Smeetslandseweg 15
3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Op de 24e speeldag moesten De Zwervers en BZC Zuiderpark, beiden 18 punten en onderaan, tegen elkaar spelen op De Groote Stee. Voor wie zou verliezen zal het moeilijk worden om directe degradatie te ontlopen. De winnaar heeft nog een weliswaar zeer kleine kans om zich rechtstreeks veilig te spelen. Het beloofde een spannende pot te worden.

De wedstrijd begint met een direct aanvallend en druk zettend De Zwervers. De eerste mogelijkheid is al in de 3e minuut, uit een hoekschop kopt Sander Gorter over het doel. Een minuut later een grote kans voor BZC Zuiderpark door communicatie stoornis in De Zwervers verdediging en een spits komt vrij voor het doel maar faalt in de afwerking. Daarna is het weer De Zwervers wat zeker het betere van het spel heeft en kansen creëert. Uit een grote kans in de 10e minuut, die via Ecko St. Jago bij de eerste paal bij de geheel vrijstaande Luc van Leeuwen komt, maar Luc schiet de bal huizenhoog over. In de 17e minuut een grote kans, ook weer voorzet vanaf links van Ecko en nu staat Luc bij de strafschopstip, hij raakt de bal goed en deze rolt tergend langzaam in het doel nog net voordat er kan worden ingegrepen: 1-0. De Zwervers is de bovenliggende partij en wil snel de voorsprong uitbreiden, maar kansen worden gemist. Na de 20e minuut komt BZC Zuiderpark beter in de wedstrijd. Bij een uitbraak van 1 van hun snelle spitsen komt er een grote kans die net naast gaat. Enkele minuten later claimt BZC Zuiderpark een strafschop als Sander Gorter de bal tegen zijn arm krijgt die langs het lichaam zit. Rond de 35e minuut een scrimmage voor het doel van BZC Zuiderpark waarbij enkele spelers ook ten val komen en de keeper geblesseerd raakt. Nadat de keeper is opgelapt besluit de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk te staken omdat hij het gezeur van BZC Zuiderpark tegen hem en tegen hun medespelers en alles beu is. De wedstrijd ligt ruim 8 minuten stil en wordt dan weer hervat. De blessuretijd is inmiddels al ingegaan en weer krijgt Luc een grote kans maar ook deze kans gaat hoog over. In de 45+8e minuut komt de 1-1 op het bord. Na eerst 2 x goed ingrijpen door Sander Gorter wordt de bal niet goed weggewerkt en wordt de bal geplaatst in de rechterhoek binnen geschoten. Notabene door ons oud-lid Bryan Pereira!

In de tweede helft van deze spannende wedstrijd die nog alle kanten op kan is het weer De Zwervers dat de betere ploeg is, maar de eerste 10 minuten zijn rommelig. Dat kun je verwachten van een degradatiewedstrijd. Het eerste gevaar is in de 54e minuut, een vrije trap voor de thuisploeg die over het doel gaat. Daarna krijgt BZC Zuiderpark een mega kans maar de bal gaat net diagonaal voorlangs. Rond de 60e minuut een uitbraak van De Zwervers waarbij Andani Ollie van eigen helft doorloopt en er 3 vrijstaande spelers meelopen, maar hij wil het alleen doen en schiet tegen de keeper. Enkele minuten later claimt De Zwervers ook een strafschop bij een soortgelijke handsbal zoals in de eerste helft, maar de scheidsrechter is verstandig en geeft nu ook geen penalty. Enkele momenten later weer een spannend moment voor het BZC Zuiderpark doel, maar de bal gaat niet over de doellijn en wordt net op tijd uitverdedigd. BZC Zuiderpark blijft in de wedstrijd en krijgt ook kansen in deze nerveuze wedstrijd. In de 69e minuut komt De Zwervers op een verdiende voorsprong als een eerst afgeslagen hoekschop weer wordt voorgezet door Arjon Muriq en bij de eerste paal ingekopt wordt door Luc van Leeuwen: 2-1. BZC Zuiderpark lijkt nu op de knieën en uit een mooie actie weer van links door Andani Ollie komt de bal voor de geheel vrijstaande Arjon, maar die schiet de bal naast. In de 73e minuut komt aan alle onzekerheid een eind als Ronnie Pfeffer een vrije trap, recht voor het doel op 25 meter, in één keer over de muur in het doel schiet: 3-1. Dit doelpunt komt als een bevrijding en wordt door iedereen gevierd. De koek is nog niet op want 2 minuten later weer een voorzet van Andani Ollie op Luc van Leeuwen en hij scoort zijn 2e doelpunt van deze middag: 4-1. BZC Zuiderpark lijkt rijp voor de sloop maar perst er nog een offensief uit en krijgt nog een grote kans op de 4-2 maar deze gaat et niet in. In de blessuretijd wordt het nog 5-1 door een eigen doelpunt, via en vrije trap van Andani Ollie wordt de bal achter hun eigen keeper gewerkt. Daarna fluit scheidsrechter de Wit voor het en einde en gaf in deze wedstrijd 4 gele kaarten, 3 voor de thuisploeg en 1 voor BZC Zuiderpark.

Door de overwinning staat De Zwervers nu 3 punten los van de directe degradatieplaats en een veel beter doelsaldo. Rechtstreekse handhaving zal erg moeilijk worden, maar is nog mogelijk, dan moeten de laatste 2 wedstrijden wel gewonnen worden en de concurrentie moet punten verspelen. Volgende week de uitwedstrijd tegen 's Gravendeel, dat 2 punten meer heeft. Het belooft weer een spannende en zenuwslopende degradatiewedstrijd te worden.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnafa; Sander Risseeuw; Sander Gorter (46 Stivan Silva); Mourad Boudal; Arjon Muriq; Ronnie Pfeffer; Salaheddine El Mahjoubi; Andani Ollie; Luc van Leeuwen (79 Ferry Leertouwer); Ecko St. Jago (75 Rachid Boudal).