3062CT
ROTTERDAM
tel. 010-4211444

Op een zonovergoten dag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen stadsgenoot C.V.V. Zwarte Pijl. Voor De Zwervers telt maar een ding om uit degradatiegevaar weg te komen en dat is 3 punten mee de Maas over nemen.

De wedstrijd begint en De Zwervers speelt met de zon in de rug. Of dat een voordeel is valt te betwijfelen, ze verloren de toss en dan heb je niet de eerste keus. De beginfase gaat gelijk op, beide teams moeten even wennen aan elkaar en de omstandigheid, maar al snel zien we de eerste mogelijkheid voor De Zwervers als ze een vrije trap krijgen en Mo Taibi deze neemt. De bal draait over de muur heen richting 2e paal waar de keeper van Zwarte Pijl, gehinderd door de zon, de bal met moeite over het doel kan tikken. De wedstrijd gaat in het eerste kwartier over en weer en er volgen 2 kansen voor Zwarte Pijl waarvan de grootste net naast wordt geschoten. In de 13e minuut een foute terugspeelbal in de verdediging van Zwarte Pijl, die wordt onderschept door een De Zwervers speler, die hem afgeeft naar medespeler, maar die wordt door een overtreding van de bal af gelopen. De vrije trap wordt in de muur geschoten. Na het eerste kwartier zien we een rommelige fase met blessurebehandelingen. Zwarte Pijl neemt daarna de wedstrijd in handen en speelt veel beter dan De Zwervers, maar echte grote kansen levert het niet op, wel een veldoverwicht en speelstijl waar De Zwervers geen antwoord op heeft. Vlak voor de rust komt De Zwervers wat beter in de wedstrijd, met een vrije trap die voor enig gevaar kan stichten. Juist in die fase slaat Zwarte Pijl toe. 3 minuten in de extra tijd, een inworp, waarbij de inworpnemer met 2 voeten binnen de lijn staat, gooit ver, wordt doorgekopt en bij de 2e paal ingekopt: 1-0. Een slecht moment om op achterstand te komen.

In de 2e helft een ander spelbeeld. Zwarte Pijl zet direct druk om de wedstrijd zo snel mogelijk op slot te willen gooien. De Zwervers komt er uit met lange ballen naar voren. De eerste grote kans in deze episode is voor de thuisploeg, Dennis de Jel kan de bal maar net pareren. De eerste grote kans voor De Zwervers komt enkele minuten later als Soufian Bouchnafa opstoomt vanaf rechts en een sublieme voorzet afgeeft bij de tweede paal waar Ronnie Pfeffer de bal voor het intikken heeft, maar de bal gaat over het doel. Dit lijkt een voorbode voor een leuke 2e helft voor De Zwervers, maar niets is minder waar als in de 58e minuut de bal aan de andere kant in het netje ligt: 2-0. Een voorzet wordt ingeschoten en niet goed beoordeeld door De Zwervers defensie. Beide teams krijgen kansen om te scoren. De hoekschoppen van Zwarte Pijl zijn erg gevaarlijk, de 3-0 wordt vanwege buitenspel afgekeurd. De Zwervers krijgt nog twee 100 % kansen, Stivan Silva kopt een mooie voorzet net over het doel en vlak voor tijd een voorzet van Mo Taibi wordt weer gemist door een De Zwervers spits. Je wordt als supporter moedeloos van de gemiste kansen, maar we geven de moed niet op. De wedstrijd eindigt dus in 2-0.

Door deze uitslag staat De Zwervers op de 12e plek, 2 wedstrijden meer dan de concurrentie die niet in actie kwamen. Aanstaande zaterdag de clash De Zwervers- FC IJsselmonde. Er moet gewonnen worden en het belooft een spannende wedstrijd te worden.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Aleksandar Bogdanovic; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen; Mo Taibi; Stivan Silva; Luc van Leeuwen (70. Rachid Bouali); Mourad Boudal; Yannick Esajas (53 Mohammed Boudal); Ronnie Pfeffer.