DE ZWERVERS MORST KOSTBARE PUNTEN. -

DE ZWERVERS MORST KOSTBARE PUNTEN.

DE ZWERVERS MORST KOSTBARE PUNTEN.

Groeneweg 1

1 - 1

IJVV De Zwervers 1

Competitie

4e klasse D

Datum

1 april 2023 14:30

Scheidsrechter

F.A. Pille

Accommodatie

Sportpark Van 't Verlaat
Knibbelweg 16
2761JE
ZEVENHUIZEN ZH
tel. 0180-631683

Door Peter van Pelt.

Vorige week een mysterieus weekend met een afgelaste wedstrijd en een concurrent die met een monsterscore won. Dat voelde als een psychologische nederlaag, waarbij we de koppositie weer kwijt raakten. Nu moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen vv Groeneweg, de nummer 3 van de ranglijst die theoretisch ook nog de titel kan winnen. Thuis werd er met 8-1 gewonnen, maar toen ontbraken er een paar spelers bij de tegenstander.

De Zwervers trapt af, maar de eerste actie die voor gevaar zorgt is direct voor Groeneweg, een speler komt op de rand strafschopgebied in positie en wordt licht geraakt en hij laat zich makkelijk vallen. De scheidsrechter geeft een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap wordt genomen en Justin Poulisse lijkt de bal vast te hebben naar die glijdt uit zijn handen in het doel: 1-0. Het veld en bal is nat door de vele regenval van afgelopen week. Na deze snelle achterstand moet De Zwervers zich herpakken, je hebt immers nog 89 minuten te gaan. De Zwervers begint niet goed aan de wedstrijd maar komt na zo'n 15 minuten wat beter in de wedstrijd. Mo Taibi schiet een vrije trap op doel, de keeper krijgt de bal tegen z’n borst maar niet onder controle maar er loopt niemand in. Een schot van Haroun vanaf de 2e lijn ketst af en wordt uitverdedigd. De Zwervers speelt niet hun allerbeste wedstrijd en Groeneweg kan vaak met leuke acties ver komen. Mohamed Boudal speelt zich in minuut 33 zelf vrij vanaf het middenveld, maar zijn schot gaat net naast. Haroun Boutaybi schiet weer van afstand en er wordt fraai gered door de keeper van Groeneweg. Tussen de kansen van De Zwervers door nog een penalty moment voor Groeneweg, maar de scheidsrechter wuift het weg. Hier komt De Zwervers goed weg. Even voor rust nog een grote kans voor Groeneweg maar die gaat er niet in.

In de 2e helft wordt de wedstrijd wat grimmiger. Er ontstaan wat irritaties over en weer. Groeneweg is in de tweede helft de betere ploeg en De Zwervers kan er bar weinig tegenover zetten. Deze middag lukt er niets en is het inspiratie en krachteloos. In de 64e minuut moet Groeneweg op 2-0 komen, maar ze missen een grote kans. Even later een bal in de diepte op een spits van Groeneweg die aan alles en iedereen voorbij gaat omdat er niet wordt opgelet. Alleen Justin Poulisse let op en kan nog net de bal voor de voeten van de speler weg halen. Als je zulke kansen mist wat Groeneweg doet dan roep je het over jezelf af en dat gebeurt ook. Want een spaarzame goede aanval van De Zwervers via Jaimy van de Weg die mooi de bal op rechts naar Ronnie Pfeffer geeft en die geeft een sublieme pass op Daniël Esajas en die scoort de gelijkmaker: 1-1. Daarna wordt Groeneweg weer wakker en krijgt weer een grote kans die er niet ingaat. In de laatste 10 minuten ruikt De Zwervers kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Haroun schiet een vrije trap over het doel. In de 82e minuut wordt Luc van Leeuwen in het strafschopgebied neergelegd, maar ook deze zekere strafschop wordt door scheidsrechter Pille weggewuifd. Twee minuten later kopt Luc een voorzet vanaf links tegen de lat. In de slotminuut een grote kans voor Groeneweg die er niet ingaat. Zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 stand. Door het gelijke spel en winst van Graaf Willem II/VAC uit tegen Floreant (1-5) staan beide teams qua verliespunten bovenaan. Graaf Willem II/VAC heeft door de monsterscore van vorige week een veel beter doelsaldo.

Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen ĶSD Marine. Als De Zwervers deze wedstrijd wint staan beide teams met zelfde aantal punten bovenaan.

Scheidsrechter Ton Pille gaf 2 gele kaarten aan spelers van Groeneweg.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnafa; Sander Gorter (64 Sander Risseeuw); Daniël Esajas; Mourad Boudal; Mohamed Benomar (46 Jaimy van de Weg); Haroun Boutaybi; Mo Taibi (64 Luc van Leeuwen); Mohamed Boudal (89 Ferry Leertouwer); Ronnie Pfeffer; Rachid Bouali 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!