Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Op een doordeweekse dag moest De Zwervers spelen tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam Kralingen. Er was deze avond een volledige speelronde in de competitie waarin hekkensluiter De Zwervers de punten hard nodig heeft. Zwarte Pijl staat veilig en zou alleen nog de derde periode kunnen halen. Na 3 nederlagen op rij moest De Zwervers winnen om in ieder geval niet rechtstreeks te degraderen. In het elftal van De Zwervers speelden in de basis 3 spelers van JO-23, die in vorige wedstrijden al een goede indruk hadden achtergelaten.

De Zwervers trapt af en al in de 3e minuut een speldenprik van De Zwervers die geen gevaar sticht. Wat we wekelijks zien, zien we deze avond ook weer: De Zwervers begint het eerste kwartier erg slecht want in de 4e minuut komt Zwarte Pijl op 0-1 door een speler die vrij staat en gewoon kan inschieten. Zwarte Pijl is in het eerste deel sterker en De Zwervers komt pas na 15 minuten beter in het spel met name door Ecko St. Jago en Andani Ollie die met mooie acties en snelle bewegingen niet bij te houden zijn, een genot om naar te kijken. De Zwervers creëert ook kansen waarbij steeds Mo Taibi met hoekschoppen of vrije trappen gevaar sticht. Uit een van die hoekschoppen wordt door Luc van Leeuwen bij de eerste paal de gelijkmaker ingekopt: 1-1. Na de gelijkmaker is het toch weer Zwarte Pijl dat de schade wil herstellen en ze krijgen mogelijkheden. Maar het laatste kwartier van de eerste helft wordt De Zwervers steeds sterker en is het wachten op de 2-1. Deze komt er ook, maar pas op slag van rust als een mooie aanval en voorzet van Ecko bij Mo Taibi komt, zijn schot wordt nog gepareerd door de keeper, maar de rebound wordt door weer Luc van Leeuwen ingeschoten: 2-1 dus. Zwarte Pijl denkt nog aan buitenspel maar scheidsrechter van den Dop geeft korte uitleg en keurt het doelpunt goed.

In de 2e helft een veel sterker De Zwervers dat kans op kans krijgt maar de ene na de andere kans wordt verprutst. Enkele gevaarlijke vrije trappen van Mo Taibi, waarvan er een de paal raakt en de 2e door de goede keeper uit zijn doel wordt geranseld. Bij 2 zeer mooie voorzetten van Ecko en Andani Ollie kunnen Luc en Ronnie Pfeffer net hun voet er niet tegenaan krijgen. Door de vele gemiste kansen hou je de tegenstander in de wedstrijd. Maar in de 73e minuut een pass van Soufian Bouchnafa op Andani Ollie die van eigen helft een solo begint en spelers passeert en ook de keeper het bos in stuurt en zelf de 3-1 scoort! Wat een mooie actie en de ontlading en vreugde is groot. In de 77e minuut wordt de moegestreden Ecko vervangen door Rachid Boudal. Dezelfde Rachid maakt 2 minuten later de 4-1. Nu lijkt de wedstrijd gespeeld en worden de teugels wat gevierd, maar dat merkt Zwarte Pijl en enkele minuten later wordt het 4-2 door een vrijstaande speler. De slotfase nog wat druk naar voren op het doel van De Zwervers, maar de stand wijzigt niet meer.

Door de 4-2 overwinning en 10-0 nederlaag van grootste concurrent BZC Zuiderpark heeft De Zwervers, op doelsaldo, de spreekwoordelijke rode lantaarn weer afgestaan. Ik hoop nu dat De Zwervers in de laatste 4 wedstrijden kan doorpakken om directe degradatie te voorkomen. A.s. zaterdag de zware uitwedstrijd tegen koploper Nieuwerkerk.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Risseeuw; Sander Gorter; Juremi Zinhagel (65 Stivan Silva); Soufian Bouchnafa; Ronnie Pfeffer; Mourad Boudal; Mo Taibi; Ecko St. Jago (77 Rachid Boudal); Luc van Leeuwen (90 Anciaux Kuamba); Andani Ollie.