2597AK
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3240328

Door Ronald van Pelt.

De Zwervers moest de afgelaste wedstrijd inhalen tegen KSD Marine. Thuis werd er met 5-1 gewonnen en wellicht kon er wat aan het doelsaldo gedaan worden, we staan immers flink achter. Dat moest geen probleem, zijn de opdracht was heel veel te scoren.

Het was al vanaf de aftrap duidelijk dat KSD geen zin had in een afstraffing. En dat zou zomaar kunnen, omdat ze 4 veteranen moesten laten meedoen en ze vertraagden gelijk het spel en smokkelden heel veel tijd. Vooral de keeper was daar goed in, zonder bestraft te worden. Hij pakte ongeveer 10 minuten voor zijn team, maar toch kwam al in minuut 6 het eerste schot van Mourad Boudal dat naast ging. Twee minuten later een voorzet die door iedereen wordt gemist, de IJVV is beter. Het wachten is op de eerste treffer dan zou het instorten bij de tegenstander die de bal alleen maar naar voren of uit schiet. In minuut 12 krijgt Justin Poulisse zijn eerste bal op het doel, hij vangt hem. Gelijk weer een aanval van IJVV, die belandt op de lat na een inzet van Luc van Leeuwen. Er kwamen nog meer schoten die naast gingen of verdedigd werden en tot corners werden verwerk. Maar dan valt eindelijk de 0-1 van Luc van Leeuwen, maar die wordt ten onrechte afgekeurd. Uit een spaarzame counter van KSD gaat de bal naast. Daarna is het alleen maar de IJVV die op zoek is naar een geldig doelpunt. En dat komt er in de laatste 6 minuten gaan we zelfs van 0-0 naar 0-3. Door de druk en schoten veranderen er 2 van richting in eigen doel, bij schoten van Soufian Bouchnafa in minuut 39 en van Daniel Esajas in minuut 42. Dan is het 0-2. De ban is gebroken, zeker nadat 1 minuut later Luc van Leeuwen een geldig maakt, de keeper zat er wel aan maar de bal was achter de lijn. In minuut 47 gaat er na een aanval van KSD een schot gewoon in: 1-3, dit is de ruststand.

Na de rust speelde de IJVV tegen de zon in en dat kon problemen opleveren. En ook omdat de bal niet goed rolde op echte gras met wat hobbels, wat in de eerste helft ook vaak gebeurde. Dat moet geen excuus zijn, dat geldt voor elke tegenstander die uit tegen KSD speelt. KSD kwam goed uit de startblokken en was opzoek naar de 2-3. Die viel in minuut 58. Toen kwam onverwachts de spanning terug, zowaar bleef de druk op het doel van IJVV die nu de ballen moesten ruimen. Eén bal viel voor de voeten van een KSD speler en hij kon uithalen iets buiten het strafschop gebied 2-3. In minuut 69 een schot naast, beide teams waren naarstig op zoek naar een doelpunt. KSD kreeg heel veel kansen om de gelijkmaker te maken. Justin deed een belangrijke redding. Daarna werd een schot op het doel nog geblokt door een IJVV-er en daarna nog een goed gespeelde aanval van KSD, die leek in het lege doel te gaan maar was gelukkig te zacht zodat de bal nog voordat die over de lijn ging kon worden weggewerkt om de 3-3 te voorkomen. Dat was vlak voor tijd. Daartussen waren er nog kansen voor de IJVV. Weer een afgekeurd doelpunt, schoten die naast gingen, het bleef spannend. De verlossende 2-4 kwam in de extra tijd, na 111 minuten was het Jaimy van der Weg die de zege definitief veilig stelde en de 3 punten konden worden bijgeschreven. Al met al een onnodig zelf moeilijk gemaakte wedstrijd. We zijn nu weer in punten gelijk met Graaf Willem ll/VAC, zij hebben een plus 15 saldo met nog 6 wedstrijden te spelen.

Volgende week staat de lastige thuiswedstrijd tegen stadgenoot RVV Zestienhoven op het programma. Zij staan in der derde periode gelijk met FC Zoetermeer met 3 gewonnen wedstrijden zij gaan uit naar Graaf, zodat het volgende week een spannende speeldag wordt. Er kan stuivertje worden gewisseld, je weet maar nooit.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Gorter (66 Sander Risseeuw); Daniel Esajas (80 Ferry Leertouwer); Mourad Boudal; Soufian Bouchnafa; Mohamed Benomar; Mohamed Boudal (90 Bas v.d. Steen); Ronnie Pfeffer (66 Bilal Moqaddem); Luc van Leeuwen; Jaimy van der Weg; Rachid Bouali (80 Mo Taibi).