GEFLATTEERDE NEDERLAAG VOOR DE ZWERVERS. -

GEFLATTEERDE NEDERLAAG VOOR DE ZWERVERS.

GEFLATTEERDE NEDERLAAG VOOR DE ZWERVERS.

IJVV De Zwervers 1

0 - 4

Graaf W II VAC 1

Competitie

4e klasse D

Datum

15 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

T. van der Heiden

Accommodatie

YVV De Zwervers- De Groote Stee
Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Op zaterdag 15 oktober moest De Zwervers een thuiswedstrijd spelen tegen Graaf Willem II/VAC uit Wassenaar. De Zwervers begon als lijstaanvoerder aan deze wedstrijd en Graaf Willem II/VAC had 2 punten minder. Dus een topper van jewelste!

Voor de wedstrijd werden 4 selectiespelers in het zonnetje gezet: Dennis de Jel, Dennis van Leeuwen en Ronnie Pfeffer voor hun 200e wedstrijd in het eerste team en Jay Falix zelfs z'n 300e wedstrijd.

De wedstrijd begon met direct een paar mogelijkheden voor de thuisploeg, maar deze gingen er niet in. Graaf Willem II/VAC was een zeer goede ploeg en hun tegenantwoord was direct raak, want in de 7e minuut snijdt een speler door de verdediging en scoort de 0-1. De Zwervers laat het daar niet bij zitten en gaat direct in de tegenaanval. In de 10e minuut lost de Wassenaarse keeper de bal en deze komt voor de voeten van Daniël Esajas, maar hij verzuimt om gelijk te maken. Het spel in de eerste helft golft op en neer en Graaf Willem II/VAC snijdt regelmatig met hun snelheid door ons middenveld heen en is uit de counter levensgevaarlijk. Haroun Boutaybi schiet een grote kans diagonaal over het doel en Mo Taibi krijgt de kans om rond het kwartier gelijk te maken, maar zijn schot gaat voorlangs het doel. Beide teams spelen vol op de aanval wat leidt tot hachelijke situaties voor beide doelen. Halverwege de eerste helft moet weer Daniël Esajas gelijk maken, maar ook nu weer heeft hij te veel tijd nodig om te scoren en hij schiet voor een bijna leeg doel over. Het laatste kwartier van de eerste helft is duidelijk voor Graaf Willem II/VAC dat regelmatig voor het doel komt. Het krijgt een vrijwel niet te missen kans, waarbij 2 De Zwervers verdedigers te kijk worden gezet, maar ook hun spits faalt jammerlijk. Of beter gezegd: Er is een fraaie redding van Dennis de Jel. Dezelfde Dennis moet vlak voor rust de 0-2 voorkomen met zijn voet waar hij eerder met zijn knie redde. Met 0-1 gaan we de rust in.

 

De Zwervers komt in de 2e helft goed uit de startblokken en krijgt direct anderhalve kans. Daniël Esajas krijgt een kopbalkans die over gaat. In minuut 61 wordt een vrije trap voor De Zwervers ingekopt door Sander Risseeuw, maar de Wassenaarse keeper tikt de bal nog net over het doel. Een minuut later een schot uit de 2e lijn door Haroun Boutaybi wordt ook door de keeper gepareerd alsof de bal er deze middag niet in mag. Ook een lage kopbal van Ronnie Pfeffer verdwijnt in de handen van de keeper. In minuut 66 wordt een speler van De Zwervers met een heupduw ten val gebracht in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wil van geen strafschop weten. Hij vond het waarschijnlijk te licht om daar een penalty voor te geven. De minuut daarop een lichte handsbal van een De Zwervers speler op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap wordt over de muur in de kruising geschoten, onhoudbaar voor de keeper: 0-2. Nu lijkt de ban gebroken want Graaf Willem II/VAC maakt gebruik van de ontreddering bij De Zwervers en maakt in minuut 75 en 78 ook nog de 0-3 en de 0-4. De koppies bij De Zwervers gaan hangen en de wedstrijd wordt uitgespeeld op zoek naar een eretreffer, maar ook deze is De Zwervers niet gegund, ondanks het goede spel en inzet deze middag. De overwinning is verdiend, maar mijns inziens zwaar geflatteerd. Graaf Willem II/ VAC was veel effectiever in het scoren vanmiddag, waar De Zwervers ook goede kansen kreeg.

Scheidsrechter Ties van der Heiden gaf in deze sportieve wedstrijd 2 gele kaarten, aan beide teams 1.

Volgende week is er geen competitie voetbal. Wel een bekerwedstrijd tegen 2e klasser SVC' 08.

Over veertien dagen de uitwedstrijd tegen SV Ommoord.

De opstelling: Dennis de Jel; Waylon Kampwart; Sander Risseeuw (82 Ivar Poldermans); Mourad Boudal; Soufian Bouchnafa (82 Ayrton Kampwart); Haroun Boutaybi; Mo Taibi; Daniël Esajas; Mohammed Boudal (72 Rachid Bouali); Ronnie Pfeffer (73 Jay Falix); Mohamed Benomar.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!