3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

Door Ronald van Pelt.

De Zwervers speelde uit tegen Olympia Sport Vereniging Oud Beijerland, afgekort OSV, er moest gewonnen wonnen worden of minimaal een punt gehaald worden. OSV eindigde tijdens de afgebroken 2 competities op de tweede plaats, dit seizoen draait het wat minder.

Vanaf de eerste balcirculatie hadden beide teams zeer aanvallende intenties, in een hoog tempo werd de bal over en weer richting het vijandelijke doel geschoten zonder het doel te bereiken met veel strakke passes. Het eerste schot tussen de palen was voor OSV dat over ging, daarna gelijk een lange bal van De Zwervers waar de keeper van OSV maar net op tijd bij was. Het spel golfde op en neer en dat leverde 3 corners achter elkaar op voor De Zwervers die moeizaam verdedigd werden, de laatste werd maar net naast geschoten. Daarna nam OSV het offensief en waren er 2 hele goede reddingen van keeper Dennis de Jel die 2 corners opleverden, het bleef een boeiende wedstrijd. In minuut 18 de eerste hele grote kans voor De Zwervers, na een scrimmage en flipperkast voetbal werd de bal helaas naast geschoten. Daarna voerde OSV de druk op en nam het de wedstrijd in handen door veel lange passes op de linksbuiten die voorzette naar een sterke balvaste speler, die legde bal steeds panklaar voor zijn medespelers. Gelukkig deden Dennis en de verdedigers het heel goed in die fase, het wachten was op een doelpunt van OSV dat viel gelukkig niet. Mo Taibi gaf in de extra tijd van de eerste helft een geweldig schot van net over de middenlijn vandaan en de geplaatste bal verdween in de kruising: 0-1. Op dat moment niet verdiend. want OSV had de wedstrijd onder controle.

Na de rust was her spelbeeld andersom. De Zwervers had de wedstrijd geheel onder controle met leuk voetbal en met veel variaties, dat leverde kleine kansjes op. In minuut 55 een pass links, de bal werd binnen gehouden, de voorzet werd mooi voor het doel geplaatst en in getikt door Luc van Leeuwen: 0-2. Op dat moment zeer verdiend maar de grensrechter had achterbal geconstateerd hij stond te ver weg omdat goed te zien, maar de scheidsrechter bleef uiteraard bij zijn beslissing van een geldig doelpunt. Er kwam nog meer ruimte omdat OSV op zoek was naar een aansluitingstreffer, die viel nog niet omdat dat Dennis dat voorkwam met 2 fraaie reddingen. Maar in minuut 68 lukte het toch voor OSV,  de bal kwam via de lat terug in het veld, werd in het doel geschoten maar werd afgekeurd wegens terecht buitenspel, dus bleef het 0-2. Sander Gorter maakte met een fraaie kopbal uit een corner bijna de 0-3, helaas ging de bal over het doel. 10 minuten voor tijd bracht OSV 2 verse krachten in het veld, de druk werd opgevoerd en dat leverde een schot op dat op de kruising uiteen spatte. Daarna nog een schot dat geblokt werd om de 0-2 vast te houden, de druk werd nog meer opgevoerd zodat de aansluitingstreffer in 2 pogingen toch viel: 1-2. De keeper kwam ook nog naar voren zodat het doel leeg was, maar een poging om vanaf ver te schieten kwam er niet. Er was veel extra tijd. In minuut 94 gebeurde het toch nog dat de 2-2 op het bord kwam. Daarna kreeg OSV nog een kans en ook kreeg De Zwervers nog een kans, die gingen er niet in dus bleef het 2-2. Was dit nu een winstpunt of 2 verliespunten? Maar al met al een terechte eindstand met 2 verschillende helften, een boeiend spektakel met heel veel inzet en hard werken.

Volgende week een mooi affiche met de Rotterdamse derby tegen Zwarte Pijl aan de Prinsenlaan, waar we goede herinneringen aan hebben in het afgebroken seizoen met een klinkende overwinning.

De opstelling: Dennis de Jel; Aleksander Bogdanovic; Sander Gorter; Mourad Boudal; Dennis van Leeuwen; Stivan Silva (85 Jay Falix); Mo Taibi; Ayrton Kampwart (46 Rachid Bouali); Luc van Leeuwen (73 Ferry Leertouwer); Ronnie Pfeffer; Yannick Esajas (89 Rene Schilperoort).