Een moeizame driepunter. -

Een moeizame driepunter.

Een moeizame driepunter.

Floreant 1

1 - 3

IJVV De Zwervers 1

Competitie

4e klasse D

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

M. Maurits

Accommodatie

Sportpark Floreant
Hoogeveenseweg 1
2771TA
BOSKOOP
tel. 0172-213686

ZWAARBEVOCHTEN MAAR VERDIENDE OVERWINNING VOOR DE ZWERVERS.

Door Peter van Pelt.

Op een koude decemberdag moest De Zwervers een lastige uitwedstrijd spelen in Boskoop tegen middenmoter Floreant. Floreant doet het in thuiswedstrijden heel goed, het verloor thuis pas 1 keer. Bij De Zwervers piept en kraakt het afgelopen weken, maar De Zwervers wint wel op strijdlust en ervaring, zo ook deze middag. De Zwervers kan zich geen puntverlies veroorloven in de strijd om het kampioenschap.

De wedstrijd had een vervroegde aanvangstijd i.v.m. de wedstrijd van Oranje op het WK.

De wedstrijd begint en we zien dat Floreant er bovenop zit en fysiek sterk is en niet van plan is om deze middag veel weg te geven. De Zwervers heeft moeite met hun strijdplan, maar komt er af en toe doorheen op karakter. Het eerste wapenfeit is een bal bovenop de lat van het Boskoopse doel. Het eerste kwartier zijn beide teams gelijkwaardig en het spel speelt zich voornamelijk op het middenveld af. Na het 1e kwartier wordt De Zwervers sterker en krijgt het meer grip op de tegenstander en bevindt zich op hun speelhelft. Maar in de 22e minuut loopt een speler van Floreant vanaf eigen helft door op de keeper van De Zwervers. Justin wordt omspeeld en de 1-0 wordt gescoord. Na deze openingstreffer is De Zwervers het helemaal kwijt. Er wordt heel slordig gespeeld en Floreant, gesterkt door de voorsprong, gaat er nog fysieker in waarbij soms de grens van het toelaatbare wordt opgezocht. De Zwervers moet zich herpakken en er onderuit voetballen. In de 30e minuut valt eigenlijk uit het niets de gelijkmaker, als een afvallende bal van Rachid Bouali bij Mohammed Boudal terecht komt en hij de 1-1 aantekent. Het laatste kwartier van de 1e helft gaat weer gelijk op, maar Justin Poulisse moet uit zijn doel komen en een bal weg schieten nog voordat een in de diepte gespeelde bal bij hun spits terecht kan komen. Ook De Zwervers krijgt nog een doelkans als Mohammed Boudal op de bovenkant van de lat schiet.

In de tweede helft zien we een direct voortvarend en sterker De Zwervers dat de wedstrijd snel naar zich toe wil trekken. In de 51e minuut gebeurt dat ook als Ronnie Pfeffer een geplaatst schot via onderkant lat en binnenkant paal in het doel ziet verdwijnen: 1-2. Een zeer fraai doelpunt. Na deze voorsprong is De Zwervers de bovenliggende partij en komt Floreant, dat het nog wel probeert, er niet meer uit. Het spel speelt zich weer voornamelijk op het middenveld af, maar De Zwervers komt niet in de problemen. Het is wachten op de 1-3. Maar De Zwervers verzuimt die te maken en houdt Floreant nog in leven. Het blijft het oppassen voor een uitval. De grootste kansen komen voor De Zwervers. In de 83e minuut een voorzet van Mourad Boudal, deze wordt verlengd door Jack van der Steen en het laatste tikje kan door Luc van Leeuwen gegeven worden, zo is het dan toch 1-3. In de laatste 6 minuten probeert Floreant het nog, maar Justin staat deze middag weer goed te keepen en houdt zijn doel verder schoon.

Een verdiende overwinning voor De Zwervers dat nog steeds in de achtervolging is op koploper Graaf Willem II/ VAC dat deze middag ook won. Volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Zoetermeer. Een concurrent voor de bovenste plaatsen. Dat is de laatste wedstrijd voor de winterstop.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Mohamed Benomar; Sander Risseeuw; Soufian Bouchnafa; Jack v.d. Steen (89 Ferry Leertouwer); Mo Taibi (89 Ayrton Kampwart); Ronnie Pfeffer; Mohamed Boudal (67 Waylon Kampwart); Luc van Leeuwen; Rachid Bouali (46 Haroun Boutaybi).

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!