3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Ronald van Pelt.

Onze tegenstander was vv Ommoord, de uitwedstrijd werd een moeilijke overwinning. Een achterstand voor de rust werd toen toch nog omgebogen in een 1-3 overwinning.

Het was al duidelijk op deze mooie voorjaarsmiddag dat de tegenstander de bal aan de IJVV liet en zich massaal op eigen helft terug trok. Al na 5 minuten was er de eerste kans na flipperkast verdedigen, het schot was te zacht. Het was eenrichtingsverkeer. In minuut 8 speelde Haroun Boutaybi zijn man uit en scoorde de 1-0, drie minuten later lag de bal alweer in het netje: 2-0, ditmaal door Ronnie Pfeffer. Het leek af te stevenen op een monsterscore. Eén minuut later kreeg Ommoord hun eerste corner te nemen, het schot dat daaruit voort kwam ging naast. Daarna was het de IJVV die constant met mooie acties kwam wat veel corners en vrije trappen opleverde, omdat Ommoord aan alle kanten overlopen werd. Uit een tegenaanval moest Justin Poulisse (hij deed ook nog mee) een schot tot corner verwerken. De IJVV bleef zoeken naar meer doelpunten en die kwamen. In minuut 26 uit een vrije trap van expert Mo Taibi (aan hem kan je dat overlaten), hij schoot hem feilloos binnen 3-0. Ommoord had veel overtredingen nodig om de IJVV af te stoppen en werd zelf niet gevaarlijk. Noemenswaardig was nog een vrije trap, ditmaal genomen door Haroun, hij legde hem opzij en schoot maar net over. Verder bleef het helaas maar 3-0 tot de rust.

In de tweede helft gelijk een mooie aanval van IJVV over veel schijven, dat zou vaker gebeuren. Luc van Leeuwen schoot de bal maar net naast. Ommoord gaf toch even een teken van leven en ging wat beter spelen. Ze kregen een kans in minuut 51 maar Justin redde met een zweefduik en had de bal klemvast. Daarna was het alleen maar IJVV wat de klok sloeg, rushes, mooie aanvallen en veel corners en vrije trappen. Na een overtreding in het strafschop gebied werd een speler vast gepakt zodat hij uit balans raakte, hij viel niet maar de scheidsrechter was resoluut en gaf een terechte strafschop. Jaimy van der Weg liep naar de stip en scoorde hard en zuiver de 4-0 binnen, dat was in minuut 64. Daarna kwam De Zwervers show met hele mooie doelpunten en aanvallen en elkaar doelpunten gunnen. Eén minuut na de strafschop werd het 5-0, weer door Haroun en in minuut 70 lag de bal weer in het doel nu door Soufian Bouchnafa. In zes minuten tijd drie doelpunten, maar de koek was nog niet op. Rachid Bouali pikte in minuut 76 ook zijn doelpuntje mee: 7-0. Het slotakkoord was voor Jaimy, zowel in minuut 87 als in minuut 92 scoorde hij en zo stond de eindstand van 9-0 op het bord. Er werden hele mooie doelpunten gemaakt. Ommoord werd na een uur helemaal overlopen en kwam niet meer aan tegenhouden toe.

Scheidsrechter Kleinkamer gaf 1 x geel aan een speler van Ommoord.

Doordat het bericht binnen kwam dat Graaf Willem 2/VAC voor de eerste keer had verloren was de vreugde terecht heel groot, zodat we de koppositie hebben ingenomen. Met nog 8 wedstrijden te spelen staan we 2 punten los. De komende 2 wedstrijden spelen we uit. Volgende week bij KSD Marine in Wassenaar en dan de semi-topper tegen Groeneweg.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Sander Gorter (59 Sander Risseeuw); Daniel Esajas; Soufian Bouchnafa; Mo Taibi (69 Mohamed Benomar); Mohamed Boudal (69 Rachid Bouali); Haroun Boutaybi (82 Ferry Leertouwer); ,Luc van Leeuwen; Jaimy van der Weg; Ronnie Pfeffer.