DE ZWERVERS WINBT OOK DE LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD. -

DE ZWERVERS WINBT OOK DE LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD.

DE ZWERVERS WINBT OOK DE LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD.

Haagse Hout 1

2 - 5

IJVV De Zwervers 1

Competitie

4e klasse D

Datum

27 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Vlamenburg

Door Peter van Pelt.

Op een zonnige voorjaarsdag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen Haagse Hout, de hekkensluiter uit de afdeling. De Zwervers is al zeker van deelname aan de nacompetitie en Haagse Hout is al gedegradeerd, dus een wedstrijd zonder belangen zou je zeggen. De Zwervers stond op 98 doelpunten en wilde graag de magische 100 overschrijden.

De wedstrijd is amper begonnen of uit de eerste de beste aanval wordt het direct 0-1 voor De Zwervers door Ronnie Pfeffer, vanaf links komt de bal eerst tegen de keeper en de rebound wordt ingeschoten. In minuut 9 wordt het 0-2, na een onderschepte bal door balverlies in de Haagse verdediging, vanaf links voorgezet door Jaimy van der Weg en Mohamed Boudal maakt het HONDERDSTE competitie doelpunt dit seizoen voor De Zwervers. De Zwervers is heer en meester en als het zo doorgaat kan het wel eens een monsterscore gaan worden. Haagse Hout komt er sporadisch uit en krijgt wat kansjes. De Zwervers echter speelt leuk zomeravond voetbal en wil blessurevrij en kaartloos de nacompetitie in gaan. Nadat eerst de bal nog net van de lijn wordt gehaald is het enkele minuten later, minuut 27 inmiddels, Sander Gorter die met een halve lob de bal in het doel schiet. Haagse Hout raakt steeds meer gefrustreerd omdat De Zwervers de wedstrijd serieus opvat. In de 35e minuut wordt het door een mooie aanval 0-4 door Rachid Bouali. Haagse Hout protesteert heftig bij dit doelpunt omdat hun vlaggende grensrechter genegeerd wordt. In de slotfase van de eerste helft wordt het 0-5, opnieuw door Rachid Bouali.

In de tweede helft is het weer De Zwervers wat de bovenliggende partij is, maar soms te nonchalant omgaat met de geboden kansen. In minuut 53 is Haagse Hout het niet eens met een arbitrale beslissing en ook bemoeien ze zich met het publiek waardoor de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk staakt. De onderbreking duurt 13 minuten. Daarna wordt er weer gevoetbald, maar met de rem er op bij het team van De Zwervers. De Zwervers krijgt nog drie 100% kansen, die er normaal gesproken in moeten, maar of de keeper ligt in de weg of ze willen het te mooi doen, of er wordt voor open doel gemist. Haagse Hout creëert nu wel kansen en komt op 1-5. Enkele minuten later schiet Haagse Hout nog op de lat. Nadat Haagse Hout met 10 man verder moet na een rode kaart, krijgen ze nog kansen en scoren in minuut 88 nog 2-5. De Zwervers gaat gemakkelijk met de kansen om en vind het wel goed zo.

Scheidsrechter van Driel fluit na precies 90 minuten af. Hij gaf 4 gele kaarten, waarvan 2 x aan dezelfde speler, dus rood. Ook nog een direct rode kaart aan de al weggezonden speler. De Zwervers bleef kaartvrij.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2022-2023. De 2e plaats en een gehaalde periodetitel geeft recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie, waarbij er door 30 teams gestreden wordt om 5 promotie plaatsen. Omdat De Zwervers de hoogst geplaatste periodekampioen van de afdeling is, zijn ze de 1e ronde op 3 juni vrij. De Zwervers speelt op 10 juni thuis tegen de winnaar van O.H.V.V. uit Oudenhoorn-FC Zoetermeer, dat 4e eindigde in onze afdeling en de 3e periode won. Zaterdag 17 juni is dan de finale, op neutraal terrein.

De opstelling: Justin Poulisse; Ferry Leertouwer; Sander Risseeuw; Daniël Esajas; Bas van der Steen; Sander Gorter (46 Haroun Boutaybi); Mohamed Boudal (46 Mo Taibi); Ronnie Pfeffer (74 Ayrton Kampwart); Jack van der Steen; Jaimy van der Weg (74 Bilal Moqaddem); Rachid Bouali.

De eindstand van het seizoen 2022-2023:

 1. Graaf Willem 2/VAC          26           71
 2. De Zwervers                       26           66
 3. Groeneweg                         26           57
 4. FC Zoetermeer                   26           55
 5. Floreant                              26           48
 6. RVC Celeritas                    26           43
 7. Zestienhoven                     26           41
 8. Ommoord                           26           28
 9. S.E.V.                                  26           27
 10. NOC Kralingen                   26           24
 11. KSD Marine                        26           22
 12. Moerkapelle                       26           21
 13. Bolnes                                 26           15
 14. Haagse Hout                      26             6

Ons team scoorde totaal 103 keer:

Rachid Bouali 19

Luc van Leeuwen 13

Ronnie Pfeffer 13

Mo Taibi 12

Jaimy v.d. Weg 10

Mo Boudal 8

Haroun Boutaybi 5

Daniel Esajas 5 *

Sander Risseeuw 5

Jack v.d. Steen 4

Sander Gorter 2

Soufian Bouchnafa 2 *

Ayrton Kampwart 2

Mo Benomar 1

Waylon Kampwart 1

Bilal Moqaddem 1

* De “eigen doelpunten” uit de wedstrijden tegen KSD en Zoetermeer intern bij onze spelers meegeteld!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!