3241LV
MIDDELHARNIS
tel. 0187-480312

Door Peter van Pelt.

De Zwervers moest deze zaterdag naar Middelharnis, tegen De Jonge Spartaan op sportpark " Spartacus". De verste uitwedstrijd dit seizoen en omdat nu iedere wedstrijd belangrijk is moest er gewonnen worden. In november verloor De Zwervers thuis met 1-3 waarbij de thuisploeg 2 penalty’s miste. Voor de door blessures en door andere redenen geplaagde ploeg is het elke week puzzelen om weer een representatief team te laten starten.

De Zwervers begint erg zwak aan de wedstrijd waardoor De Jonge Spartaan met enkele mogelijkheden voor gevaar kan stichten en zelfs 1 keer de bal van lijn gehaald moet worden. Er staat een straffe wind over het veld zodat de bal vaak een speelbal is van de wind. De wedstrijd is slecht, oogt rommelig en aan beide kanten is er veel balverlies. De Zwervers komt pas in de 19e minuut aan hun eerste echte kans toe, deze loopt over meerdere schijven maar sticht geen gevaar. De verdediging van De Jonge Spartaan oogt ook niet solide en lijkt soms als Bambi op het ijs. Een verkeerde terugspeelbal is levensgevaarlijk en bijna fataal voor de thuisploeg, maar de keeper kan met een Houdini actie net erger voorkomen. Daarna blijft het rommelig aan beide kanten en de 0-0 is een goede afspiegeling van de wedstrijd. Op het eind van de eerste helft een inworp voor De Zwervers, bij gebrek aan ballenjongens wordt de bal opgehaald door Ronald van Pelt die de bal instraalt. Dit helpt want via de inworp komt de bal bij Arjon Muriq, die zoekt de achterlijn op en hoopt op een overtreding, maar die komt er niet. Hij geeft de bal voor en bij de eerste paal staat opeens Dennis van Leeuwen en die schiet fraai de bal in het doel: 0-1. Een doelpunt op een goed moment op slag van rust.

De Zwervers komt in de 2e helft wel goed uit de startblokken en krijgt direct een grote kans, maar moet toezien dat bij de aanvallende actie Rachid Boudal geblesseerd raakt en moet uitvallen. Voor hem komt Luc van Leeuwen in het veld. De aanvalsdrift van De Zwervers duurt voort en na een mooie actie tussen Arjon en Rachid wordt het bijna 0-2. Maar bijna is niet helemaal want in de 58e minuut een totaal ongevaarlijke vrije trap van De Jonge Spartaan op zo'n 35 meter rechts van het doel gaat zomaar langzaam in het doel zonder door iemand aangeraakt te zijn: 1-1. De Zwervers is niet van slag en gaat gewoon door. Bij een grote kans en eerdere scrimmage komt de bal voor de voeten van Arjon Muriq en hij heeft de bal voor een leeg doel voor het intikken maar hij schiet huizenhoog over. Tot overmaat van ramp ligt de bal enkele minuten later aan de overkant wèl in het netje. Er wordt nog geappelleerd voor buitenspel, wat het ook leek, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt niet af en zo staat het 2-1. Enkele minuten later, we tellen al de 69e minuut, weer een mooie aanval voor De Zwervers waarbij Arjon Muriq ten val komt in het strafschopgebied en de scheidsrechter eerst de aanval afwacht en als die niets oplevert dan toch de strafschop geeft. Deze strafschop wordt in de 70e minuut door Mo Taibi verzilverd: 2-2. Daarna gaan beide ploegen op jacht naar het winnende doelpunt. In de 79e minuut komt deze voor de thuisploeg, maar het is wel een doelpunt met een zwaar buitenspel luchtje. Eerst nog gepareerd door Dennis de Jel, daarna ingeschoten. Beide spelers stonden buitenspel, maar de scheidsrechter wil weer van niets weten en reageert ook niet op de grensrechter. De Zwervers protesteert hevig en dat duurt erg lang voordat de aftrap genomen is. De Zwervers krijgt nog een kans en een bal komt tegen de buitenkant van de paal. De vele vrije trappen die De Zwervers krijgt in de lange blessuretijd worden of slecht genomen of stranden in de handen van de keeper. In de 11e minuut van de blessuretijd vallen er nog 2 rode kaarten voor spelers van De Zwervers, een voor een tackle van achteren, de andere voor hevig protesteren. Na 14 minuten extra tijd vindt de scheidsrechter het welletjes om het laatste fluitsignaal te geven.

Al met al weer een onnodige nederlaag voor De Zwervers dat nu nog dieper in het moeras is gezakt en al 9 punten achter staat op de veilige plekken. Ook is er weer averij opgelopen door blessures en 2 onnodige rode kaarten. Het zal voor de staf een gepuzzel worden om a.s. dinsdag voor de inhaalwedstrijd thuis tegen Den Bommel weer een goed team op de been te brengen. Laten we hopen dat het gezonde verstand zegeviert en dat we allen achter de ploeg blijven staan, alleen dan komt het goed.

De opstelling: Dennis de Jel; Dennis van Leeuwen; Aleksander Bogdanovic; Sander Risseeuw; Sander Gorter; Mohammed Boudal (75 Soufian Bouchnafa); Mo Taibi; Stivan Silva; Ronnie Pfeffer; Rachid Boudal (51 Luc van Leeuwen); Arjon Muriq.