Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Gisteren stond de laatste competitieronde op de rol tegen Groote Lindt uit Zwijndrecht dat veilig was en moeite heeft om te scoren. Uit werd het 2-2 in de tweede competitiewedstrijd waar wij ruim hadden moeten winnen, dus zou het nu weer mogelijk moeten zijn om dat alsnog te doen.

De wedstrijd komt langzaam op gang met aan beide kanten veel inzet en strijd, in de eerste 5 minuten geen kansen, tot dat er een vrije trap komt voor De Zwervers recht voor het doel, maar die gaat via een verdediger over. De corner levert niets op. Aan de andere kant ook een vrije schop voor GL, de bal wordt eerst in de muur geschoten en de rebound wordt door keeper Justin Poulisse uit het doel gebokst. De Zwervers neemt het initiatief en drukt GL naar achteren, eerst gaat er een schot nog over na een goede combinatie en een doelpunt kan niet uitblijven. Dat valt na een slalom van Soufian Bouchnafa, de bal komt bij Rachid Boudal en hij scoort de 1-0. GL blijft combineren tot aan de 16 meter maar de eindpass is meestal slordig of de afwerking is onzorgvuldig, zoals een slap schot recht op Justin af. Daarna komen er veel kansen voor De Zwervers, een mooie steekbalpass wordt overgeschoten of komt in de handen van de 41 jarige keeper. De druk neemt toe maar de kansen worden niet benut zodat er niets aan de score verandert tot minuut 42, dan schiet een speler van GL op de lat en in de rebound wordt overgeschoten. Vlak voor rust een kans voor De Zwervers die er weer niet ingaat, zodat de ruststand slechts 1-0 is terwijl het 3-1 had kunnen staan. Met die ruststand is de 12e plaats zeker voor een thuiswedstrijd in de nacompetitie.

In de tweede helft begint De Zwervers niet goed, na veel gepiel in de verdediging is de eerste kans voor GL die naast gaat. Daarna blijft GLop zoek gaan naar de gelijkmaker maar wordt De Zwervers weer wakker. In minuut 56 komt er uit een vrije schop een kopkans die overgaat, daarna nog even een kans voor GL die ook over gaat en dan is het alleen De Zwervers wat de klok slaat. De Zwervers gaat op jacht naar de 2-0, een wat veiligere stand. In minuut 66 valt eindelijk het tweede doelpunt door opnieuw Rachid Boudal. Na een aanval over veel schijven beland de bal op de paal en Rachid schiet in de rebound de 2-0 binnen. Vijf minuten later ligt de bal weer in het netje, door veel druk wordt de bal terug gespeeld met een boog maar de keeper was al uitgelopen en de bal gaat over hem heen: 3-0. Toch blijft GL de aanval zoeken voor een eretreffer, die valt niet en in minuut 78 maakt Rachid Boudal zijn derde treffer: 4-0, na een assist van Ecko St Jago die veel spelers passeerde. De koek is nog niet op als 5 minuten later Mohamed Boudal de 5-0 scoort. Ondanks die stand blijft GL toch nog op zoek naar de eretreffer, die valt toch nog in minuut 89: 5-1. Dat is ook de eindstand, een mooie overwinning.

Al met al een hard gelag om met 27 punten (in andere afdelingen had je veilig geweest met dit aantal punten) nacompetitie te moeten spelen. Uit de laatste 5 wedstrijden zijn er 12 punten behaald, maar dat was niet genoeg voor definitieve handhaving, we kwamen 2 punten tekort. De competitie is afgelopen en we blijven op plek 12 staan, dit houdt in dat we de nacompetitie ingaan voor handhaving, beginnende met een thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen de nummer 3 van de vierde klas i en dat is WFB uit Ouddorp. De verliezer valt af en dinsdag 14 juni speelt de winnaar uit tegen de winnaar van OHVV uit Oudenhoorn tegen Quick Steps uit Den Haag.

We gaan met een goed gevoel de nacompetitie in, veel succes mannen!

De opstelling: Justin Poulisse; Waylon Kampwart (79 Mo Taibi); Sander Gorter (85 Alexander Bogdanovic); Mourad Boudal; Soufian Bouchnafa; Ferry Leertouwer; Salaheddine El Mahjoubi (46 Jeffrey Boslooper); Mohamed Boudal; Ecko St.Jago (85 Stivan Silva); Rachid Boudal; Adani Ollie.