Scheglaan 11
2718KZ
ZOETERMEER
tel. 079-3619218

Op een zonnige zaterdagmiddag moest De Zwervers een moeilijke uitwedstrijd spelen tegen FC Zoetermeer. De Zwervers kan zich geen puntenverlies meer veroorloven in strijd om het kampioenschap. De achterstand op de koploper is al 2 en een halve punt en alleen een misstap van Graaf Willem II/VAC zou nog zicht geven op het kampioenschap. Voor FC Zoetermeer, dat 4e staat, is er nog wel degelijk wat te winnen. Ze doen nog volop mee om de 3e periodetitel binnen te slepen. In de thuiswedstrijd won De Zwervers, enigszins geflatteerd, met 5-2.

De wedstrijd begint met een wat voorzichtige start en na even aftasten komt de eerste kans na ongeveer 10 minuten voor De Zwervers. Een vrije trap van Mo Taibi gaat maar net over het doel. De Zwervers komt ook na 10 minuten beter in de wedstrijd, er worden meer duels gewonnen en er komen leuke acties, hakjes en passes. Na een mooie aanval die van achteruit wordt opgezet en een mooie pass van Mohamed Benomar op Ronnie Pfeffer, die met mooie actie Rachid Bouali bedient, sterft de mooie aanval in schoonheid. Rond het kwartier had De Zwervers op voorsprong moeten komen als ze geklungel in de Zoetermeerse verdediging had moeten afstraffen, want een rollertje van de keeper komt voor de voeten van Mohamed Boudal, maar die schiet niet gelijk, probeert nog wat moois en schiet over het doel. Enkele minuten later een voorzet die Jaimy net over kopt. De Zwervers is halverwege de eerste helft heer en meester en heeft de wedstrijd totaal in handen. Met mooie aanvallen en acties snijdt De Zwervers door het middenveld en brengt zichzelf in scoringsposities. Maar de spelers willen het soms te mooi doen daar waar het effectief moet. In minuut 26 is het dan wel raak. Een mooi ingestudeerde vrije trap, die half kort genomen wordt en via Mohamed Boudal verlengd wordt, wordt bij de verre paal door Sander Risseeuw, Mo Taibi of een Zoetermeerse verdediger, of door alle drie ingeschoten: 0-1. (NB.: We tellen hem voor Mo Taibi-red.) Iedereen bij FC Zoetermeer protesteert dat het buitenspel is, maar de scheidsrechter blijft bij zijn beslissing. Na deze voorsprong leunt De Zwervers achterover en lijkt het of het de vraag is hoe hoog de score wordt, want De Zwervers speelt een zeer goede eerste helft. De eerste echte kans voor FC Zoetermeer komt enkele minuten voor de rust, maar gaat over het doel.

In de tweede helft komt Jack van der Steen in het veld voor Jaimy van der Weg. FC Zoetermeer heeft wat omzettingen gedaan zo te zien want er staat een heel ander elftal in het veld of ze hebben een donderspeech gehad. De eerste kans is nog wel voor De Zwervers door Mo Taibi, maar daarna is het FC Zoetermeer wat opeens de betere ploeg is en kansen krijgt. In de 57e minuut krijgt FC Zoetermeer, met nadruk op krijgt, een vrije trap want er is niets aan de hand. Maar wel een vrije trap met grote gevolgen. Want deze vrije trap, schuin links rand 16 meter wordt niet hard, maar wel geplaatst ingeschoten en Justin Poulisse staat aan de grond genageld en ziet de bal langs zich heen gaan: 1-1. Dit doelpunt werkt als een medicijn voor de thuisploeg want het is nu FC Zoetermeer wat de bovenliggende partij is. In minuut 66 wordt een vrije trap voor de thuisploeg op wel 35 meter van het doel vanaf de zijlijn in 1 keer op doel geschoten en de bal gaat fraai in het doel via de kruising en binnenkant paal waar Justin grabbelt: 2-1. De Zwervers ligt als een aangeslagen bokser in de touwen. Justin Poulisse kan enkele minuten later nog met z'n voeten de 3-1 voorkomen als een speler alleen voor de keeper komt, maar enkele minuten later is het alweer raak en komt FC Zoetermeer op 3-1. De Zwervers, dat al in de touwen lag, lijkt nu de knock-out gekregen te hebben. De Zwervers komt niet meer aan spelen toe en alles wat geprobeerd wordt lukt niet, erger nog na balverlies van de verdediging en een inschattingsfout van de keeper wordt het via een lobbal 4-1. En dat is in de 81e minuut. De Zwervers speelt een belabberde tweede helft, iets wat De Zwervers onwaardig is, maar wat we wel de laatste weken zien.

Scheidsrechter van de Weteringh gaf maar liefst 6 gele kaarten: 5 aan spelers van De Zwervers.

Door de nederlaag is De Zwervers veroordeeld tot de nacompetitie. Want ruim 5 punten is in 2 wedstrijden niet meer goed te maken, of er moet een wonder gebeuren. Zaak is nu om de neuzen dezelfde kant op te zetten en in de 2 laatste competitiewedstrijden te werken aan het zelfvertrouwen naar de nacompetitie toe. Volgende week de laatste thuiswedstrijd in competitieverband tegen NOC Kralingen.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnafa; Sander Risseeuw; Daniël Esajas; Mourad Boudal; Mohamed Boudal; Mo Taibi; Mohamed Benomar (67 Sander Gorter); Ronnie Pfeffer; Rachid Bouali; Jaimy van der Weg (46 Jack van der Steen).