Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Op de eerste speeldag van de returns moest De Zwervers thuis spelen tegen SEV ( Sport En Vriendschap) uit Leidschendam. In de eerste competitiewedstrijd won De Zwervers vrij eenvoudig (2-6) van SEV. Maar nu wil iedere ploeg een goed resultaat halen tegen de huidige nummer 2. Dus moet je iedere wedstrijd weer scherp en alert blijven. Het was prima voetbalweer, bewolkt, geen zon die een keeper zonder pet kan verblinden, nauwelijks wind en droog.

Het eerste kwartier was SEV fel aan en op de bal zodat De Zwervers niet in z'n eigen spel kon komen. Maar tot echte kansen leidde het niet aan beide kanten. De eerste noemenswaardige kans voor De Zwervers komt na het eerste kwartier waarbij eerst de inzet van de doellijn geschoten moet worden en in 2e instantie redt de keeper. De keeper, klein van stuk, maakt wel een goede indruk. Na 20 minuten neemt de druk op SEV toe maar echte grote kansen komen er nog niet. SEV wordt steeds meer teruggedrongen op eigen speelhelft na 25 min en een doelpunt kan niet uitblijven. In de 28e minuut een veelbelovende kans voor De Zwervers maar ze willen het te mooi doen zodat het strandt in schoonheid en niet in de geschiedenisboeken komt. In de 32e minuut is er een mooie aanval die door Haroun Boutaybi gespeeld wordt op Ayrton Kampwart, die ziet Luc van Leeuwen in goede positie staan en laatstgenoemde scoort de 1-0. Nu lijkt de ban gebroken, want nog geen 2 minuten later een "vliegend" schot van Haroun dat tegen de onderkant van de lat uiteenspat. In de 37e minuut pas de eerste echte grote kans voor SEV, ingeleid door balverlies in de opbouw op het middenveld. De speler krijgt een schietkans recht voor het doel, maar schiet de bal over het doel. In de 42e minuut een 2e kans voor de Leidschendammers, maar ook nu staat hun vizier niet op scherp, uit een halve draai wordt over geschoten. Vlak voor rust moet De Zwervers de voorsprong uitbreiden, maar het diagonale schot wordt van de doellijn gehaald.

De Zwervers wisselt in de rust 2 spelers, Mohamed Boudal komt er in voor Mo Taibi en Soufian Bouchnafa voor Mourad Boudal. Direct zie je meer diepte in het spel van De Zwervers want de eerste kans komt via een assist van Soufian op Mohamed Boudal, die vanaf rechts een sublieme voorzet geeft, maar deze wordt net gemist. Een andere kans even later strandt weer in schoonheid. De Zwervers is soms nog wel wat slordig in de opbouw en lijdt balverlies, maar SEV heeft te weinig stootkracht om er echt gebruik van te maken. Weer een mooie diepte bal op Luc van Leeuwen maar de keeper kan net redden ten koste van een hoekschop. De Zwervers is veel sterker en verbazingwekkend is het dat het nog maar 1-0 staat. Ook Sander Gorter krijgt een kans uit hoekschop, maar de bal wil er niet in. Nog een mooie kopbal kans voor Sander Gorter en de keeper redt, ook de rebound van Luc van Leeuwen strand op de goede keeper van SEV. De spelers van SEV verdedigen stug maar zijn ook heel sportief. Ze willen koste wat het kost met een zo laag mogelijke nederlaag, of meer, naar huis. In het laatste kwartier komen ook Jaimy van de Weg en Jack van der Steen de aanval versterken, want het doelsaldo kan wel eens doorslaggevend zijn in de periode of eindstand. SEV geeft zich niet gewonnen en De Zwervers houdt ze in de wedstrijd door niet te scoren. De zeer verdiende 2-0 valt in de 78e minuut dan toch, een schot van 30 meter van Haroun Boutaybi gaat in het doel en de Leidschendamse keeper staat aan de grond genageld. Hij baalt verschrikkelijk want hij keept een goede wedstrijd. In de slotfase nog 2 mogelijkheden. Jack loopt op een diepe bal en is met zijn snelheid eerder bij de bal dan de keeper, die uitgespeeld wordt, maar de hoek is te moeilijk om uit te scoren. Ook Luc van Leeuwen moet de 3-0 maken, maar doet net een stap teveel met de bal aan z'n voeten en loopt zich vast, waar hij iets eerder had kunnen schieten.

Scheidsrechter Biesot hield in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak.

Al met al een verdiende overwinning voor De Zwervers, het enige waar je kritisch op kunt zijn is dat de kansen niet benut worden. Dit moet beter tegen topclubs. Volgende week is zo'n wedstrijd, een uitwedstrijd tegen Celeritas. Thuis werd een zwaarbevochten 2-1 overwinning gehaald.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal (46 Soufian Bouchnafa); Sander Gorter; Daniël Esajas; Ayrton Kampwart; Haroun Boutaybi; Mohamed Benomar (57 Sander Risseeuw); Mo Taibi (46 Mohamed Boudal); Ronnie Pfeffer (74 Jack v.d. Steen); Luc van Leeuwen; Rachid Bouali (74 Jaimy v.d. Weg).