2285SP
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3944133

Door Peter van Pelt.

De Zwervers moest deze zaterdag een uitwedstrijd spelen tegen RVC CELERITAS in Rijswijk. Thuis, op de 2e competitiedag werd er in een tumultueus duel met 2-1 gewonnen door De Zwervers. Vanmiddag werd er ook een heet potje verwacht....en dat werd het ook.

De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en RVC Celeritas wordt naar achteren gedrukt en De Zwervers begint met een offensief. Haroun Boutaybi schiet in minuut 6 al, waar de keeper moeite mee heeft en geblesseerd raakt, hij kan verder. In de 10e minuut een De Zwervers hoekschop, deze wordt door Sander Gorter doorgekopt naar Luc van Leeuwen die de 0-1 op zijn hoofd heeft, maar hij schampte de bal zodat deze nog van de doellijn gehaald kan worden. Met kunst en vliegwerk wordt er bij de Rijswijkers verdedigd en in deze fase valt er wat te halen voor De Zwervers. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg is in minuut 22, aan de rechterkant krijgt een speler een kans, maar Justin Poulisse staat in de korte hoek en maakt de kans onschadelijk. In de minuut daarop een vrije trap voor De Zwervers vanaf rechts genomen door Mohamed Benomar, hij zet goed voor en Mo Taibi, de kleinste man van De Zwervers, schampt de bal met zijn hoofd en scoort: 0-1. Na deze voorsprong neemt of De Zwervers gas terug of RVC Celeritas wordt sterker, want de wedstrijd kantelt. Daar waar De Zwervers al ruim voor had moeten staan. Een vrije trap voor RVC Celeritas in de 34e minuut wordt door Justin verkeerd beoordeeld en hij stompt de bal zelf in het doel: 1-1. Nu is De Zwervers "van de leg" en RVC Celeritas komt bijna op voorsprong, maar de bal landt op het dak van het doel. De Zwervers is de controle kwijt en lijdt veel balverlies op het middenveld, waardoor Celeritas kan opstomen en voor hachelijke situaties voor het De Zwervers doel kan stichten. De Zwervers herpakt zich weer enigszins vlak voor de rust en het enige wapenfeit is een afstandsschot.

De tweede helft is meer spannend dan goed. Er zijn ook menige blessuregevallen waardoor het spel vaak stil ligt. De eerste kans komt uit een vrije trap voor De Zwervers, maar de keeper heeft de bal klem. Waar de verdediging van de thuisploeg in de eerste helft niet solide was, is die dat nu wel. De 2e helft is van een bedenkelijk niveau en beide teams doen niet onder voor elkaar. Toch ontstaan er mogelijkheden voor De Zwervers, meest gecreëerd door hachelijke situaties voor het vijandelijke doel, waarbij in een van die situaties de keeper de bal lost, maar de bal niet in het doel verdwijnt maar tussen een woud van benen caramboleert en van de doellijn wordt geschoten. Sander Risseeuw kopt halverwege de 2e helft een hoekschop net naast. Ook RVC Celeritas krijgt kansen, maar Justin herstelt zich goed of kijkt ballen naast of over het doel. Het duel blijft spannend, mede door het foutenfestival aan beide kanten en de hachelijke situaties voor beide doelen. In de 83e minuut is er weer een hachelijke situatie voor het Rijswijkse doel, waarbij in een mêlee van spelers Sander Risseeuw de bal tegen zijn hand krijgt, daardoor zichzelf in scoringspositie brengt en half op de grond liggend een frommeldoelpunt scoort: 1-2. De scheidsrechter heeft de handsbal niet gezien en keurt het doelpunt goed, waar vriend en vijand het wel zagen. Ondanks terechte protesten van de thuisploeg. Als de kruitdampen opgetrokken zijn krijgt De Zwervers direct een kans om 1-3 te maken, maar dat gebeurt niet. In de bloedstollende slotfase krijgt een speler, na een charge op Mo Taibi, een directe rode kaart. Beide teams krijgen nog een kans, maar de 1-2 blijft op het scorebord staan.

De wedstrijd ging zeker in de 2e helft gelijk op en verdiende op basis van de tweede helft geen winnaar. Scheidsrechter Kooij gaf 5 gele kaarten, 3 aan Celeritas en 2 aan spelers van De Zwervers. En een direct rode kaart aan een speler van RVC Celeritas.

Door de overwinning blijft De Zwervers in achtervolging op koploper Graaf Willem II/VAC, dat met 8-0 Ommoord vermorzelde. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 4 maart, thuis tegen Moerkapelle en 11 maart tegen de koploper uit.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Sander Gorter; Daniël Esajas (65 Jaimy van de Weg); Soufian Bouchnafa (46 Sander Risseeuw); Mohamed Benomar (72 Ferry Leertouwer); Haroun Boutaybi; Mo Taibi; Rachid Bouali; Luc van Leeuwen (78 Ayrton Kampwart); Ronnie Pfeffer.