en het is dat de verdediging van De Zwervers goed staat en met het nodige geluk het doel kan schoonhouden. In de 10e minuut raakt linksback Dennis van Leeuwen zodanig geblesseerd dat hij het veld moet verlaten, voor hem komt Djamillo Bechoe met nummer 12 in het veld. Binnenmaas blijft veruit de bovenliggende ploeg en krijgt grote kansen die er niet ingaan. De Zwervers komt nauwelijks aan aanvallen toe en moet zich in de eerst helft louter concentreren op verdedigen en afstoppen. De ene na de andere grote kans wordt door de spitsen van FC Binnenmaas gemist en De Zwervers goalie Justin Vonk ontpopt zich nu al tot de uitblinker van De Zwervers. Het mag een wonder heten dat de ruststand 0-0 is en De Zwervers heeft er bitter weinig aan gedaan om tot iets te komen wat aanvallen heet, op enkele speldenprikjes na. Het middenveld geeft weer niet thuis, de spitsen worden nauwelijks bereikt. De bal overspelen naar dezelfde kleur shirt is al moeilijk voor De Zwervers in de eerste helft.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Binnenmaas kan lustig aanvallen en De Zwervers houdt zich alleen bezig met verdedigen en tegenhouden. In de 63e minuut komt Dennis Kooij in het veld voor Julius Rosa en met deze speler heeft Binnenmaas zichtbaar moeite. De snelheid en creativiteit van Dennis houdt de verdediging van Binnenmaas bezig en De Zwervers komt zowaar aan iets toe wat op aanvallen lijkt. Er komen wat mogelijkheden, waarbij met name Dennis zelf en Ronnie Pfeffer, deze middag ook niet in goede doen, wat mogelijkheden krijgen. Er wordt wat meer van het doel af gespeeld en er komt wat meer lucht in het spel. Een megakans voor Binnenmaas in de 66e minuut gaat er niet in, evenmin als een grote kans voor De Zwervers. Binnenmaas krijgt opgelegde kansen, maar wil waarschijnlijk niet scoren deze middag. 10 minuten voor tijd zou De Zwervers geheel tegen de verhoudingen in op 0-1 moeten komen, als een goed uitgespeelde counter bij Dennis terecht komt, maar in plaats van de bal te controleren schiet hij ineens waardoor de bal niet in het doel gaat. In de slotfase nog wat Comedy Capers achtige taferelen voor het doel van De Zwervers, waarbij het eigenlijk lachwekkend is dat de bal niet in het doel gaat. De Zwervers verdedigt met man en macht het punt en doelman Justin gooit zich iedere keer voor de bal om zijn doel schoon te houden. Dit lukt wonderwel en zodoende blijft in dit vermakelijke en amusante en vooral sportieve duel de brilstand van 0-0 op het bord staan.

Scheidsrechter Kleinkramer hield de kaarten op zak.

Door deze puntendeling staat De Zwervers momenteel op de 8e plaats. Volgende week de thuiswedstrijd tegen sc Botlek. Hopelijk blijven de punten dan in IJsselmonde.

Opstelling: Justin Vonk; Marco van Lien; Jesse Fortes; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (10 Djamillo Bechoe); Mitchell van Berkel; Sebastiao Quiavuazoa; Stivan Silva; Ronnie Pfeffer; Julius Rosa (63 Dennis Kooij); Kenzo Sanches (78 Angel van Noort).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *