tel. 010-4836315

WEER 3 PUNTEN VOOR DE ZWERVERS

Verslagje door Jan Laffeber aan de hand van aantekeningen van teammanager Rick van Zwol.

Het weer werkte niet mee want het was een beetje guur, echt herfstweer. Een groot verschil met vorige zaterdag, toen de opening van de nieuwe kantine “gevierd” kon worden buiten in het zonnetje.

Door de afwezigheid van Waylon Kampwart moest de verdediging gewijzigd worden en zo kwam Mohamed Benomar daar terecht en was er plaats voor Jack v.d. Steen op het middenveld. De Zwervers gaat goed van start en al in de 3e minuut scoort Mo Taibi via een schot van afstand. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat deze wedstrijd winst zou gaan opleveren. In minuut 14 scoorde Luc van Leeuwen, weliswaar een beetje een rommelig doelpunt, maar ook die tellen. De grensrechter van KSD Marine vlagde voor buitenspel, maar ook na een kort gesprek tussen hem en de scheidsrechter bleef het doelpunt staan. Vijf minuten later werd het 3-0 door een mooie boogbal van Jack v.d. Steen over de keeper heen, de fraais assist kwam van Mo Taibi. Toen bleef het qua score even stil en dat duurde tot minuut 41. Toen moest keeper Justin Poulisse uit zijn doel komen om een speler van KSD van scoren af te houden, daarbij raakte Justin ploegmaat Mohamed Benomar en die moest helaas met een knieblessure uitvallen. Ayrton Kampwart kwam voor hem in het veld. In minuut 44 schoot spits Luc van Leeuwen nog tegen de lat en zo gingen we dus met een 3-0 ruststand de kleedkamers in.

Vrijwel direct na rust scoorde KSD de 3-1, geheel onnodig omdat De Zwervers de bovenliggende partij was. Dus was het een signaal voor De Zwervers er nog even tegenaan te gaan. Dat gebeurde ook en in minuut 54 scoorde Luc van Leeuwen de 4-1. Op assist van Ayrton Kampwart kopte hij diens voorzet goed binnen. In de 68e minuut had Sander Risseeuw, na een vrije trap van Ayrton Kampwart, de kans er 5-1 van te maken maar dat lukte niet. De 5-1 kwam er toch 3 minuten later, door Rachid Bouali, op assist van Ronnie Pfeffer.

Scheidsrechter Lingen kon in deze wedstrijd de kaarten op zak houden.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Mohamed Benomar (41 Ayrton Kampwart); Sander Risseeuw (78 Bas v.d. Steen); Soufian Bouchnafa; Jack v.d. Steen (78 Ferry Leertouwer); Mo Taibi; Daniel Esajas; Mohamed Boudal (65 Rachid Bouali); Luc van Leeuwen; Ronnie Pfeffer.

En zo voegde De Zwervers weer 3 punten aan het totaal toe en blijven we in het spoor van de 2 koplopers. De stand na 6 wedstrijden is per 6 november als volgt:

1. Graaf Willem 2/VAC: 16 punten; doelsaldo 17.
  2. FC Zoetermeer: 16 punten; doelsaldo 11.
  3. De Zwervers: 15 punten; doelsaldo 13.

Vermeldenswaard is ook dat ons 2e team het prima doet. Zij wonnen met 4-1 van NOC Kralingen 2 en staan bovenaan in hun afdeling. De stand na 6 wedstrijden is per 6 november als volgt:

1. De Zwervers 2: 16 punten; doelsaldo 18.
  2. Alexandria 2: 15 punten; doelsaldo 13.
  3. C.K.C. 2: 12 punten; doelsaldo 6.

Volgende week spelen beide teams weer een thuiswedstrijd. Het 1e tegen Groeneweg en het 2e tegen L.M.O. 2.