3045PE
ROTTERDAM
tel. 06-48956232

Door Peter van Pelt.

Op een kille en grijze herfstdag moest De Zwervers een stadsderby spelen tegen RCSV Zestienhoven. De Zwervers kon bij winst en gelijkspel bij Zoetermeer-Graaf Willem II/VAC de 1e periodetitel winnen.

De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en creëert direct kansen. De Zwervers zet de toon en wil zoals we gewend zijn vroeg op voorsprong komen. Maar deze wedstrijd lijkt het niet te lukken want in de 12e minuut zijn er5 honderd procent doelkansen in 1 aanval, door meerdere spelers geschoten maar de bal gaat er niet in. De bal komt telkens tegen de doelman die zich werkelijk onsterfelijk maakt, zich er steeds voor gooit en ook nog hulp van de lat krijgt. Het lijkt vanmiddag niet te lukken. Want ook in het eerste kwartier nog een cadeautje dat niet uitgepakt wordt, dan maar uit ander vaatje tappen. Na 20 minuten, waarin De Zwervers eigenlijk al 0-3 had moeten voorstaan, neemt opeens de druk af en komt Zestienhoven beter in de wedstrijd en ruikt hun kans. Want als zich in de 25e min een gevaarlijk spel situatie voordoet in het strafschopgebied fluit de scheidsrechter. Hij geeft in plaats van een strafschop een indirecte vrije trap, iets wat je in het hedendaagse voetbal alleen nog maar ziet bij een terugspeelbal die door de keeper met de hand wordt beroerd. Nu vond de scheidsrechter een strafschop klaarblijkelijk te zwaar en gaf een indirecte. Deze indirecte vrije trap wordt in de muur geschoten en tot hoekschop verwerkt. Vijf minuten later nog een grote kans op de 1-0 voor de thuisploeg als keeper Justin Poulisse te laat bij de bal is, maar als de spits de bal op het doel schiet kan deze door een De Zwervers verdediger nog net vlak voor het doel tot hoekschop verwerkt worden. Na de 35e minuut schakelt De Zwervers weer een tandje bij en creëert weer kansen. Maar tot de rust wordt er niet gescoord. De 0-0 ruststand is daarom ook een wonder.

In de 2e helft een direct weer een tandje bijschakelend De Zwervers dat SC Zestienhoven vast zet. Vaak met kunst en vliegwerk houdt de keeper zijn doel schoon of hij wordt, als in de 48e minuut Luc van Leeuwen scoort, geholpen door een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel. We moeten wachten op de 0-1 tot de 58e minuut als Ronnie Pfeffer tegen de keeper schiet en de rebound wordt ingeschoten door Luc van Leeuwen. Na deze bevrijdende treffer is het Zestienhoven dat zich nog niet gewonnen geeft en naarstig op zoek gaat naar de gelijkmaker. Mede ook door geklungel op het middenveld en in de verdediging krijgt de thuisploeg een paar grote kansen waarbij Justin Poulisse met een formidabele redding de gelijkmaker moet voorkomen. Daarna schakelt De Zwervers weer een tandje bij en in de 68e minuut wordt het 0-2, op aangeven van Rachid Bouali wordt er gescoord door Ronnie Pfeffer. Enkele minuten later heeft Daniël Esajas de 0-3 op zijn pantoffel, maar de bal komt op de onderkant kruising. De 0-3 komt er in de 78e minuut, weer door Ronnie Pfeffer, op aangeven van Mo Taibi. Nu is het alleen De Zwervers wat de klok slaat, want Rachid Bouali scoort in de 81e en 83e minuut de 0-4 en de 0-5. De 0-4 op aangeven van weer Mo Taibi en de 0-5 als Rachid zelf doorloopt vanaf de middenlijn en zo scoort. In de slotfase nog een schot van Zestienhoven dat voorlangs gaat. In de 89e minuut moet Mo Taibi met een knieblessure het veld verlaten. Hopelijk is hij snel weer hersteld.

Scheidsrechter Wijnands gaf 1 gele kaart aan een speler van RCSV Zestienhoven.

Doordat Graaf Willem II/VAC ook heeft gewonnen hebben zij de 1e periodetitel gewonnen. De Zwervers is wel naar de 2e plaats gestegen, nog steeds op 1 punt van de koploper. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Bolnes.

De opstelling: Justin Poulisse; Waylon Kampwart; Mohamed Benomar; Sander Risseeuw (79 Ferry Leertouwer); Mohammed Boudal; Mo Taibi; Daniël Esajas (79 Jack van der Steen); Mourad Boudal; Ronnie Pfeffer; Luc van Leeuwen; Rachid Bouali.

En als klap op vuurpijl won ons 2e team de belangrijke uitwedstrijd tegen Alexandria 2 met 2-4. Daardoor staat ons 2e team nu aan kop met 20 punten uit 8 wedstrijden, gevolgd door Alexandria 2 met 18 punten en RVVH 3 met 16 punten. Knap gedaan mannen!