3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Peter van Pelt.

Op een lenteachtige novemberdag moest De Zwervers spelen tegen de nummer 4 van de competitie, Groeneweg uit buurtschap Groeneweg, tegenwoordig valt dit onder Zevenhuizen. Groeneweg had 2 punten minder, maar ze speelden wel 3-3 gelijk tegen titelfavoriet Graaf Willem II/VAC, dus verwachtte ik een goede en sterke tegenstander.

De Zwervers verloor de toss, zodat ze niet van speelhelft mochten kiezen en in de eerste helft tegen de laag staande zon speelden. Direct na de aftrap van De Zwervers gaan ze direct in de aanval met hoge druk naar voren wat al leidt tot mogelijkheden in de eerste 2 minuten. De eerste hoekschop wordt slecht genomen. In de 3e minuut is het al raak: 1-0 voor De Zwervers door een goed uitgevoerde hoekschop die bij de eerste paal wordt door gekopt en Sander Risseeuw scoort. De Zwervers blijft druk zetten en aanvallen en kansen creëren en in de 10e minuut via een assist van Jack van der Steen, wordt de bal ingeschoten door Rachid Bouali: 2-0. Groeneweg komt er haast niet aan te pas in de beginfase en als dat wel gebeurt dan is het niet gevaarlijk. Rond de 20e minuut schakelt De Zwervers weer een tandje bij en in de 22e minuut is het Jack van der Steen die de 3-0 fraai in het doel werkt. De Zwervers blijft gewoon doorvoetballen en het is wachten op een hogere stand. De 4-0 valt in de 30e minuut als Soufian Bouchnafa een assist geeft op Rachid Bouali die de 4-0 binnen schiet in de linker kruising. De eerste echte kans voor Groeneweg komt uit een hoekschop in de 32e minuut, maar de bal wordt over het doel van Justin Poulisse geschoten. Dezelfde Rachid scoort in de 33e minuut,  een  hattrick, door  ook de 5-0 via een lage bal die hij in 1 keer in schiet. Ook de 2e kans voor Groeneweg gaat er niet in, ook die wordt over het doel geschoten. Alsof het niet genoeg is scoort ook Ronnie Pfeffer een weergaloos doelpunt in de kruising: 6-0.

In de tweede helft gaat De Zwervers door met waar ze gestopt waren, voetballen en kansen creëren. De ene aanval nog mooier dan de andere. We moeten echter wachten tot de 56e minuut als via een assist van Mourad Boudal Rachid Bouali zijn 4e doelpunt van de wedstrijd maakt: 7-0. Na de 7-0 neemt De Zwervers wat gas terug en komt Groeneweg beter in de wedstrijd. Bij een aanval komt een speler langs Soufian en gaat op het doel af. Soufian maakt een lichte overtreding op de rand van het strafschopgebied en krijgt daarvoor een rode kaart. Iets wat onnodig lijkt met een 7-0 voorsprong, maar een clean sheet houden is ook een streven. De daaruit voortvloeiende vrije trap wordt goed langs de muur geschoten maar fraai gered door Justin Poulisse. Met de man minder situatie is de balans in het team bij De Zwervers weg. Groeneweg kan wel lustig aanvallen, ook omdat De Zwervers even zoekende is, maar echt gevaarlijk en tot grote kansen komt Groeneweg niet. Na de 75e minuut is het weer De Zwervers dat volop in de aanval gaat, mede ook door de ingebrachte wissels. Een mooie aanval begint bij Daniel Esajas, die mooi Ronnie Pfeffer op rechts inspeelt en diens voorzet wordt maar net door Mourad Boudal over geschoten. Een aanval die een doelpunt verdiende. Invaller Bilal Moqaddem krijgt rond de 85e minuut een mooie kans op de 8-0. Deze 8-0 komt er van zijn voet in de 87e minuut door een zeer fraaie assist van Ronnie Pfeffer. De Zwervers wil nog naar een hogere score, maar het is Groeneweg dat in de 90e minuut de eretreffer kan maken door gerommel in de verdediging: 8-1.

Scheidsrechter van Seters gaf een rode kaart aan een speler van De Zwervers en een gele kaart aan een speler van Groeneweg.

Door de mooie forse overwinning, met fraaie doelpunten, houdt De Zwervers druk op beide koplopers, Graaf Willem II/ VAC en FC Zoetermeer. Deze teams spelen volgende week tegen elkaar. De Zwervers speelt volgende week een uitwedstrijd tegen RCSV Zestienhoven.

De opstelling: Justin Poulisse; Mohamed Benomar; Sander Risseeuw; Mourad Boudal; Soufian Bouchnafa; Jack van der Steen (65 Waylon Kampwart); Mo Taibi; Daniël Esajas (74 Mohamed Boudal); Rachid Bouali (74 Bilal Moqaddem); Luc van Leeuwen( 84 Ferry Leertouwer); Ronnie Pfeffer.