VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Het was zonnig, lekker voorjaarweer, geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar het eerste elftal van De Zwervers moest deze middag uit het drijfzand klauteren waarin het dreigt weg te zakken. Deze middag een uitwedstrijd tegen lotgenoot DWO uit Zoetermeer. Er moest deze middag minimaal gelijkgespeeld worden of eigenlijk gewonnen om weer een beetje lucht te krijgen. Thuis werd er al kansloos met 2-3 verloren en door de vele blessures en geschorste spelers was het niet makkelijk om een representatief elftal op de been te krijgen. Tot overmaat van ramp raakte Mitchell van Berkel tijdens de warming-up ook nog geblesseerd. Roy van Raam werd zijn vervanger.

De eerste helft in Zoetermeer gaf een spelbeeld wat we al weken zien, een onmachtig De Zwervers en een tegenstander die veel feller is, slimmer, behendiger, meer wilskracht heeft en ook de kansen krijgt. DWO krijgt in de eerste helft al minimaal 3 100% kansen om de score te openen, maar elke keer wordt door goed keeperswerk van Justin Vonk of nog net een bal van de lijn gehaald door een verdediger de schade beperkt gehouden. Maar een diehard Zwervers supporter is dit seizoen niet echt verwend, zeker niet in uitwedstrijden en ziet dat DWO duidelijk de bovenliggende partij is en het is wachten op het eerste doelpunt. De Zwervers kan nauwelijks gevaarlijk worden, zelfs niet uit hoekschoppen of vrije trappen die gewoon in een tweemansmuur geschoten worden, dit is tekenend voor de crisis waarin De Zwervers verkeert. De Zwervers kan op miraculeuze wijze tot aan de rust de 0-0 vasthouden en heeft dus nog kans op meer.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. De Zwervers probeert het wel maar is onmachtig en DWO profiteert van de fouten en verkeerde in passing van de spelers. Het kan dus op een gegeven moment niet uitblijven dat DWO toch de wedstrijd naar zich toetrekt en in de 67e minuut de 1-0 in het doel schiet. Tot overmaat van ramp raakt Jesse Fortes ook nog geblesseerd in de 75e minuut en moet noodgedwongen vervangen worden door de in de warming-up geblesseerd geraakte Mitchell, omdat er geen andere spelers voorradig zijn op de bank. DWO profiteert van de onkunde in het spel van De Zwervers en scoort in de 79e minuut ook nog de 2-0 en dit is gezien het wedstrijdbeeld zeer verdiend. Na enige tijd fluit scheidsrechter Scherpenhuyzen af en keren de supporters teleurgesteld huiswaarts. Ikzelf was bij de wedstrijd van Oranje tegen Bulgarije, waar binnen 24 uur na het debacle de bondscoach werd ontslagen. Dit zal bij een club als De Zwervers zeker niet gebeuren en we hopen om een ommekeer de laatste 6 wedstrijden, zodat Peter Huisman op een waardige manier afscheid kan nemen. De scheidsrechter gaf een gele kaart aan een Zwervers speler.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen HBSS en dit is een wedstrijd die zeker gewonnen moet worden.

De opstelling: Justin Vonk; Christiaan Schuitemaker; Sander Gorter (66 Jay Falix); Jesse Fortes (75 Mitchell van Berkel); Dennis van Leeuwen; Nelson Medina; Julius Rosa; Roy van Raam; Martijn Goudswaard (68 John Hanst); Dennis Kooij; Stivan Silva.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *