Sportpark Dorrestein 2
2912TL
NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

Op een mooie zaterdag moet De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen koploper en kampioenskandidaat Nieuwerkerk. De Zwervers heeft de punten heel hard nodig en moet strijden om ieder punt om niet rechtstreeks te degraderen.

Nieuwerkerk laat van meet af aan zien dat ze kampioenswaardig zijn, afgelopen dinsdag wonnen ze zelfs met 10-0 van BZC Zuiderpark en dat wilden nu ook zeker weer doen. Nieuwerkerk combineert in de kleine ruimtes en weet elkaar goed te vinden en creëert kansen en komt meermaals voor het doel van Justin Poulisse, maar faalt nog in de afwerking of Justin en de verdediging kan nog ingrijpen. In de eerste 10 tot 15 minuten wordt De Zwervers overlopen en staat onder grote druk. In bijna iedere wedstrijd begint De Zwervers slecht aan de wedstrijd en komt het op achterstand, maar nu niet. De eerste gevaarlijke kans voor De Zwervers komt door balverlies op het middenveld en de bal wordt "opgepakt" door Andani Ollie die met zijn snelheid de Nieuwerkerkse verdediging omspeelt en zou moeten scoren, maar zijn schot wordt door een prima redding van de keeper onschadelijk gemaakt en de rebound gaat naast. De Zwervers komt beter in de wedstrijd maar gescoord wordt er niet. Nieuwerkerk krijgt uiteraard ook grote kansen waar steeds een verdediger of de goed keepende Justin tussen zit. De druk wordt wel steeds groter, maar De Zwervers blijft overeind en krijgt de ruimte om goed te verdedigen en op te bouwen en af en toe er gevaarlijk uit te komen. In de 31 e minuut moet De Zwervers op 0-1 komen als Juremi vanuit de verdediging zo kan doorlopen, maar hij strandt op de keeper. Ook Nieuwerkerk krijgt grote kansen en met kunst en vliegwerk houdt De Zwervers stand. Ook Rachid Boudal krijgt een kans maar de bal gaat net naast. Wier denkt dat we de rust in gaan met een 0-0 komt bedrogen uit, want een niet zo gevaarlijk schot dat Justin verkeerd beoordeelt valt in de blessuretijd in het net: 1-0. Dit is een domper zo vlak voor de rust, maar nog niet onoverkomelijk.

In de 2e helft een heel ander spelbeeld. De Zwervers kont er niet meer aan te pas, Nieuwerkerk speelt 2 tandjes hoger en in 10 minuten tijd wordt het 2-0, 3-0 en 4-0. Waarbij vlak voor de 2-0 de bal nog tegen de lat kwam. Na de 4-0 al in de 55e minuut is iedereen die De Zwervers een warm hart toe draagt bang dat het een monsterscore gaat worden. Maar Nieuwerkerk vindt het genoeg zo en neemt gas terug, maar is zeker de veel betere ploeg en creëert ook nog kansen. De Zwervers is geen schim meer van wat we in de 1e helft zagen en schijnt de handdoek al in de ring te hebben gegooid wat deze wedstrijd betreft. Rachid Boudal krijgt nog wel 2 mogelijkheden, maar heeft geen oog voor 2 naast hem meegelopen vrijstaande spelers, hij wil het zelf doen en raakt de bal kwijt aan een verdediger en de andere kans verdwijnt bij de keeper. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter af en verliest De Zwervers deze wedstrijd.

Door de nederlaag en gunstige uitslagen van de concurrenten "leeft" De Zwervers nog, maar moet wel de laatste 3 wedstrijden zien te winnen om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen. A.s. zaterdag de kraker voor de laatste plaats: De Zwervers-BZC Zuiderpark.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Gorter (46 Alexander Bogdanovic); Sander Risseeuw; Juremi Zinhagel; Soufian Bouchnafa; Ronnie Pfeffer; Mourad Boudal; Mo Taibi (66 Stivan Silva); Ecko St. Jago (75 Ferry Leertouwer); Rachid Boudal; Andani Ollie.