tel. 010-4836315

MOEIZAME DRIEPUNTER

Door Ronald van Pelt.

De Zwervers speelde na jaren weer tegen Bolnes, dat al een tijdje in de vierde klas bivakkeert.

De aftrap is voor IJVV en het is nog even aftasten. Na 4 minuten noteren we een eerste schot op het doel dat gered wordt door de keeper van Bolnes, dat levert de eerste corner. Corners die de laatste weken vaak resulteren in gevaar of een doelpunt, maar nu niet want de bal wordt weggebokst. Daarna een rush van een IJVV-er, er komt een goede voorzet en er komen 2 schoten op het doel. De eerste wordt gered door de keeper en de tweede door een veldspeler, een doelpunt kan niet uitblijven want het overwicht van De Zwervers is groot. Bolnes krijgt in minuut 22 hun eerste kans, maar een speler treuzelt te lang en helpt de kans om zeep. Daarna in minuut 26 valt de verdiende 1-0 door Rachid Bouali, hij schiet de bal in na een mooie aanval. Een crosspass van links naar rechts, op snelheid wordt een speler uitgespeeld er komt een voorzet die nog wordt gered en in de rebound binnen geschoten. Vier minuten later wordt de 2-0 afgekeurd. Bolnes wordt in de opbouw gestoord en speelt de bal vaak verkeerd, maar soms komt er een lange bal in de diepte op de gevaarlijke spits en op één van zijn schoten redt Justin Poulisse. Daarna worden de irritaties groter op het veld en wordt er voor rust gefloten.

In de tweede helft probeert Bolnes meer aan aanvallen toe te komen, dat lukt nog niet. De IJVV krijgt in minuut 48 een vrije bal omdat er veel overtredingen door Bolnes worden gemaakt, dat was in de eerste helft ook al zo. De keeper redt met zijn vuisten. De Zwervers is op zoek naar de 2-0, een mooie voorzet gaat aan iedereen voorbij. Daarna een schot op de kruising en weer een schot over, het is een schiettent zonder prijs, Bolnes dringt aan want het is maar 1-0 en uit hun beste aanval wordt er een speler in het strafschopgebied ten val gebracht, een penalty is het resultaat. Die wordt benut in minuut 69 en zo staat de 1-1 op het bord. Daarna weer veel irritaties bij Bolnes, ook de gele kaarten stapelen zich op, maar het blijft spannend in een rommelige fase. Beide teams gaan voor de overwinning. Er komt nog een tweede kaart voor een Bolnesser, zodat ze met 10 komen te staan. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel, maar in minuut 88 neemt Ronnie Pfeffer de zoveelste corner en die wordt door Waylon Kampwart binnen geschoten: 2-1. De ontlading is enorm, want in de tweede helft was er minder goed voetbal maar veel spanning. Bolnes geeft zich nog niet gewonnen en krijgt in minuut 93 nog een corner, zelfs de keeper neemt een spitspositie in maar kan de bal niet inkoppen. Uit een counter, die komt als iedereen op de IJVV helft staat, dus het doel leeg is kunnen 3 man doorlopen en Rachid Bouali scoort, nadat hij zelf de bal op de doellijn had gelegd, met een hakje in het lege doel: 3-1. Dat was in minuut 94, toen floot de scheids af. Al met al een moeilijke wedstrijd waarin je het je zelf onnodig moeilijk maakte. Al leek het goed met de kansen maar het veldspel was minder dan de laatste weken, zulke wedstrijden moet je ook winnen. We blijven op plek twee achter Graaf Willem 2/VAC en lopen uit op Zoetermeer.

Scheidsrechter Moussaoui gaf maar liefst 8 gele kaarten: 3 voor De Zwervers en 5 voor Bolnes, waarvan een tweede voor een speler die moest vertrekken.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen Floreant in Boskoop. Let op: De aanvangstijd is 14 00 uur!

De opstelling: Justin Poulisse; Mohamed Benomar; Sander Risseeuw; Mourad Boudal; Soufian Bouchnafa; Mo Taibi (67 Waylon Kampwart); Mohamed Boudal; Daniel Esajas (79 Ferry Leertouwer); Rachid Bouali; Luc van Leeuwen (67 Jack van der Steen); Ronnie Pfeffer.