3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Ronald van Pelt.

Na de ongelukkige nederlaag tegen DJS afgelopen zaterdag moesten we gisteren weer aan de bak. De uitgestelde wedstrijd tegen vv Den Bommel moest worden ingehaald, uit behaalden we tot nu toe onze enige overwinning van dit seizoen. Daar moest verandering in komen, deze tegenstander zou een prooi moeten kunnen zijn.

Na de aftrap zocht De Zwervers de aanval op en dat leverde gelijk een kans op, een kopbal ging over het doel. De toon was gezet, met wat mogelijkheden die niets opleverden. Den Bommel was gevaarlijk in de omschakeling en kreeg ook een kans, het drong steeds meer aan en uit nog een counter was het wel raak met een diagonaal schot werd het 0-1. Daarna heel veel vrije schoppen en corners, vaak door Mo Taibi genomen, net als in de heenwedstrijd. Die leverden wel gevaar op, er werd wel regelmatig op het doel geschoten maar de bal kwam steeds in de handen van de keeper terecht. Vlak voor rust kreeg Den Bommel een hele grote kans om de wedstrijd op slot te gooien, dat gebeurde niet door goed keeperswerk van Justin Poulisse, zo bleef het 0-1.

De tweede helft was nog maar net 1 minuut oud toen we een cadeautje op een presenteerblad kregen aangeboden door 2 spelers van Den Bommel, die speelden op een kinderlijke manier terug naar elkaar toe en toen te kort op de keeper. Luc van Leeuwen had dat in de gaten en was eerder bij de te zacht gespeelde bal dan de keeper en scoorde fraai de gelijkmaker: 1-1. Vijf minuten later scoorde Luc opnieuw, ook weer na een cadeautje. De 0-1 achterstand was in no time omgedraaid tot een voorsprong. De Zwervers rook dat er nog meer te halen viel omdat Den Bommel het helemaal kwijt was. Acht minuten later gaf Mo de assist voor Luc’s derde doelpunt: 3-1, een loepzuivere hattrick. Den Bommel kwam er niet meer aan te pas en werd overlopen aan de flanken, dat leverde heel veel gevaarlijke voorzetten op en kansen. Het duurde tot minuut 80 dat de 4-1 werd gemaakt door Arjon Muriq, na een goed genomen hoekschop door Mo. Ook werd nog 2 keer het aluminium geraakt zodat de stand al hoger had kunnen zijn. Invaller Ayrton Kampwart gaf nog 2 assists waaruit Luc zijn vierde doelpunt maakte (Luc is ooit bij mij begonnen bij de kabouters). Den Bommel kreeg ook wat vrije trappen, die kwamen in de handen van Justin die weinig werk te doen kreeg. Het slotakkoord was weer uit een assist van Ayrton, nu scoorde Sander Risseeuw: 6-1, er werd gelijk afgefloten. Een bizarre tweede helft waarin de geest uit de fles kwam en door iedereen goed gespeeld werd, een teamprestatie zodat de rode lantaren werd overgedragen aan BZC Zuiderpark. Dat biedt perspectief voor de toekomst en voor aanstaande zaterdag als de thuisderby tegen VVOR gespeeld wordt en hopelijk in winst kan worden omgezet zodat het gat met de teams die boven ons staan gereduceerd kan worden tot 3 punten.

De opstelling: Justin Poulisse; Mo Taibi; Sander Risseeuw; Soufian Bouchnafa (83 Curthly Berkel); Dennis van Leeuwen; Ferry Leertouwer; Arjon Muriq; Mohamed Boudal (75 Yannick Esajas); Rachid Boudal (83 Ayrton Kampwart); Luc van Leeuwen; Ronnie Pfeffer (70 Ivar Poldermans).