3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Ronald van Pelt.

De Zwervers speelde vandaag tegen Floreant uit Boskoop, uit werd er met 1-3 gewonnen na een snelle 1-0 achterstand.

Over de eerste 9 minuten valt weinig te vertellen. Floreant is beter en meer aan de bal zonder ook tot echte kansen te komen. Wel van de IJVV, een voorzet wordt weggebokst door de keeper maar niet al te overtuigend, het loopt goed af. In minuut 14 een paar mooie acties van IJVV spelers, er komt een voorzet die voorlangs gaat. Eén minuut later is het bijna raak als de Boskoopse keeper verkeerd naar een eigen speler schiet die een fout maakt, maar de balk wordt door een IJVV er over geschoten. Floreant krijgt serieuze kansen, waarvan er 1 op de lat geschoten wordt. Daarna wordt weer het Boskoopse doel opgezocht en word de bal door hun als zo vaak uitgeschoten. Dan komt er altijd de ingestudeerd situatie met hetzelfde recept: een verre ingooi van Mourad Boudal tot op de rand van het strafschopgebied wordt dan door Jaimy van der Weg met de borst klaargelegd zodat een teamgenoot op het doel kan schieten en dat gebeurde door Mo Taibi, die scoorde de 1-0 in minuut 27. Later in de wedstrijd precies hetzelfde maar dan zonder resultaat. Voor de rust krijgt Floreant nog een goede kans maar keeper Justin Poulisse redt goed zodat de ruststand 1-0 is.

In de tweede helft speelt de IJVV met de zon tegen richting spoorlijn (dit was tegen Zestienhoven ook het geval). Floreant gaat opzoek naar de gelijkmaker maar die valt niet. Maar ze krijgen in minuut 60 twee grote kansen, de eerste levert een corner op en de tweede wordt door Justin eruit gehouden. Daarna gelijk een IJVV aanval omdat er velen van Floreant voor de bal stonden zodat snelheid kon worden gemaakt, het leverde een corner op die strak genomen wordt door Jack van der Steen en precies voor het doel en wordt binnen geschoten:2-0, weer door Mo Taibi. Maar Floreant blijft proberen de aansluittreffer te maken dat lukt niet op dat moment. Ook aan de kant van de IJVV komt net als bij Floreant in de eerste helft een foute inspeelbal door de keeper voor de voeten van de tegenstander, zijn schot gaat ook naast. Daarna blijft de IJVV proberen om de definitieve genadeklap te geven, schoten gaan over of naast en daardoor zit Floreant nog in de wedstrijd. Ze krijgen daarna kansen die niet te missen zijn maar dat doen ze wel. Aan de andere kant wordt bij een bij een mooie IJVV aanval de keeper van Floreant omspeeld maar de hoek is iets te moeilijk om te scoren en de bal gaat naast. In minuut 96 wordt het nog 2-1 en is het weer spannend. Maar uit een tegenaanval wordt door Ronnie Pfeffer op aangeven van Rachid Bouali de 3-1 gescoord.

Al met al weer 3 punten in een spannende wedstrijd, die in extremis definitief werd beslist, zodat de marge toch weer twee doelpunten verschil werd.

Volgende week is er geen competitie voetbal, de eerstvolgende speeldag is op 13 mei in en tegen Zoetermeer, wat ook een hele leuke wedstrijd gaat worden. We zijn al zeker van de tweede plaats, het minimale om de nacompetitie in te gaan.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Gorter; Daniel Esajas; Mourad Boudal (90 Bas van der Steen); Soufian Bouchnafa (82 Sander Risseeuw); Mo Benomar (82 Mohamed Boudal); Haroun Boutaybi; Mo Taibi; Jack van der Steen (74 Rachid Bouali); Jaimy van der Weg (82 Bilal Moqaddem); Ronnie Pfeffer.