VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

In de eerste thuiswedstrijd van dit prille seizoen moest De Zwervers spelen tegen ‘s-Gravendeel. Deze tegenstander had vorige week in een derby tegen NSVV verdienstelijk 0-0 gespeeld en zoals u weet heeft De Zwervers vorige week met 0-2 gewonnen. Dus waren de verwachtingen hoog en zouden beide teams waarschijnlijk weinig voor elkaar onder doen en een leuke pot voetbal op de mat leggen.

Op het moment dat de wedstrijd begint stroomt de regen met bakken uit de hemel en wordt het speelveld spekglad. De eerste fase van de wedstrijd is duidelijk voor De Zwervers, dat naarstig op zoek is naar een snelle openingstreffer, meteen druk naar voren zet en laat zien dat de punten vanmiddag in IJsselmonde moeten blijven. Maar na 7 minuten, bij de eerste de beste aanval van ’s Gravendeel, komt de bal vanaf rechts en verdwijnt de bal in het De Zwervers doel. Maar bij dit schot wordt er een verdediger van De Zwervers licht geduwd en door deze overtreding wordt het doelpunt afgekeurd. Nog geen minuut later weer een gevaarlijke kans voor de bezoekers, maar het schot wordt gepareerd door Justin Vonk en de bal beland op de paal en wordt daarna uitverdedigd. ’s Gravendeel laat hierbij wel zien waarvoor het is gekomen en kan naar hartenlust aanvallen. In de 22e minuut weer een grote kans voor de bezoekers, waarbij een speler alleen voor de keeper gezet wordt, maar hij faalt in de afwerking. In de 25e minuut is het echter wel raak, je kon er op wachten want weer een mooi uitgespeelde aanval vanaf rechts, de bal wordt voorgezet en in het doel geschoten: 0-1. De Zwervers lijkt de grip op de wedstrijd te verliezen en ’s Gravendeel snijdt, als een bot mes door een slagroomvlaai, door de verdediging van De Zwervers. De Zwervers moet uitkijken dat de voorsprong niet gaat oplopen. In een van de spaarzame uitvallen van De Zwervers ontstaat er een vrije trap op links. Deze vrije trap wordt in de 31e minuut genomen door Ronnie Pfeffer en hij schiet hem precies op het hoofd van Kenzo Sanchez en deze kopt de bal meedogenloos in de verre hoek: 1-1. Nu gaat De Zwervers op zoek naar meer en er komt bijna een kans om op voorsprong te komen, maar een schot van Kenzo gaat net voorlangs het doel. Daarna is het ´s Gravendeel weer dat op jacht gaat naar meer. Met eigenlijk heel simpel aanvalsspel komt de bal in de 37e minuut voor de voeten van een speler die de 1-2 op het scorebord zet. De Zwervers komt er maar summier uit en krijgt wel mogelijkheden, maar de afronding laat te wensen over. Weer is het ´s Gravendeel dat de score had moeten uitbreiden maar niet alles gaat er gelukkig in. In de blessuretijd van de eerste helft komt ´s Gravendeel verdiend op 1-3.

In de tweede helft worden door De Zwervers coach wat omzettingen gedaan en er wordt een speler gewisseld om nog enigszins te redden wat er te redden valt, maar wat De Zwervers in de beginfase ook probeert er komen geen uitgespeelde kansen. De Zwervers speelt nu beter dan in de eerste helft en is naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar waar de ene ploeg op jacht is, loert de ander op de counter. Zo komt ´s Gravendeel in de 55e minuut, door een cadeautje van de scheidsrechter die een schwalbe beloont met een vrije trap, op 1-4: de vrije trap wordt voorgezet en in het doel gekopt. Twee minuten later, in de 57e minuut komt die aansluitingstreffer er toch: Uit een mooie aanval van De Zwervers en een assist van Kenzo Sanchez wordt de bal door Ronnie Pfeffer in het doel geschoten: 2-4. De spelers en supporters gaan er weer in geloven en er worden meer risico´s genomen, achterin wordt 1 op 1 gespeeld om druk naar voren te zetten. Dit wordt in de 67e minuut beloond door weer een doelpunt, uit een mooie voorzet van Marco van Lien wordt de bal ingekopt door Kenzo Sanchez: 3-4.

 Kenzo scoort de 3-4.

Nu is het geloof er helemaal en De Zwervers gaat op jacht naar meer en zou op basis van een eerdere situatie in de 69e minuut een penalty moeten krijgen als Kenzo licht wordt geduwd, maar de scheidsrechter laat doorspelen. In de 74e minuut moet Ronnie Pfeffer geblesseerd het veld verlaten en dat is een aderlating. De Zwervers krijgt nog een grote kans bij een schot van Dennis Kooij en een schot van Kiefer van der Padt komt op de vuisten van de keeper. Daarna lijkt De Zwervers het kwijt te zijn want ´s Gravendeel scoort in de laatste 10 minuten nog de 3-5, die eerst nog gepareerd wordt door Justin Vonk, maar de rebound wordt in het doel wordt geschoten en in de 84e minuut wordt het ook nog 3-6. Tussen deze doelpunten door komen er nog wat kansjes, speldenprikjes van De Zwervers. Maar na het laatste fluitsignaal moet een ieder toch erkennen dat de overwinning van ´s Gravendeel wel verdiend is en de basis daarvoor is gelegd in de eerste helft.

Scheidsrechter Hornes gaf gele kaarten aan Sander Gorter en Marco van Lien, beide van De Zwervers.

Volgende week een uitwedstrijd tegen medekoploper Binnenmaas, dat de competitie met 2 overwinningen begonnen is. De Zwervers, dat het zelfvertrouwen ietwat zag inscheuren, moet volgende week weer proberen om een en ander te herstellen, we hebben er vertrouwen in dat dit wel zal lukken.

De opstelling: Justin Vonk; Marco van Lien; Sander Gorter (69 Jesse Fortes); Sander Risseeuw; Dennis van Leeuwen; Stivan Silva; Sebastiao Quiavuazoa; Ronnie Pfeffer (74 Kiefer v.d. Padt); Julius Rosa (46 Angel van Noort); Kenzo Sanches; Dennis Kooij.

PUPIL VAN DE WEEK was LIMME DE JONG, hier op de foto met keeper Justin Vonk.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *