2751ES
MOERKAPELLE
tel. 079-5933000

ALLEEN BOVENAAN NA DERDE WINST OP RIJ.

Gisteren was er de tweede uitwedstrijd van het seizoen en wel tegen vv Moerkapelle, zij hadden pas 1 wedstrijd gespeeld en die werd met 0-3 verloren.

De Zwervers trapte af en ging meteen naar het vijandelijke doel. De eerste lange bal lukte net niet, de tweede wel en leverde gelijk een corner op. Specialist Mo Taibi nam die en Haroun Boutaybi schoot de bal net over. Daarna weer een paar corners na elkaar, die leverden veel gevaar op. Moerkapelle verdedigde met man en macht en kwam er niet aan te pas. Ze werden in de opbouw gestoord en verspeelden vaak de bal. Na 8 minuten was het raak voor De Zwervers, uit een corner -ditmaal genomen door Ayrton Kampwart- werd de bal weggebokst door de keeper en in de rebound maakte Mo Taibi het eerste doelpunt. Hij zou er 3 maken in deze wedstrijd. Moerkapelle kwam pas na 10 minuten toe aan een aanvalletje maar keeper Dennis de Jel raapte het zwakke schot makkelijk op. Daarna weer heel veel kansen en mogelijkheden voor De Zwervers dat over veel schijven het spel verlegde naar de andere vleugels, boeiend om naar te kijken. De uitvoering was perfect en succes kon niet uitblijven. In minuut 25 en 35 maakte aanvoerder Daniel Esajas de 0-2 en de 0-3, op aangeven van Ronnie Pfeffer en Mourad Boudal. De 0-3 was een heel mooi doelpunt dat over veel schijven ging. Daarna volgde er een golf aan aanvallen die maar ternauwernood werden verdedigd of van de lijn werden gehaald. De uitblinker bij vv Moerkapelle was de keeper, die een nog hogere stand voorkwam in de eerste helft. De enige goede aanval van hun kwam in minuut 39 toen keeper Dennis weer in actie moest komen met een redding die een corner opleverde maar die een vangbal voor hem werd. Daarna weer alleen maar De Zwervers wat de klok sloeg, zodat de ruststand 0-3 was.

In de tweede helft hetzelfde speelbeeld, veel corners en vrije ballen voor De Zwervers, die wegens lichte overtredingen meestal uit onkunde of onhandigheid gemaakt werden. Na de rust was het bijna meteen alweer raak, maar met een katachtige redding voorkwam de keeper van Moerkapelle een doelpunt. Het duurde tot minuut 70 dat de 0-4 viel, gemaakt door verdediger Sander Risseeuw die vaak zijn doelpuntje meepikt. Nu een intikker na een goede aanval. Drie minuten later staat de 0-5 alweer op het bord door een prachtig doelpunt van Mo Taibi die de bal hoog in de kruising schiet na geweldige combinatie, een assist van Haroun Boutaybi. Die zelfde Haroun gaf ook in minuut 87 weer de assist op Mo Taibi die de 0-6 maakte, tussendoor de beste aanval van vv Moerkapelle, maar Dennis hield zijn doel schoon met een goede redding. Omdat ze ook nog een bal over schoten behield hij een clean sheet. De eindstand bleef 0-6 en de derde overwinning was een feit tegen een zeer zwakke tegenstander, maar goed voor het doelsaldo.

De goed leidende scheidsrechter van Doorn gaf in deze sportieve wedstrijd 1 x geel aan een speler van vv Moerkapelle.

Volgende week een thuiswedstrijd: De topper tegen de huidige nummer 2 Graaf Willem II/VAC uit Wassenaar. Zij speelden vorig seizoen nacompetitie voor promotie naar de derde klas maar werden in de laatste wedstrijd uitgeschakeld.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa (78 Bilal Moqaddem); Waylon Kampwart; Sander Risseeuw; Ayrton Kampwart (78 Curthly Berkel); Mourad Boudal; Haroun Boutaybi; Mo Taibi; Mo Benomar; Daniel Esajas (59 Jack van der Steen); Ronnie Pfeffer (65 Rachid Bouali).