2987VM
RIDDERKERK
tel. 0180-414467

Door Ronald van Pelt.

Gisteren stond de streekderby tegen SV Bolnes op het programma een wedstrijd die altijd beladen is. Thuis wonnen we met 3-1 na veel irritaties over en weer. Ook een wedstrijd waarin altijd gescoord wordt en aangezien het doelsaldo omhoog moest is dit de juiste tegenstander die met 17-0 verloren van Graaf Willem 2/VAC.

Zoals we gewend waren in wedstrijden zocht de IJVV gelijk de aanval maar nu gebeurde er in de eerste minuten weinig, van beide kanten alle lange ballen spelen en veel overtredingen van Bolnes. Het eerste vermeldingswaardig moment was een goed schot na 12 minuten dat over ging en 3 minuten later een bal voorlangs. Weer 1 minuut later de beste kans, er werd een speler uitgespeeld maar wederom ging de bal naast het Bolnesser doel. Bij een volgende aanval idem dito, alleen trok een speler aan de noodrem en hij kreeg meteen rood, na 19 minuten. Dit gebeurt vaker bij een wedstrijd van Bolnes, het leverde een vrije bal want de overtreding was net buiten de zestien meter. De vrije bal ging in de muur. Met een overtal verwacht je veel doelpunten, dat gebeurde niet. Er werden aan beide kanten veel fouten gemaakt in alle linies, toch kwam de IJVV onverwachts op voorsprong. Mo Taibi dribbelde en schoot van een meter of 30 de bal in het doel: 0-1, tijd voor veel doelpunten. Na te hebben afgetrapt ging de bal naar de lange spits die de bal goed aannam en klaar legde voor een team genoot: 1 -1. Bolnes bleef toch aanvallen, eerst een schot naast daarna een doelpoging, die leverde een corner op die door Justin Poulisse fraai gered werd met zijn vuisten. Ook de IJVV krijgt een kans die maar net verdedigd wordt en de beste aanval wordt vanaf de zijkant voorgegeven maar wordt naast geschoten. In minuut 43 wordt het eindelijk 1-2 door Jaimy van der Weg, na een cadeautje van de keeper die te kort naar een verdediger speelt.

Waarschijnlijk is er in de rust een donderspeech geweest, want gelijk vanaf de aftrap werd de aanval gezocht. Eerst gingen er nog ballen naast of ze kwamen recht op de keeper. Maar in minuut 53 een goede pass vanaf de zijkant door Jack van der Steen en Jaimy van der Weg kon scoren 1-3, hij tikte de bal binnen. Het wachten was nu op een grote uitslag, er kwamen kansen maar het vizier stond niet op scherp of weer de keeper redde. Na een uur viel de 1-4, na weer een goede voorzet, nu van Ronnie Pfeffer kon Jack van der Steen binnen tikken. 4 minuten later werd het 1-5 via een vrije trap van Mohamed Benomar, Bolnes werd overlopen en het wachten was op veel meer doelpunten die nodig waren. Bolnes maakte heel veel overtredingen zelfs zo dat een speler terecht bestraft werd met zijn tweede gele kaart, hij moest vertrekken. Dus was het 9 tegen 11, dat moest geen probleem zijn. Wat daarna gebeurde is met geen pen te beschrijven en dat heb ik ook niet gedaan. Ineens zakte het niveau van de IJVV met heel veel fouten in alle linies en in de opbouw net als in de eerste helft het geval was. Want het 9-tal van Bolnes kwam met een tegenaanval zodat een speler van eigen helft kon doorlopen en de 2-5 scoren. Het werd nog erger, weer een diepe bal van Bolnes naar een speler die de 3-5 maakte in minuut 94. Daarna werd er afgefloten en gelaten verlieten de spelers het veld. Maar wel met 3 punten, het vertoonde spel was ondermaats, hopelijk volgende week weer een herkenbaar IJVV.

Koploper Graaf Willem ll/VAC won met 4-0 en staat 2 punten voor met nog 4 wedstrijden te spelen. Het liep zelfs 1 doelpunt uit. Gezien het programma van hun lijkt dat makkelijker dan ons programma. Zaterdag krijgen we een voetballende tegenstander t.w. Floreant uit Boskoop.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Risseeuw; Mohamed Benomar; Mourad Boudal; Soufian Bouchnafa (84 Bas van der Steen; Sander Gorter (84 Ayrton Kampwart); Haroun Boutaybi; Mo Taibi; Jack van der Steen; (84 Bilal Moqaddem); Jaimy van der Weg; Rachid Bouali (46 Ronnie Pfeffer).