ROTTERDAM
tel. 010-4215507

DE ZWERVERS WINT EERSTE STADSDERBY.

Door Peter van Pelt.

Op een zomerse oktoberdag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen stadsgenoot SV Ommoord. De Zwervers moest na 2 mindere weken, waarin met 0-4 van de huidige koploper Graaf Willem II/VAC en voor de beker tegen SVC'08 met ruime cijfers werd verloren, de draad weer oppakken en zich mentaal weer oprichten. SV Ommoord, won de 1e competitiewedstrijd en verloor de laatste 3. Dus ook zij wilden nu een goed resultaat halen.

De wedstrijd begon precies om half drie! De Zwervers speelde in het wit/blauw en SV Ommoord in wit/paars gestreept shirt en paarse broek waardoor het soms moeilijk te zien was wie nu bij welk team hoorde. Daar hadden denk ik de spelers ook last van want De Zwervers speelde een zeer slechte eerste helft met veel balverlies en veel onnodig gepingel waardoor ze steeds de bal kwijt raakten. Nadat in de beginfase 2 halve mogelijkheden voor De Zwervers teniet gedaan waren, was het in de 7e  minuut SV Ommoord dat de score opende: 1-0. De Zwervers, geen schim meer van wat we de laatste weken hebben gezien, ploeterde door en faalde steeds in de afwerking. De eerste echte 100 % kans voor De Zwervers komt na ongeveer 30 minuten als de keeper er naast zit, de bal in een scrimmage net voor de doellijn blijft liggen en uiteindelijk door Ommoord weggewerkt kan worden. Vlak daarna een zeer grote kans voor SV Ommoord dat de 2-0 moet maken, maar de teen van Justin Poulisse, met meer geluk dan wijsheid, bracht redding.

In de tweede helft een wel direct fel uit de startblokken komend De Zwervers, dat via de eerste de beste aanval de 1-1 op het scorebord zet. Via een assist van Daniël Esajas scoorde Ronnie Pfeffer. Enkele minuten later een kans voor Mohammed Boudal die oog in oog met de keeper mist. In de 56e minuut weer een kans voor De Zwervers waarbij Mohammed Boudal weer een kans krijgt, maar de wegkaatsende bal wordt door Daniël Esajas in 1 keer op zijn pantoffel genomen en de bal gaat over de keeper heen: 1-2. De Zwervers is in deze fase veel sterker en de eerder genoemde Mohammed Boudal wordt beloond door zelf de 1-3 te scoren in de 63e minuut. Nu lijkt het of het een walk-over gaat worden, maar na de 1-3 gelooft De Zwervers het blijkbaar wel. Het spel zakt weer terug naar het niveau van de eerste helft en SV Ommoord profiteert daarvan en voelt zich nog niet verslagen. De kansen komen er voor de thuisploeg en een schot vanaf links gaat maar net voorlangs het doel, waar een verdediger of Justin nog aan zat om een doelpunt te voorkomen. Rond de 80e minuut nog een kans nog voor De Zwervers waarbij Ronnie Pfeffer zijn tweede goal deze middag moet maken, maar een formidabele redding van de keeper voorkomt dat. In de 85e minuut een grote kans voor SV Ommoord waarbij de bal tegen de paal komt. In de slotfase gebeurt er niets noemenswaardig meer.

Scheidsrechter D. Besemer gaf 3 gele kaarten, alle 3 aan spelers van SV Ommoord.

Volgende week speelt De Zwervers thuis tegen KSD/Marine en dat is de eerste wedstrijd voor het 1e vanuit de nieuwbouw.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnafa (76 Ayrton Kampwart); Sander Risseeuw; Waylon Kampwart; Mourad Boudal; Mo Benomar (76 Ferry Leertouwer); Daniël Esajas (67 Mo Taibi); Haroun Boutaybi; Mohammed Boudal (67 Jack van der Steen); Luc van Leeuwen (60 Rachid Bouali); Ronnie Pfeffer.