Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

De eerste thuiswedstrijd in dit decennium in de vierde klasse was direct een clash. Titelfavoriet RVC Celeritas kwam naar sportpark De Groote Stee. De Zwervers won vorige week overtuigend met 6-2 in Leidschendam van SEV en Celeritas won thuis met 5-3 van KSD Marine. Het werd een wedstrijd waar alles in zat.

Beide teams moesten nog aan elkaar wennen, maar van meet af aan zag je dat we met 2 titelkandidaten te maken hadden. De Zwervers met goed verzorgd voetbal en Celeritas met zeer snel en technisch goed spel moesten elkaar bestrijden. Het is een pittig potje en duels geworden. De eerste kans komt voor Celeritas maar gaat naast. De eerste 20 minuten waren het de bezoekers uit Rijswijk die met heel snel voetbal en lange ballen De Zwervers wilden bestrijden en snel op voorsprong wilden komen, maar De Zwervers stond goed en bleef kalm en hield vast aan hun eigen speelwijze. Na 20 minuten was de Celeritas storm gaan liggen en kreeg De Zwervers de eerste echte kans, de Rijswijkse goalie zat mis en Luc van Leeuwen krijgt de bal, draait goed weg en schiet diagonaal in de linker benedenhoek: 1-0. De assist was van Haroun Boutaybi. Na de 1-0 moet Celeritas zich herpakken. 5 minuten later wordt een doeltrap van achteruit niet goed uitgevoerd, een verdediger krijgt de bal in de zestien, heeft een man in zijn rug die de bal verovert en de 1-1 binnen schiet. Enkele minuten later komt Soufian Bouchnafa vanaf links naar voren, speelt de bal op Daniël Esajas, die de bal voorgeeft richting Luc van Leeuwen, die schampte met zijn hoofd de bal, nog net voordat de keeper kan ingrijpen in luchtduel en de bal verdwijnt in de kruising: 2-1. De Zwervers is opgelucht dat de voorsprong weer snel terug verdiend is en zo is de verdedigingsfout weer hersteld. Het laatste kwartier van de eerste helft blijft een schouwspel voor de neutrale kijker, met goed voetbal, de nodige emotie en foutjes die bij zo'n topper horen. Bij een overtreding raakt Ronnie Pfeffer geblesseerd en hij moet vervangen worden, Mo Taibi valt voor hem in. Enkele minuten voor rust moet Celeritas gelijkmaker, na weer geklungel in De Zwervers verdediging, maar de bal komt via een kopbal op de paal. Zo blijft de 2-1 stand tot de rust gewaarborgd.

De tweede helft is een andere dan de eerste helft en wordt rommelig mede door het optreden van de scheidsrechter. Celeritas gaat met meer druk naar horen spelen zodat er voor De Zwervers meer ruimte komt om te spelen. Bij een charge op een speler van De Zwervers trekt scheidsrechter Cees Brouwer een (2e) gele kaart voor een speler van Celeritas en toont dan dus de rode kaart. De bezoekers protesteren en vertellen de scheidsrechter dat het pas z'n eerste gele kaart is, waarop hij de kaart verandert in een direct rode kaart. Celeritas is het niet eens met deze beslissing en wil na hevige discussies niet verder spelen. Na enkele minuten wordt er toch weer gevoetbald. De wedstrijd is harder geworden, tackles worden niet geschuwd en de wedstrijd wordt rommelig door blessure behandelingen etc. De Zwervers blijft gewoon doorvoetballen en moet rond de 69e minuut via Mo Boudal de 3-1 scoren, maar de bal gaat net langs de verre paal. Het spel golft op en neer en beide ploegen gaan voor meer. De Zwervers krijgt mogelijkheden, ook door invaller Jack van der Steen die in de korte hoek de doelman wil verschalken, maar deze keeper is nu paraat. In de hectische blessuretijd die zeker 8 minuten bedraagt vallen er nog enkele gele kaarten. Celeritas krijgt 3 hoekschoppen op rij die levensgevaarlijk zijn, maar die worden goed uitverdedigd door De Zwervers. Ook De Zwervers krijgt nog kansen. Maar de 2-1 blijft gehandhaafd en zo is de eerste thuisoverwinning deze competitie een feit.

Scheidsrechter Brouwer gaf 7 gele kaarten en 1 rode kaart, 3 voor de thuisploeg en 4 en de rode aan de bezoekers. Volgende week speelt De Zwervers een uitwedstrijd tegen Moerkapelle.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Sander Risseeuw; Waylon Kampwart; Mourad Boudal; Haroun Boutaybi; Daniël Esajas; Mohammed Benomar (77 Jack van der Steen); Mohamed Boudal; Luc van Leeuwen (86 Ayrton Kampwart); Ronnie Pfeffer (43 Mo. Taibi).