3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op de eerste speeldag na de winterstop moest De Zwervers een thuiswedstrijd afwerken tegen hekkensluiter Haagse Hout. Veld 1, een kunstgrasveld, was door de sneeuw en vorst en regen daarvoor onbespeelbaar, dus werd uitgeweken naar veld 2. Haagse Hout won alleen de eerste wedstrijd van de competitie en verloor daarna 10 wedstrijden op rij. De Zwervers speelde afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen Excelsior '20, mar daar raakten 3 basisspelers geblesseerd. Het is altijd lastig om tegen de nummer laatst te moeten spelen, want die gaan er vol voor en hebben niets te verliezen. Voor De Zwervers is het gewoon zaak om te winnen om niet op grotere achterstand te raken met de koploper.

Haagse Hout begon goed en fel aan de wedstrijd op deze kille zaterdag. De Zwervers had moeite met de felheid van de tegenstander. De eerste 10 minuten zijn duidelijk voor Haagse Hout dat leuk voetbalt, tot aan de 16 meter, maar het ontbeert ze aan stootkracht voorin. In de 11e minuut wordt er overduidelijk een overtreding gemaakt in het De Zwervers strafschopgebied en alles en iedereen van Haagse Hout rekent op een strafschop maar de scheidsrechter geeft hem niet. Zo komt De Zwervers goed weg. Naarmate de eerste helft vordert komt De Zwervers beter in de wedstrijd en kan hun eigen spel spelen. Het onrustige begin van de thuisploeg zag er rommelig uit. Er komt nu meer lijn in en er worden kansen gecreëerd, die nog niet doelrijp zijn. We moeten wachten tot de 35e minuut als de tegenstander wordt stuk gespeeld en de 1-0 wordt gescoord door Ronnie Pfeffer op aangeven van Rachid Boudal. Tot de rust gaat de wedstrijd gelijk op en is wel erg onrustig qua spel. Haagse Hout werkt heel hard en laten zich niet zomaar verslaan.

In de 2e helft komt De Zwervers beter uit de startblokken. Er komen leuke acties, driehoekjes en opbouwende acties. De 2-0 kan niet uitblijven en valt uit een afgeslagen bal in de diepte gegeven door Mo Taibi, die eigenlijk al onbereikbaar was, maar Rachid Bouali wurmt zich toch langs de verdedigers en schiet de bal voor hun voeten weg in het doel, 2-0 in de 50e minuut. Dan lijkt de klus geklaard. De Zwervers gaat op zoek naar een hogere score en er komen een paar niet te missen kansen, na een mooie pass van Jaimy van de Weg op Jack van der Steen had gescoord moeten worden. De Zwervers speelt gehaast en rommelig en verprutst opgelegde kansen. Haagse Hout blijft door hard te werken en grote inzet hopen op een goed resultaat. In de 78e minuut krijgen ze de eerste goede kans van de wedstrijd. Direct daarna een counter van De Zwervers waaruit een hoekschop ontstaat. Uit deze hoekschop, die wordt doorgekopt door Sander Gorter, hoeft Rachid Bouali het laatste tikje te geven op de 3-0 te maken. Na de 3-0 vindt De Zwervers het wel goed. Haagse Hout ruikt nu kans want in de 86e minuut maken ze met een fraai doelpunt de 3-1. De laatste 5 minuten probeert Haagse Hout nog aan te zetten wat leidt tot nog een hachelijke situatie voor het doel van Justin Poulisse. Ook De Zwervers krijgt in de slotfase nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurt niet en zo blijft het bij 3-1.

Een plichtmatige overwinning voor De Zwervers, maar het ging niet makkelijk. Volgende week wacht NOC Kralingen uit. Dan zal De Zwervers toch beter voor de dag moeten komen en ook werken aan het doelsaldo en clean sheet.

Scheidsrechter Pim Driesse hield deze middag zijn kaarten op zak.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnafa (79 Curtley Berkel); Sander Gorter; Daniël Esajas; Ayrton Kampwart; Jack van der Steen; Mo Taibi; Ronnie Pfeffer; Luc van Leeuwen (52 Ferry Leertouwer); Jaimy van de Weg (75 Bob van der Steen); Rachid Bouali.