DOOR GELIJKSPEL LIJKT KAMPIOENSCHAP UIT ZICHT. -

DOOR GELIJKSPEL LIJKT KAMPIOENSCHAP UIT ZICHT.

DOOR GELIJKSPEL LIJKT KAMPIOENSCHAP UIT ZICHT.

IJVV De Zwervers 1

2 - 2

Zestienhoven 1

Competitie

4e klasse D

Datum

15 april 2023 14:30

Scheidsrechter

L.D. Martins

Accommodatie

YVV De Zwervers- De Groote Stee
Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Peter van Pelt.

De Zwervers moest deze middag aantreden tegen RCSV Zestienhoven. Uit werd er in november, na een 0-0 ruststand, met 0-5 gewonnen, waarbij Zestienhoven goed partij gaf en pas in laatste halfuur door de knieën ging. Maar inmiddels heeft Zestienhoven een andere coach, ex prof Warry van Wattum en onder zijn leiding wonnen ze 3 weken geleden met 1-0 van Graaf Willem II/VAC. Bij De Zwervers piept en kraakt het de laatste weken en loopt het niet meer zo vloeiend als eerst. Op de ranglijst staat Graaf Willem een half punt voor omdat hun doelsaldo, met name door de 17-0, stukken beter is. De laatste 6 wedstrijden moete dus allemaal gewonnen worden en dan hopen dat zij nog een keer puntverlies lijden. Zestienhoven staat mede bovenaan in de 3e periode en wil deze middag ook met 3 punten naar huis. Het belooft dus een leuke stadsderby te worden.

Het eerste kwartier was van De Zwervers bar slecht. Er werd geen goede aanval opgezet en er werd steeds veel balverlies geleden. Zestienhoven zat er bovenop en verstoorde ook iedere aanval of pass. En met lange ballen die Zestienhoven hanteerden brachten ze de verdediging in verlegenheid. In de 16e minuut wordt een afgeslagen bal door Haroun Boutaybi van 20 meter ingeschoten, maar de bal komt onderkant lat en stuit weer het veld in. Gelijk daarna aan de andere kant, na een verdedigingsfout en slecht ingrijpen van Sander Gorter, kreeg Zestienhoven een strafschop. Deze werd dankbaar verzilverd: 0-1. De Zwervers, wat dit seizoen niet gewend is om achter te staan, moest nu echt aan de bak. Maar kwam geen moment in de wedstrijd. Rond de 32e minuut, als De Zwervers toch beter in de wedstrijd komt, krijgen ze een vrije trap. We hebben 2 specialisten en deze staan beide bij de bal. Jaimy van de Weg neemt de vrije trap en schiet de bal fraai in het doel: 1-1. De wedstrijd gaat nu gelijk op en tot de rust krijgen beide teams een paar kansen en vlak voor rust een voorzet van links die net te hoog is voor Luc van Leeuwen, de bal schampt zijn haar.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Zwervers gaat naarstig opzoek naar een doelpunt. Maar het creëren van kansen lukt deze middag niet omdat Zestienhoven overal tussen zit en hoog druk zet op onze aanval. Zestienhoven komt zelf een paar keer zeer gevaarlijk uit waarbij je je hart vast houdt. Justin Poulisse moet een paar keer met kunst en vliegwerk een achterstand voorkomen. Bij een actie dat Justin uitkomt komt een speler op de rand van de 16 ten val, maar de scheidsrechter en velen zien er niets in. Zestienhoven schreeuwt moord en brand en claimt een penalty. Het wordt grimmiger in het veld, ook door warrig fluiten van de scheidsrechter. Halverwege de tweede helft een inschattingsfout van Justin Poulisse waarbij hij te laat komt om de bal te pakken, deze wordt naar vrij staande speler gespeeld en gescoord: 1-2. Vlak daarna moet de coach ingrijpen en hij wisselt 3 spelers. Omdat het op een ander veld bij de concurrent nog 0-0 staat moet De Zwervers winnen. In minuut 74 moet Zestienhoven de 1-3 maken, ze krijgen een grote kans voor een bijna leeg doel waarbij het moeilijker is te missen dan te scoren, maar de speler faalt en zo blijft De Zwervers in leven. Nu lukt het de laatste 15 minuten wel om kansen te creëren en Zestienhoven onder druk te zetten. De Zwervers krijgt een paar grote doelrijpe kansen, maar de keeper van Zestienhoven staat z'n mannetje en haalt een paar mooie ballen uit zijn doel, zelfs een geplaatst schot in de uiterste rechterhoek. De klok tikt verder in het nadeel van De Zwervers en de wedstrijd wordt grimmiger. Zestienhoven probeert met heel irritant spel en tijdrekken de winst over de streep te trekken omdat zij zelf ook de 3e periode nog kunnen winnen waarin ze bovenaan staan. Inmiddels is het op het andere veld in Wassenaar 1-0 geworden en staat het bij ons nog altijd 1-2. Wat De Zwervers ook probeert de bal wil er maar niet in. Maar dan toch in de 4e minuut blessuretijd wordt het uit een scrimmage 2-2 door Jaimy van de Weg. Volgens de tegenstander zat er een luchtje van buitenspel aan. Maar de scheidsrechter, toch al de gebeten hond in de ogen van Zestienhoven, wil er niets van weten. De wedstrijd is nog niet voorbij en De Zwervers krijgt nog tijd tot ongenoegen van de bank van Zestienhoven, die schelden en tieren tegen de scheidsrechter die gewoon de tijd bij telt die door tijdrekken gemorst was. Helaas kon De Zwervers van de 4 extra minuten niet meer de winst uit de wedstrijd slepen. Zo bleef het in deze uiterst spannende wedstrijd 2-2. Een uitslag waar beide teams niets aan hebben.

Door het gelijke spel en de winst (1-0) van Graaf Willem II/VAC staat De Zwervers nu 2 punten achter, met een veel slechter doelsaldo. We kunnen alleen hopen op een wonder maar De Zwervers moet dan wel de laatste 5 wedstrijden winnen om nog kampioen te worden. Zaterdag de uitwedstrijd tegen "overbuurman" Bolnes.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Sander Gorter (70 Sander Risseeuw); Daniël Esajas (70 Mo Taibi); Soufian Bouchnafa; Ronnie Pfeffer (83 Bas van der Steen); Haroun Boutaybi; Mohamed Benomar; Rachid Bouali (70 Ayrton Kampwart); Jaimy van de Weg; Luc van Leeuwen.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!