3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Peter van Pelt.

Op een snikhete zaterdag moest De Zwervers in de 2e ronde van de nacompetitie het opnemen tegen FC Zoetermeer. Deze tegenstander is geen onbekende, want in competitieverband werd thuis met 5-2 gewonnen en uit met 4-1 verloren. FC Zoetermeer won de 3e periodetitel en vaak zijn ploegen die de laatste beschikbare titel winnen in vorm en zetten die lijn door in de nacompetitie. Zoetermeer won vorige week met 2-1 bij O.H.V.V. uit Oudenhoorn. Het is aan De Zwervers om dat te voorkomen. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden.

De Zwervers trapt af maar lijdt direct balverlies zodat Zoetermeer de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Enkele minuten later weer knullig balverlies van De Zwervers, waarbij Mohamed Benomar een overtreding moet maken om een speler af te stoppen. Deze overtreding vindt net binnen het strafschopgebied plaats, maar de scheidsrechter is mild en geeft een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hier komt De Zwervers heel goed weg want ook de vrije trap wordt niet benut. Het eerste kwartier van de wedstrijd is voor Zoetermeer dat als een komeet begint en De Zwervers overloopt. Met deze hitte kunnen ze dit niet lang volhouden. Pas na 20 minuten krijgt De Zwervers grip op de wedstrijd en komen er ook kansen. Waarbij Jaimy een kopbalkans, vrij voor de keeper, over kopt. Nu is De Zwervers de bovenliggende partij en de drinkpauze doet wonderen. Want direct daarna een mooie aanval waarbij Rachid Bouali voor de keeper komt, eigenlijk gelijk had kunnen schieten maar aarzelt. Toch blijft hij in balbezit, de Zoetermeerse keeper zit ook mis en in een uiterste inspanning tussen verdedigers krijgt hij de bal bij Ronnie Pfeffer die het laatste tikje geeft: 1-0. Na deze 1-0, die als een medicijn werkt, krijgt De Zwervers nog 2 of 3 honderd procent kansen die er niet ingaan. Na minuut 35 komt Zoetermeer weer op. Na veel balverlies en paar keer mistastende Justin Poulisse, krijgt Zoetermeer enorme kansen waarbij één zelfs op de lat. Met geluk en kunst- en vliegwerk blijft een tegendoelpunt uit. De Zwervers krijgt ook nog een grote kans, maar de boomlange keeper redt. Maar Zoetermeer blijft doorgaan en in de 45e minuut, na weer een keepersfout komt Zoetermeer op 1-1.

In de tweede helft gaan beide ploegen direct in de aanval in deze spannende en meeslepende wedstrijd. Zoetermeer krijgt grote kansen en er ontstaan hachelijke situaties voor het doel van De Zwervers. Justin Poulisse moet met een fabuleuze redding een bal die eerst tegen de paal komt uit zijn doel boksen. Mo Taibi moet in minuut 66 geblesseerd het veld verlaten en voor hem komt de snelle en creatieve Jack van der Steen in het veld. Halverwege de 2e helft moet ook de keeper van Zoetermeer een schot van Haroun onschadelijk maken, met een mooie redding kan hij de bal nog net over het doel tikken. Even later een mooie aanval vanaf rechts opgezet door Jack, komt bij Mohamed Boudal maar hij komt net stootkracht tekort om te scoren. In de slotfase moet Zoetermeer het afmaken als 2 spelers voor Justin komen, maar Justin tikt net de bal weg voor de voeten van de speler. Zoetermeer claimt een strafschop, maar de scheidsrechter en grensrechter hebben het goed gezien en wuiven het weg. In de 90e minuut een hoekschop voor De Zwervers waarbij de keeper mis zit en Sander Gorter de 2-1 kan scoren. In de hectische blessuretijd nog een grote kans voor Zoetermeer uit een hoekschop waarbij ook de boomlange keeper in het strafschopgebied gevaar sticht. Maar Justin Poulisse redt en stort zich op de bal. Direct daarna fluit de scheidsrechter af. Justin Poulisse verandert deze middag van schlemiel in de eerste helft naar HELD in de 2e helft en heeft De Zwervers er doorheen gesleept in deze zeer goede en meeslepende sportieve wedstrijd.

Scheidsrechter Ivo Yanover gaf 5 gele kaarten, 3 aan spelers van De Zwervers en 2 x aan dezelfde speler van Zoetermeer, die dus in de blessuretijd met 2 x geel van het veld moest.

De Zwervers speelt a.s. zaterdag de finale van de nacompetitie op neutraal terrein tegen de winnaar van Excelsior '20- GHVV om 1 ticket voor de 3e klasse. Waar deze wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnaffa, Mourad Boudal; Sander Gorter; Mohamed Benomar; Mohamed Boudal (88 Ferry Leertouwer); Mo Taibi (65 Jack van der Steen); Haroun Boutaybi; Ronnie Pfeffer; Jaimy van der Weg (88 Bilal Moqaddem); Rachid Bouali.